Борисов: Работодателите могат да кандидатстват за детски кътове във фирмите

Политиката е работа за хората, написа премиерът
Обновена: 26 сеп 2020 11:52 | 26 сеп 2020 11:48, Елка Василева
177
Борисов: Работодателите могат да кандидатстват за детски кътове във фирмите
Снимка: архив, БГНЕС

„Непрекъснато работим за това да подкрепим хората и фирмите. От другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове във фирмите. Така ще подкрепим работещите родители, които трябва да са на гъвкаво или ненормирано работно време или се налага да взимат децата си по-рано от училище“.

Това написа във Facebook профила си премиерът Бойко Борисов.

Така ще подкрепим работещите родители, които трябва да са на гъвкаво или ненормирано работно време или се налага да взимат децата си по-рано от училище, допълва премиерът.

Още по темата

Той уточнява, че фирмите ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв., като за това са отделени 15 млн. лв.

„Другия месец през Министерството на икономиката пускаме 2 нови програми:

- С 68 млн. лв. ще подкрепим фирмите, които имат над 500 000 лв. оборот.

- Почти 80 млн. лв. ще бъдат насочени към малки и средни фирми, за да си преустроят производствата в условията на COVID-19 - да направят прегради, отделни входове, да закупят предпазни средства и всичко нужно да работят при новите условия.

Политиката е работа за хората“, пише Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
1
 
! Отговори
Десняк преди 3 години
Долу леващината!
102
4
 
13
 
! Отговори
пфу преди 3 години
Това е леващина по американси образец. Фирмите са за бачкане, не за дундуркане. Майките да си гледат децата, не да се чудят къде да ги разкарат. Феминистките го прокараха това в америка и не е помогнало на раждаемостта, само на лакомията.
101
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви кътове в детските градини няма да спасят системата която рухва от само себе си. И като капак на всичко един руснак на 87 години - Херберт Ефремов - който все още работи активно, промени цялата ситуация в света. Детски кътове, намордници маски, изолация - това са само отчаяни опити.
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фирмите ако отворят занимални-те няма да са болници. Майките на болни деца да не разчитат на кътовете!"Две малки деца и професия на пълен работен ден. Едното понякога е за сметка на другото"казва Гергана Статкова. Много често се случва например детето да вдигне температура и трябва да тичам от работа. И става неудобно - от работата не винаги можеш да отсъстваш, коментира тя.Кътовете са решение само за ваканциите и за по 2 часа най- много на ден.Ако няма педагози-не ги отваряйте изобщо!
99
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
103- ОТВОРИ ВЪНШЕН ДЪЛГ НА ДЪРЖАВИ В ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ И НАПРАВИ СПРАВКА - БЪЛГАРИЯ Е С НАЙ НИСЪК ВЪНШЕН ДЪЛГ СЛЕД ЕСТОНИЯ СПРЯМО ВЪТРЕШЕН БРУТЕН ПРОДУКТ- КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ А ТИ ХРАЧИ, МОЖЕШ ДА ХОДИШ ДА ЛЕГНИШ НА НЯКОЕ КРЪСТОВИЩЕ И ДА КРЕЩИШ ОСТАВКА- МАРТ ПАК ЩЕ ИЗБЕРЕМ ГЕРБ- В ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ВЛЯЗОХМЕ С МИН ЗАПЛАТА 160ЛВ.
98
2
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Оставка бе тикво ,какво не разбра пак!Оставка-съд -затвор с каскета да сте съкилийници!Герб са чумаа
97
2
 
5
 
! Отговори
Имаме новина преди 3 години
Жената нащракала спящия сред пачки и кюлчета хипопотам е Христина Бобокова.
96
4
 
12
 
! Отговори
мед сестра преди 3 години
А бе на тоя ..... само глупости и тъпотии му ражда простата тиква! Така ли за 61г през нея не мина една умна и прагматична мисъл не мина?
95
2
 
7
 
! Отговори
До Тонката преди 3 години
Не само оставка а и пандиза ще има педроти!
94
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДЕТСКИТЕ КЪТОВЕ С ДЕТЕГЛЕДАЧКА ОРГАНИЗИРАНИ И ФИНАНСИРАНИ ОТ ДЪРЖАВАТА СА МНОГО ДОБРО РЕШЕНИЕ- ТОВА ГО ИМА ВЪВ ВСИЧКИ РАЗВИТИ ДЪРЖАВИ, КОИТО МОГАТ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ И КЪМ КОИТО СЕ ДВИЖИ БЪЛГАРИЯ. ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ВЛЯЗОХМЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ СЪС 160ЛВ- СПРАВКА КИК МИН. РАБОТНИ ЗАПЛАТИ ПО ГОДИНИ.
93
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Борисов, Вие говорите за детски кътове във фирмите.Фирмите говорят, че ще правят занимални във фирмите.Някой пак нещо не Ви е разбрал идеите.Тези от фирмите се гласят да отворят занимални.Родителите пък с цяло гърло скандират в нета, че това било отлична идея,защото така когато детето им вдигнело температура-нямало да им се налага да излизат от работа.Нямам символи да цитирам имена.Но факт е,че родителите се надяват да не тичат от работа ако детето им е болно.Трябва с МОН да се съобрази!
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимензабрави да добавиш ромите,които с ваучерите на красимир каракачанов и валери симеонов от нашите данъци бяха изпратени на почивка в петзвездни хотели.
91
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"детски кътове във фирмите". Смях!
90
5
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Кат Русия няма вторатъй могъща на света;тя е нашата подпора,тя е нашта висота! Руска сила, руска воля,руска кръв и руский потще избавят от неволянаший падналий народ.
89
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Белорус защо няма епидемия от ковид?
88
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия се дава еднократната парична помощ при раждане на второ дете до 616 хиляди рубли (близо 18 000 лв.). При това решението ще се прилага със задна дата от 1 януари 2020 г. Еднократна помощ вече ще се дава и за първо дете тя ще е в размер на 466 хиляди рубли (над 13 000 лв.).
87
4
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Ше има ли "неизбежна"оставка бе Фигуранти?:):):):)
86
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ония диктаторски и бананови държавици из света където вождовете им категорично отричат съществуването на COVID19 и въвеждане на ограничения да не би да са измрели до сега? Мислете реално.Най-правилното решение е отменянето на всички COVID мерки. Така или иначе грипове винаги е имало, има и ще има. Да въвеждаш безумни мерки срещу нещо което така или иначе е лечимо е престъпление срещу човечеството.
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Белорусия която остана с Рисия си запази стандарта на живот от соца. В останалите бивши днес е мизерия, а Прибалтийските и България мизерията е трагична. В Белорус всички заводи работят и няма никакви детски кътове, има детски градини. Белорусите могат практически да пътуват навсякъде на Запад, да сте чули за *** или черноработници от Белорус? Предпочитат да си работят в родината и пътуват на Запад на екскурзии.
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бандита бе опоскал страната като термит! Държавната хазна бе опразнена като изтупан брашнян чувал! За да спечели време и да отложи изправянето му пред правосъдието раздаде последните остатъци от валутния резерв на компактни групи като пенсионери, кръчмари, хотелиери , полицаи , учители и държавни служители. Сега вече изправен пред опоскана държавна хазна тегли 5-милиарден заем за да докрета до редовните избори които се надява той да проведе. Българина е натоварен с нови милиарди които ще връща с робско тегло. Но бандита това не го интересува. В името на собственото си спасение и оцеляване е го