Радев за диалога с кабинета: Постановка, която да е индулгенция за корупцията

Не трябвало да има компромис при защитата на националния интерес
380
Радев за диалога с кабинета: Постановка, която да е индулгенция за корупцията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са абсолютен приоритет, коментира президентът Румен Радев по повод изгонените от страната руски дипломати.

Още по темата

Той е в Трета изтребителна авиобаза "Граф Игнатиево", където се провежда летателна тренировка "Тракийска пепелянка 2020".

Радев подчерта, че в случая не може да има никакъв компромис и допълни: "Аз се надявам и службите, и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и ефективни доказателства, за да бъдат минимизирани и дипломатическите последствия, защото винаги има и такива".

„Много са въпросите, на които да търсим отговор, трябва да има и ясна информация в какво се състои този шпионски скандал, както трябва да имаме и ясен отговор на публикациите в "Шпигел", където има, и то сериозни, обвинения, че държавното управление на България се е поставило в услуга на управлението на чужда страна, коментира още държавния глава, цитиран от БТА.

Според него това трябва да бъде изчистено.

„Изобщо трябва да подходим с много ясни критерии и към всичко, което уронва нашата национална сигурност“, допълни президентът.

Запитан дали вижда пространство за диалог с Министерски съвет, Румен Радев отговори: "Аз бях ясен по този въпрос и много пъти съм го казвал - не виждам смисъл да ме тикат в постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване за шкафчетата, за записи, за порочно управление, за корупция".

По думите му, за да има диалог, то той трябва да бъде поставен на здрава основа.

„Това ще рече с разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са случвали и продължават да се случват в държавата, уточни той. Защото, ако не го направим, каквото и управление да дойде оттук- нататък, то ще бъде със самочувствието и ще продължава с този порочен модел, че ще има индулгенция за всички. Затова трябва да сложим край на индулгенциите“, бе категоричен държавният глава.

В авиобаза Граф Игнатиево днес се проведе медиен ден на тренировката "Тракийска пепелянка 2020", чийто домакин е военното формирование. Пред официалните гости, сред които бяха още Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа, участниците изпълниха елементи от съвместната подготовка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
6
 
33
 
! Отговори
мале мале преди 3 години
Дори децата си разменят снимки със шкафчета и пачки. Явно господина Радев още не е доръсъл до фотошоп.Има разлика между жълтите вестници дето пущат пъртенки, ама като го каже президента в официална реч, това вече е патология.Мисля че трябва да отстъпи длъжността по медицински съображения.
211
7
 
29
 
! Отговори
мизерник преди 3 години
Трябва да се радва, че въпреки всички мизерии, които прави, Бойко е готов да му протегне ръка.
210
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев излезе и каза това което всички си говорим по между си и предивика тези протести Да така е когато нашите айде моите са по стари са с някакви мизерни пенсии а баща ми е доцент зсщото такива им били осигуровки да тскива са били но във време когато са вземали добра заплата когато казва че има корупция да има навсякъде има но тук е в пъти повече когато казва че това управление строи магустрали а не заводи когато събираме *** на Европа а си продаваме на безценица богатствата си и т.н и т.
209
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквите на БСП ги е ударил някакъв вирус и сега се мислят за велики тикви
208
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не си разбрал вместо за слави искали да гласуват за Луна
207
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв умен президент сме имали какви думи, какви мисли,каква красотаразбрах че иска индулгенция но не му я дават и сега е ядосан.
206
29
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР преди 3 години
Пази БОЖЕ от:Неканен гост, гнил мост и от човек *** на голем пост!!!!!!ОСТАВКА на бай *** и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин, СЪД и затвор!!!
205
4
 
28
 
! Отговори
Много колеги тука преди 3 години
пишат за Слави.Моето мнение е,че за момента хората казват,че ще гласуват занего като контрапункт на ГЕРБ,БСП,ДПС и малките невръстеняци(толкова самного,че не се сещам за всички).Когато обаче ножът опре до кокала(дойдатизборите),те ще видят в Слави парвенюто с луксозен живот,обграден отплеймейтки,с конвой джипове,охрана,пътуващ към извънградски имения свисока ограда и ограничен достъп,с живот на светлинни години от този напотенциалния избирател и самомнение на велик политик.Това отблъсква.
204
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента работи против възхода на държавататова което пише остава, историците на дали ще го споменат с добропрез мандата си опита опита да купи самолети Грипен без оръжияи не можа след което започна да събаря правителството и край.
203
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 217Левски никога не е казвал че е безгрешен.Не случайно той казва: Да си кажем кривиците байо !Докато егото и ината на Радев никога няма да му позволят да каже това, защото той се смята за безгрешен, непорочен и целомъдрен като Майка Тереза.Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
202
4
 
