15% от полицаите на протестите командировани от провинцията

Рано е да се каже колко струва охраната на акциите на бюджета
Обновена: 24 сеп 2020 09:37 | 24 сеп 2020 09:24, Камелия Цветанова
103
15% от полицаите на протестите командировани от провинцията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Около 10-15% от полицаите, които охраняват протестите в София са командировани от провинцията. Броят им се мени съобразно нужните и те не участват всеки ден в опазването на реда по време на демонстрациите. Това става ясно от писмен отговор на депутатски въпрос на МВР шефа Христо Терзийски.
Още по темата
Охраната на протестите се осъществят основно от СДВР и служители на жандармерията. Броят на ангажираните в дейностите по опазването на реда се променя всеки ден според определената степен на риска – ниска или висока.
 
Въпреки това се налага силите да бъдат допълнени и с полицаи от провинцията, защото протестите не са регламентирани, не са изпратени уведомления до Столичната община и реално липсват организатори, които да поемат отговорност по охраната.
 
В същото време в социалните мрежи се оправят призиви за ескалиране на напрежението, което води и до сблъсъци с органите на реда. Организират се и автобуси, които да превозват участници в акциите в Триъгълника на властта от провинцията.
 
Полицаите от останалите градове в страната се командироват за съответния ден за участие в конкретната акция. Ако се налага да пренощуват в столицата, те се наставят в общежития на Академията на МВР и в хотели.
 
Колко струва това на държавата все още не може да се каже, защото не са готови финансовите отчети за направените и предстоящи плащания за командировъчни и настаняване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: полицияпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странна работа, когато преди 5 години беше бежанската вълна и полицайчетата изгниха в калта и кишата по границата, никоя мисирко-медия не го постави в статиите си и не се обърна внимание.А сега ровят ли, ровят. Ама какви командировъчни, ама къде спят....А когато мръзнеха като кучета на браздата за да ловят нелегални мигранти от Афганистан ни вопъл, ни стон.
69
1
 
7
 
! Отговори
До 68 преди 3 години
68Анонименпреди 3 минути 3 2До 58Дам, даже по примитивния и не особено смислен начин на изразяване си личи, че са 4-5 трола с дадени готови опорки и не много акъл. Виж, 61 е типичен пример. Веднага скача да те нарича комунист без да разбира какво пише.#####Щом искаш да докараш ко му ни сти те на власт ,логично е да си кому нист.Защото в момента кандидатите за власт са баш ко му ни сти.
68
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
други 15% командировани от делта гард
67
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
67Анонименпреди 1 минута 1 0До 28, Ти наистина ли смяташ, че полицайчетата са там, за да пазят тези, които народът иска да свали?!#####$$$Правилно.Полицаите са там за да въвеждат ред и законност.Щом народа е казал кой да управлява, няма значение какви са управляващите,бели ,сини ,червени или пембяни.За това и има избори на 4 години. Народа да си казва думата.
66
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Делта гард там ли са? За един преятел питам.
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 58Дам, даже по примитивния и не особено смислен начин на изразяване си личи, че са 4-5 трола с дадени готови опорки и не много акъл. Виж, 61 е типичен пример. Веднага скача да те нарича комунист без да разбира какво пише.
64
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28, Ти наистина ли смяташ, че полицайчетата са там, за да пазят тези, които народът иска да свали?!В голяма грешка си, пазят, защото държавата им плаща за това.Който не е съгласен го гонят от МВР. Който го устройва, утре ще пази Бабикяната, или който дойде на власт и ще взима заплата за това, той ще яде хляб, а другия не.Полицайчетата не са там за кеф, или щото обичат ГЕРБ.
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Иван 57Иванчо, командироват ги на други места. Преди 2 години на село ни пазеха. Най-спокойното лято. Бяха и на границата, ако си спомняш. Нищо не знаеш, но умуваш. И такива като теб толупи ще ми решават съдбата.
62
1
 
3
 
! Отговори
До 60 преди 3 години
60Иванпреди 1 минута 1 2Елементарна психология. Когато хората не са от твоя град/село имаш много по-малко скруполи да биеш и убиваш от бой. Липсата на емпатия и страх от разпознаване води до екстемни прояви на насилие в условия на безнаказаност.Пазете се.#########Психолога ,нещо май много си бягал от час. Насилие се прилага ,когато е предизвикано.Щом не спазваш законите и правилата на демокрацията е нормално да ядеш кютек.Имаме правителство излъчено от мнозинството на народа при редовни изб
61
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко протестъри са командировани от провинцията в София? Някой няма ли да попита Нинова в Парламента?
60
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не за друго ама не мога да си представя да ходя на протести водени от един нахален арменец да го уреждам него и той да ***?
59
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи им се ограничават правата, защото искат да минат точно покрай Парламента, а не през съседната улица? А, на нас, че ни спряха градския транспорт в центъра и в жегите увеличиха пътуването ни до работата с 1 час? Да ти спрат мертото и да стоиш в мотрисата блокиран също не са нарушени правата? Лелеее, какви "демократи" са се наточили за властта! Мани, мани! Ще се издигнем във всички класации като ни подхванат.
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А твоите прокомунистически коментари да не мислиш че не са смешни?
57
8
 
5
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Елементарна психология. Когато хората не са от твоя град/село имаш много по-малко скруполи да биеш и убиваш от бой. Липсата на емпатия и страх от разпознаване води до екстемни прояви на насилие в условия на безнаказаност.Пазете се.
56
4
 
11
 
! Отговори
Bob преди 3 години
Че сме *** и прости протестиращи е ясно .Но 50 лева надник и ядене и пиене аванта си е чиста далавера. За 50 лева ще ми скъсат г.за от работа по строежите.
55
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е смешно как от целия сайт единствено в статиите за протестите има про-гербски коментари. Толкова са неадекватни милите, че дори не могат да тролят като хората.
54
7
 
4
 
! Отговори
Иван преди 3 години
представяте ли си колко милиционери има в София и с какво се занимават , когато няма протести?
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2012-та първо румънските социалисти ползваха агитки за да дойдат на власт. След това нашите социалисти репетираха върху имотите на "Цар Киро". И накрая ги изкараха на Орлов мост. "Симпатизант"при погромите намерил документи в ДВОРА на имота на "Цар Киро" уличаващи ГЕРБ и ги предал на активист на младежкото БСП??!!! Познато. Вълка козината си мени, нрава не!
52
4
 
13
 
! Отговори
Пиян гъз преди 3 години
Дали наистина протеста е на мнозинството от народа ще стане ясно март месец на редовните избори. Сега толупа Бабаджан,адвокатчето,скулптора,зеления чорап,Импексова,Галева и сие могат да приказват глупости до безкрай. Но тези са последните на които бих гласувал доверие
51
4
 
8
 
! Отговори
истина преди 3 години
Около 10-15 полицаи били от провинцията.Около 30- 40 протестиращи са от провинцията, извозени с автобуси платени от престъпници зад граница. Парите минавали през президентството. Радев си призна и един соц. комунист е уволнен. Остават десетки които да получават пари от Божков.Неосъществения преврат на фигуранта Радев ще се запомни като " президентски преврат с яйца"