Бойко Борисов: На прав път сме срещу COVID кризата

Мерките ни започнаха да действат отрано, написа премиерът
24 сеп 2020 10:52, Нели Христова
231
Бойко Борисов: На прав път сме срещу COVID кризата
Снимка: БГНЕС

България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от COVID-19 пандемията, написа в профила си във Facebook премиерът Бойко Борисов тази сутрин.

“Мерките ни започнаха да действат отрано и обхванаха много хора. Само по схемата 60/40 над 300 000 работни места бяха запазени. Бяхме една от първите страни, които въведоха мярката и резултатите до момента показват, че тя работи отлично. Паралелно с това за най-засегнатите от кризата сектори “Транспорт”, “Хотелиерство и ресторантьорство” и “Туризъм” трансформирахме мярката на 80/20, вследствие на което над 700 фирми ще бъдат подпомогнати с общо 43,5 млн. лв. Български малки и микро фирми получиха безвъзмездно близо 110 млн. лв., а до средните предприятия ще достигне ресурс от 200 млн.лв. Ако мерките на правителството не действаха, безработицата щеше да е 14%, а сега тя е на ниво – 7,5%”, пише в съобщението, публикувано в профила на Борисов.

В заключение се посочва, че световните експерти са единодушни, че най-трудните времена за здравните ни системи и икономики предстоят.

“Трябва да бъдем разумни и гъвкави във своите решения, за да минимизираме щетите от кризата. Но както се вижда и от данните, на прав път сме”, пише в заключение Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 137Аз де те попитам защо една Финландия която е зад северния полярен кръг с едва 4,5мил. население една от най развитите страни в света ,където и купе да вържеш няма да стой от студ ,а да не говорим за нашата татковина ,която има черноморие ,балкан история,древна цивилизация и т.н. сме бедни като църковни мишки?!!
129
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко рядко влага смисъл зад думите които изрича.В случая не е по различно. Заучени фрази, без покритие.
128
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мнозинството от българите подкрепят ГЕРБ и Борисов. САЩ и ЕС също подкрепят ГЕРБ и Борисов.
127
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Бойко! Само така!
126
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Швеция защо няма мерки?
125
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, какво лъжете че народа подкрепя Бойко.Народа ненавижда ББ, корупцията и несправедливата съдебна система, начело с главния прокурор.
124
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Механизмът за стимулиране на търсенето изграден върху печатането на долари без покритие вече не работи. Затова се всява страх от поредния грип (принципно който и да е грип не бива да се подценява, но всяка година е имало и ще има нови грипове), въвеждат се мерки и се слагат намордници-лигавчeта на населението за да свиква с мизерията, униженията и да се учи на подчинение при диктатурата която се задава.
123
4
 
6
 
! Отговори
Тъй, де! преди 3 години
На прав път сме! Днес 12 умрели! Утре 24 души при Свети Петър!Днес 10 паралелки ученици под карлантина. Утре 20 паралелки!
122
4
 
11
 
! Отговори
Shark преди 3 години
На какъв път си бе нагляр! Какви мерки, да съсипеш образованието, това са ти мерките. Децата са от 5 дена на училище и вече болни деца и учители. Цяло лято къде бяха тея болни! И защо няма нито една болна касиерка по хипермаркетите, толкова хора минават през тях всеки ден! А бе ТОЛУП?! Няма и по банките, а и там опашки всеки ден! Няма и по чалгарниците! Кажи бе ТОЛУП! ОСТАВКА!
121
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бързият крах на либералния демократичен глобален ред травмира много от бившите му жители, оставяйки ги политически бездомници, залитащи през сегашния разрушен пейзаж в състояние на объркана скръб и надежда, че по някакъв начин старата реалност може да бъде възстановена. Както удавник се хваща за сламка, така сега се правят опити за запазване на статуквото с всяване на страх от вируси, въвеждане на изънредни мерки принуждаване на населението да носи намордници.
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 83Написал си: "Системата ни убива: МВР, безработни, туризъм." За МВР си прав: Боце и мин.Терзийски дават луди пари да съберат от провинцията полицаи и жандармеристи,плащат им дневни, храна, извънредни за 12-14 часа охрана. Отделно по 600 лв на кепе (което никога не е на главите им.Очевидно преценяват, че няма нужда от него). Забравил си високите заплати на прокурорите и съдиите. Добави по 4000 лв на 2500 прокурори и към 4000 съдии.
119
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На прав път сме, ама не защото са много Управни и адекватни /тия "мерки", дето ги е накаканизал, са пълна пародия и безсмислица/. На прав път сме по щастливо стечение на обстоятелствата - просто Боцко е твърде много СТРАХЛИВ! И не смее да прави резки движения. Затова е пуснал всичко на самотек. С което чудесно илюстрира, че тоя вирус нито е толкова страшен, нито опасен.
118
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ГЕРБ правият път е винаги крив даже с остри завой и пропасти. Десет години ГЕРБ все прав път, все най добрите , а пък най големата корупция е тук, тук е най бедният народ в ЕС. Но върхушката и власта и приближените на власта са добре техният път винаги е прав, винаги шкавчета и банкови сметки пълни.
117
0
 
1
 
! Отговори
До Forever преди 3 години
Ако обичаш мила, спри да използваш ника ми тъй като и без друго нашите мнения не съвпадат. И само бъркаме хората пиши се forever 2 или нещо подобно ,за да се различаваш от оригинала!
116
5
 
5
 
! Отговори
д-р Пецкалов преди 3 години
С напредването на възрастта се обостря и болестта!
115
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето от обществото сме от ГЕРБ - ние сме народа каквото трябва правителството го прави
114
4
 
6
 
! Отговори
До 119 преди 3 години
Уууууууууи!Уууууууууу!Уууууууууу!
113
5
 
10
 
! Отговори
Forever преди 3 години
Във какво сме на прав път, да харчиш пари е лесно,но да създаваш икономика,работни места,това вече си е постижение. И без него магистрали щяха да се строят,защото Европа го налага.
112
3
 
5
 
! Отговори
До 115 преди 3 години
Кои бе?Тия ли 15 старчоци,които се бяха събрали пред НДК в защита на вожда.Толкова ги беше срам да скандират срещу 50 лв.че чак живи да ги ожалиш.
111
1
 
3
 
! Отговори
артист преди 3 години
До Анонимен 119Ку-куууу..............ку-куууууу....................!