Бойко Борисов: На прав път сме срещу COVID кризата

Мерките ни започнаха да действат отрано, написа премиерът
24 сеп 2020 10:52, Нели Христова
231
Бойко Борисов: На прав път сме срещу COVID кризата
Снимка: БГНЕС

България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от COVID-19 пандемията, написа в профила си във Facebook премиерът Бойко Борисов тази сутрин.

“Мерките ни започнаха да действат отрано и обхванаха много хора. Само по схемата 60/40 над 300 000 работни места бяха запазени. Бяхме една от първите страни, които въведоха мярката и резултатите до момента показват, че тя работи отлично. Паралелно с това за най-засегнатите от кризата сектори “Транспорт”, “Хотелиерство и ресторантьорство” и “Туризъм” трансформирахме мярката на 80/20, вследствие на което над 700 фирми ще бъдат подпомогнати с общо 43,5 млн. лв. Български малки и микро фирми получиха безвъзмездно близо 110 млн. лв., а до средните предприятия ще достигне ресурс от 200 млн.лв. Ако мерките на правителството не действаха, безработицата щеше да е 14%, а сега тя е на ниво – 7,5%”, пише в съобщението, публикувано в профила на Борисов.

В заключение се посочва, че световните експерти са единодушни, че най-трудните времена за здравните ни системи и икономики предстоят.

“Трябва да бъдем разумни и гъвкави във своите решения, за да минимизираме щетите от кризата. Но както се вижда и от данните, на прав път сме”, пише в заключение Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера хептен се "изправихме" правия път според мнението на ББ : 290 души новозаразени от КВ-19, а ве още не е изминал 1 месец от тръгването на децата на училище. Премиерът можеше да помисли дали не трябваше да изчака с това си изявление поне месец, защото децата бързо могат да станат ако не новозаразени, то преносители на вируса.
189
1
 
0
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Мерките в началото бяха излишно строги. При 5 заразени имахме КПП-та, а за разходка в парка глобяваха по 5 хил лв. Виждаме, че и без т.нар. мерки се справяме отлично. Добре, че бяха протестите, за да спре Щабното извращение!Неочакван страничен ефект на политическата изгъзица на Черепа и Чорапа. :-)
188
0
 
4
 
! Отговори
Затвор те чака преди 3 години
гаддино про-западна !!!!ще си платиш и за КПП-тата и за глобите и за разорената икономика и за парцалите които ни принуди да носим на лицата си .... идва Видов ден !!!
187
0
 
4
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
пак прибързани изказвания на сметка на хората които ще понесат какви ли не санкции за да си остане иди0та на снимката упраляващ!!!
186
0
 
1
 
! Отговори
D. преди 3 години
До КовидинтелелтиалецДа, тъжно е да гледаш какви правописни и граматически грешки се правят по интернет. И не да си помислиш, че образование по роден език и граматика липсва само на троловете. Забелязах миналата седмица, че и един от администраторите пише "доблесни хора" вместо "доблесТни хора". А на Днес.бг - много ***, много нещо!
185
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Дон Кихот също бил на прав път,но нормалните хора виждали един луд,нахлупил бръснарски леген на главата си.Е,така става,когато не си чел поне Винету.
184
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе ей с мешник гербераст мухобойко
183
0
 
12
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Тоя пак лъже!Уж сме на прав път , пък ЕС ни определя като най-рискова страна с още 4 от ЕС!Тоя патологичен лъжец и мошенник вече е опасен за България!
182
7
 
0
 
! Отговори
просто човек преди 3 години
Социалистите се гарчат в безсилна злоба.Колкото и да им е мъчно на руските им господари Русия отдавана надмина 1 000 000 засегнати от корона вируса.
181
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През пет минути си мениш мнението.Явно забравяш какво си говорил преди това.
180
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е. Само с присъственото обучение се издънихте. Иначе мерките са ок.
179
0
 
3
 
! Отговори
бай спас преди 3 години
ЖЕНА МИ МИ ВИКА СНОЩИ АМЕ КОГА ЩЕ МЕ ХВАНЕШ ЗА КАРАЯНЧЕВА
178
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушайте го бе главният инфекционист в Държавата затова ЕС ни дава за пример Кограчулейшънс мистър пожарна или ченге както Ви хареса важното е Конграчулейшънса
177
3
 
9
 
! Отговори
данчо преди 3 години
Тази тиква на снимката би трябвало да е в затвора.Не да дава интервюта.Що за държава сме след като един долнопробен престъпник ни е премиер?
176
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам срещу епидемията да се прави нещо, освен да се раздават пари. Всъщност тиквата във всичко вижда като решение да даде някакви пари и с това за него въпросът е приключил и всичко е перфектно. Той не разбира, че даването на пари само по себе си не е решението, то е част от решението, но само да хвърлиш едни банкноти не върши работа.
175
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам чувството че охранените мутри атакуват хората с някаква смесица от грип спин и чума едновременно за по сигурно щото като няма човек няма и проблем и можем спокойно да си крадем.
174
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На прав път сте заедно с ковиддеветнайсе срещу народа на всички възможни фронтове ограбване и поробване.
173
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не и според ЕС...
172
6
 
17
 
! Отговори
Краваромраз преди 3 години
сичкото герб за Белене!
171
3
 
13
 
! Отговори
FB преди 3 години
То във фейса всеки може да пише всичко. И аз мога да напиша, че догодина ще заселим Марс. Някой ще ми повярва ли?