21
 
! Отговори
До преди 3 години
Ама да деЗнам какво направи миналото лято, Радев :D :D :D
201
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Новият ЛевскиНЕ ПЕТНИ ИМЕТО НА ЛЕВСКИ С ТОВА НА гадев - НЕ СА СРАВНИМИ!!!!!!ЛЕВСКИ СЕ Е БОРИЛ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ И НЕ Е ПРЕДАЛ НИКОГО ,А гадев ПРЕДАДЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗА ЛИЧНИ ЦЕЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
200
6
 
28
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Товарищ Радев ще обяви Вето на Прокуратурата и ще ги върне обратно, че иначе пак ще му дърпат ушите, като руШкия патриарх на Шипка ... !!!
199
4
 
20
 
! Отговори
Ама да бе преди 3 години
Знаем те, че си много добър постановчик !
198
6
 
28
 
! Отговори
Радев пак не е преди 3 години
наясно с ролята си като президент.Има се за върховен съд.Първо обвинява бездоказателства,без влязла в сила присъда,което си е клевета,а после се взема за такъв,който дава (в случая отказва да даде)индулгенции и опрощава грехове.Папа Радев I Български?Ако не предизвикваше такъв разкол в държавата,този човекможеше да стане прототип за страхотен комедиен образ,нещо като американския президент в комедията "***".За съжаление образът му не е комичен ифилмът не е комедия,а хорър-трагедия.
197
34
 
6
 
! Отговори
Новият Левски преди 3 години
Румен РадевИ да мучите и да плювате Радев е новият Левски!!!!Радев 90-та година е бил на 26 години. Докато се кандидатира за президент се е развивал само в професионалната си сфера. Не се е занимавал с политика, не е правил далаверки, няма обръчи от фирми, нито крадливи обшествени поръчки, не е приватизирал, няма хотел, не е бил доносник или бивш мафиот. В това отношение е направо бяла лястовица в Българските политически среди. Радев е всичко което МУТРАТА *** не е, а мечтае да е!!!! В САЩ оценили простия летец като бъдещ стратегически лидер...... https://mobile.frognews.bg/arti
196
6
 
22
 
! Отговори
Протеста преди 3 години
Цитата на деня "500 платени трола- са били на "Великото въстание" на 22.09.. 500 човека!!!!!!!!!!!!Още ли мислите, че това е народа, че народа прави революция или е просто постановка и искат да ни вземат за *** и ограничени!!!!!!????Гласувам за ГЕРБ тоя път!!!!!!!И-ба-л съм ви триото, дуото или там какво е"Какво да му кажеш на простия :). Абе ние да не сме слепи
195
6
 
24
 
! Отговори
КИРЕ преди 3 години
РАДЕВ Е НА МУШКАТА НА ГЕШЕВСКОРО ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ КОЙ Е ПОЛУЧАВАЛ ПАРИ ОТ РУСКИТЕ РАЗУЗНАВАЧИСАМО ЧЕ НАС НИ ИНТЕРЕСУВА КОИ СА БЪЛГАРСКИТЕ ШПИОНИ А НЕ РУСКИТЕ РАЗУЗНАВАЧИКОЙ Е ВЗЕМАЛ ПАРЕТАТА ЗА ДА ПРЕДАВА СЕКРЕТНИ ДОКУМЕНТИ-ТОВА НИЕ ТУК ПИШЕШТИТЕ НЕ СМЕ
194
25
 
4
 
! Отговори
Бай ТУЛУП преди 3 години
ГЬОТСУРАТ.... те го плюват, то вика роса е паднала!!!!!или И ся ко праим....Гледаш го МУТРА, слушаш го МУТРА, а то си мисли, че е премиер!!!!!!ОСТАВКА, СЪД, ЗАТВОР за бай *** и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин!!!!П.С. Гьот/тр/ - ду****
193
23
 
0
 
! Отговори
!!! преди 3 години
във Слави е спасението!