Бойко Борисов: На прав път сме срещу COVID кризата

Мерките ни започнаха да действат отрано, написа премиерът
24 сеп 2020 10:52, Нели Христова
231
Бойко Борисов: На прав път сме срещу COVID кризата
Снимка: БГНЕС

България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от COVID-19 пандемията, написа в профила си във Facebook премиерът Бойко Борисов тази сутрин.

“Мерките ни започнаха да действат отрано и обхванаха много хора. Само по схемата 60/40 над 300 000 работни места бяха запазени. Бяхме една от първите страни, които въведоха мярката и резултатите до момента показват, че тя работи отлично. Паралелно с това за най-засегнатите от кризата сектори “Транспорт”, “Хотелиерство и ресторантьорство” и “Туризъм” трансформирахме мярката на 80/20, вследствие на което над 700 фирми ще бъдат подпомогнати с общо 43,5 млн. лв. Български малки и микро фирми получиха безвъзмездно близо 110 млн. лв., а до средните предприятия ще достигне ресурс от 200 млн.лв. Ако мерките на правителството не действаха, безработицата щеше да е 14%, а сега тя е на ниво – 7,5%”, пише в съобщението, публикувано в профила на Борисов.

В заключение се посочва, че световните експерти са единодушни, че най-трудните времена за здравните ни системи и икономики предстоят.

“Трябва да бъдем разумни и гъвкави във своите решения, за да минимизираме щетите от кризата. Но както се вижда и от данните, на прав път сме”, пише в заключение Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
5
 
22
 
! Отговори
Прилеп от Ухан преди 3 години
Борисов, няма едно нещо дето да е наред. Просто ти явно живееш на друга планета (вероятно Пайънир). Рухналата ни здравна система е в нокдаун.
149
2
 
18
 
! Отговори
направо сме се преди 3 години
засилили към бездната тоя живее в паралелна вселенадруга реалноствлизал ли е някога в провинциална болницада го засилим към изхода предлагам аз!
148
26
 
5
 
! Отговори
555 преди 3 години
Колкото и да пишете срещу Бойко , каквито и епитети да му лепите и да го заплашвате , ние по-голямата част от народа , не сме незрящи като вас - слепи като Самуиловите войни след Беласишката битка и вярващи единствено на думите и заповедите . Вярвайте на каквото си искате , ние вярваме на очите си . Бойко е единствения успешен премиер след промените и го доказва всеки ден , а що се отнася до езика му - по-добре простовато откровен , отколкото откровено доказан лицемер подобно ващите герои .
147
15
 
2
 
! Отговори
майка Турция преди 3 години
Само Турция в лицето на ДПС ще ни изкарат от калта като влезе в ЕС.Това е единствената ни реална възможност!
146
4
 
7
 
! Отговори
юберашунгмахен преди 3 години
в тази територия нищо не остана освен прости селяни на които да им оставяш държавни дългове до откат пък те ще раждат и ще плащат 10 поколения , така работи демокрациятаГермания с 2 теилиона дълг
145
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП - са много "кадърни"не мога да си спомня какво са направили за БългарияПърванов купи с наши пари Ядрен реактор така да го имаме!Радев без малко да купи грипен без оръжия така да ги имаме!
144
2
 
8
 
! Отговори
Простотии преди 3 години
До Анонимен 138Кое мнозинство, ти и няколко мизерни трола?Събуди се! Отивате си!
143
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквите на БСП нямат място в управлението на държавата
142
11
 
10
 
! Отговори
Априлски пленум преди 3 години
Всяка крива успоредна на тиквената линия е крива линия.
141
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скрий се бе РазБойко! Като се правиш на глух и сляп за хората, поне не ги дразни с глупости.
140
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кризата я предизвикаха хората по света.Трябваше да приемем че има вирус и до там.Хората докато не приемат нещата които не могат да променят и променят нещата които могат ще предизвикват всякакви кризи.
139
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все нормални и интелектуалци били гербаджиите, хахахх, няма такъв виц. Водел баце ви държавата, много бил компетентен, честен, абе здраве му кажи. Срещу 10 лв. на ден на *** гроб изгражда истински култ към личността на човек, прочел една книга и притежаващ речник от има - няма 600 думи. Ако им слушаш на гербаджиите приказките, то един прогрес, един възход, пък реалността е друга: най-корумпираната държава и най-бедния народ в ЕС, почти на последно място по свобода на словото в СВЕТА!
138
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко което отчита тази партия е фалшивокакто конгрес на БКП лъжи и измислицинакрая Горбачов ги разгонинашите от БСП се събират отново и хоп фалшив избор Нинованяма да ви бъде
137
1
 
3
 
! Отговори
Forever преди 3 години
До До forever,Ами напиши си коментар с какъвто ник искаш бе човек,какъв оригинал си щом подкрепяш ментета.
136
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизма и фашизма са затритиследват ДПС и БСП
135
7
 
20
 
! Отговори
изследовател преди 3 години
Герберугите възхваляват Вожда във работно време за допълнителен надник!След 18 часа коментарите ще са доста негативни.
134
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дано те тресне коронавируса и да пукнешш бойко борисов, и така няма да подадеш оставка завинаги! Диктатор
133
6
 
6
 
! Отговори
До 130 преди 3 години
Ми да си станал полицай или прокурор бе ! Стани държавен служител.Ако си кадърен ,тродулюбив и можещ ,би трябвало да се оправиш сам.Но патент на готованците е постоянно да мрънкат,да критикуват и постоянно някой да им е длъжен.На теб какъв ти е проблема ? Че никой не ти дава ли ? Ами вземи си,парите са във въздуха,просто трябва да ги прибереш....
132
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ,твоя път е един към затвора или към канафката разстрелян от твоите бивши мутренски авери на които като беше на власт им гепи бизнеса и ги рекитира най нагло. Това те чака тикво долна и крадлива......
131
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце не знае как се носи маската, тръгнал да анализира.Цяла Европа му се подиграва за маската под носа.