Нинова: БСП няма да влиза през задния вход във властта за 5 месеца, а през официалния за 4 г.

Този парламент е изчерпан, изходът са нови избори, заяви лидерът на БСП
Обновена: 26 сеп 2020 16:03 | 26 сеп 2020 15:30, Елка Василева
153
Нинова: БСП няма да влиза през задния вход във властта за 5 месеца, а през официалния за 4 г.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

БСП няма да влиза през задния вход във властта за пет месеца, ще влезе през официалния за четири години, ако народът ни даде това право. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в политическия си доклад пред делегатите на 50-ия Конгрес на партията.

Тя отново посочи, че този парламент е изчерпан и не може да гарантира стабилност на държавата. Изходът са нови избори, нова легитимност, добави Нинова.

Председателят на БСП отбеляза, че ГЕРБ предлагат промяна в Конституцията, но, по думите й, това не е промяна, а поредната крачка към узаконяване на авторитарната власт. БСП ще се противопостави с всички сили на това посегателство срещу устоите на държавността. ГЕРБ няма да получат нито един глас на от гласовете на ПГ на "БСП за България", посочи тя.

ДПС виждат изход от кризата в експертно правителство, гръбнакът на което да бъдат ГЕРБ и БСП, каза Нинова. Тя коментира, че в последните дни и Бойко Борисов казва, че това е най-добрият вариант за ГЕРБ, а "Обединени патриоти" също са побързали да се присъединят към този вариант.

Още по темата

"Тройната коалиция, която досега управляваше скрито, е готова да официализира съюза си уж в името на България, а всъщност за спасяване на статуквото и осигуряване на Борисов на комфортно оттегляне от властта", заяви Нинова. Кой им липсва в пъзела на този комфорт - БСП, каза Нинова и добави, че БСП няма да участва в този сговор.

Председателят на БСП коментира, че България се намира в тежка политическа, институционална криза, в криза на доверието от народа към управлението и на прага на страшна икономическа и социална криза. "Всяка партия, загледана в пъпа си днес, пропуска голямото - пропуска България", предупреди тя.

"Днес едни търсят безпроблемно излизане от властта, други, яхнали протеста, бързо влизане във властта, трети - как да бъдат балансьори на властта. Нашата цел е друга", заяви лидерът на БСП.

Тя посочи, че целта им е да дадат стабилност на България, да гарантират сигурност и спокойствие на българите, да очертаят перспектива пред тях и да реализират правовата, демократична и социална държава. По думите й стъпките към тази цел са подаване на ръка на всички лявомислещи, социалноориентирани, прогресивни хора, непартийни, честни българи, родолюбци, създаване на много широк фронт от съмишленици за промяна на България, избори и убедителното им спечелване от БСП, и честно, неподкупно и последователно изпълнение на поетите ангажименти към народа.

"Политика с грижа за хората, морал и организация - това е пътят към успеха ни за парламентарните избори", заяви лидерът на БСП. След четири години усилия и труд е време да получим този успех - победата на парламентарните избори - не за постове, а за лостове за промяна на България, добави тя.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
19
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
БСП се самоубиха на 10.11.1989 г. Само бой, шамари и затвор заслужават.
78
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП ще влезе в затвора, а Корнелия в свинарника!
77
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Юлската жега не свали водача на Хунтата. "Българско лято" няма. Битката на Божков с Борисов е шменти капели.Ако партньорът му по бридж не беше го пуснал за Дубай, Пеевски беше на ход. И конкуренти в Трафика и прането в хазарта. Турската мафия обаче го потърси в Дубай
76
1
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
До 43 ти явно визираш себе си пиеш, пушиш, убиваш, гледаш порно и явно си в психиатрия бесепаре
75
0
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Неграмотнико тогава е била на 30 години бе 69 набор е
74
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
...........Скандалното за Корнелия Нинова е, че сигнал за далаверата подали знакови фигури от БСП, които воюват за сделки в "партия" с ГЕРБ във Варна............
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
оф *** боже
72
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таз горакта е загубила вскякава връзка с реалността...
71
1
 
6
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Била е на 30 години тогава неграмотнико
70
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
Борисов готви Ресто с акция във Варна за "паралелната държава" на конгреса. БСП се финансирала от контрабандни канали(сякъш ГРОП не са мафиотска структура с Бойко Борисов бил страшно разгневен от речта на Корнелия Нинова,в която тя победоносно обяви закриване на "паралелната държава на Борисов".Премиерът разпоредил на службите да му изготвят справка за "паралелната държава на БСП, докато е в опозиция".....Борисов готви Ресто с акция във Варна за пране на пари от контрабанда през строителството на фирми, свързани с БСП, твърдят източници от службите.Скандалното за Корнелия Нинова е, че сигн
69
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
другарко Импексова,да не ни мислиш за късопаметни,теб те изгониха като мръсно куче за корупция,колко години наред ти показваме средния пръст,така ще бъде и следващата година,ти найстина си верваш а............айде гит на село за друго не ставаш
68
1
 
14
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
Както е подкарала партията Нинова може и през задният вход да не влезе.Гледали сме филми на ,,Тримата мускетари ,, с различни артисти и знаем как ще завърши ,затова *** хич да не се пъчи защото и от кон на магаре може да се качи.
67
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП да се забрани и лустрират всички от тази партия.Те са банда разбойници и некадърници
66
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинчето няма да вземе избори, по скоро чалгаря ще вземе някакви проценти и ще се коалира стях :) Знам, тъжно е Дългия и кресливата да управляват, но Бокича го намразиха :)))
65
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Строителя"(крадеца) Борисов,ще вкарва във властта Маджо,за да спаси кожата си,така вкарвайки мутрите,ще изхвърли от властта нормалните партии, за да оцелее той и мангизите му,а това ,че България ще се се затвърди като мутренско-мафиотска и диктаторска държава на хора живеещи в страх,изобщо не му пука!
64
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много и се иска да краде на тая ама още не може да се дореди.Умира вече а пък лигите и текат.
63
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Нинова,мъжко момиче!
62
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов строител на днешна България.предлагам на другарите от БСП да гласуват за ГЕРБ само така ще изкупят греховете си
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корни, всеки може да говоря общи приказки като тебе. Кажи какво конкретно искаш да промениш в сегашния модел на управление, защото аз не го чувам.
60
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тиквите на БСП не опитвайте да връщате България назадБСП събори правителството на СДС и за това прехода в България продължава ощеЖельо Желев ги остави непокътнати и сега пак с добродано да го разберат