Нинова: БСП няма да влиза през задния вход във властта за 5 месеца, а през официалния за 4 г.

Този парламент е изчерпан, изходът са нови избори, заяви лидерът на БСП
Обновена: 26 сеп 2020 16:03 | 26 сеп 2020 15:30, Елка Василева
153
Нинова: БСП няма да влиза през задния вход във властта за 5 месеца, а през официалния за 4 г.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

БСП няма да влиза през задния вход във властта за пет месеца, ще влезе през официалния за четири години, ако народът ни даде това право. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в политическия си доклад пред делегатите на 50-ия Конгрес на партията.

Тя отново посочи, че този парламент е изчерпан и не може да гарантира стабилност на държавата. Изходът са нови избори, нова легитимност, добави Нинова.

Председателят на БСП отбеляза, че ГЕРБ предлагат промяна в Конституцията, но, по думите й, това не е промяна, а поредната крачка към узаконяване на авторитарната власт. БСП ще се противопостави с всички сили на това посегателство срещу устоите на държавността. ГЕРБ няма да получат нито един глас на от гласовете на ПГ на "БСП за България", посочи тя.

ДПС виждат изход от кризата в експертно правителство, гръбнакът на което да бъдат ГЕРБ и БСП, каза Нинова. Тя коментира, че в последните дни и Бойко Борисов казва, че това е най-добрият вариант за ГЕРБ, а "Обединени патриоти" също са побързали да се присъединят към този вариант.

Още по темата

"Тройната коалиция, която досега управляваше скрито, е готова да официализира съюза си уж в името на България, а всъщност за спасяване на статуквото и осигуряване на Борисов на комфортно оттегляне от властта", заяви Нинова. Кой им липсва в пъзела на този комфорт - БСП, каза Нинова и добави, че БСП няма да участва в този сговор.

Председателят на БСП коментира, че България се намира в тежка политическа, институционална криза, в криза на доверието от народа към управлението и на прага на страшна икономическа и социална криза. "Всяка партия, загледана в пъпа си днес, пропуска голямото - пропуска България", предупреди тя.

"Днес едни търсят безпроблемно излизане от властта, други, яхнали протеста, бързо влизане във властта, трети - как да бъдат балансьори на властта. Нашата цел е друга", заяви лидерът на БСП.

Тя посочи, че целта им е да дадат стабилност на България, да гарантират сигурност и спокойствие на българите, да очертаят перспектива пред тях и да реализират правовата, демократична и социална държава. По думите й стъпките към тази цел са подаване на ръка на всички лявомислещи, социалноориентирани, прогресивни хора, непартийни, честни българи, родолюбци, създаване на много широк фронт от съмишленици за промяна на България, избори и убедителното им спечелване от БСП, и честно, неподкупно и последователно изпълнение на поетите ангажименти към народа.

"Политика с грижа за хората, морал и организация - това е пътят към успеха ни за парламентарните избори", заяви лидерът на БСП. След четири години усилия и труд е време да получим този успех - победата на парламентарните избори - не за постове, а за лостове за промяна на България, добави тя.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
2
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Нова партията трябва да направим ние безпартийнте и в нея да не влизат хора над 40 години , никой няма да гласува за комунистите,чалгарите,костовистите,прокопиевистите и тнт на изборите аще се емигрира да се направи партия на безпартийните пълна само с млади 20-40 годишни иначе ще трябва да се емигрира
38
3
 
38
 
! Отговори
Народна мъдрост преди 3 години
Срещнеш ли гладен комунист, нахрани го. Срещнеш ли жаден комунист, дай му вода. Срещнеш ли гол и бос комунист, обуй го и го облечи. Но никога, никога, никога не давай власт на комуниста, защото тогава всички ще са голи, боси, жадни и гладни. С изключение на управляващите комунисти!
37
1
 
27
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Въх! Не! Стига ни толкоз Бедност, Съсипия и Поразии...
36
1
 
20
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
следващите избори ще са трагични за БСПтая мнооо точи лиги но за повече няма да стигне
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за психиатрията е, гласували за Пеевски, да. Уволнена ли беше за корупция, да. Каква власт, какви входове
34
0
 
19
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Нинова стига напъване...не можете да надскочите себе си...стига пропаганда...
33
0
 
13
 
! Отговори
Решетников преди 3 години
Ало, Нинова, какво става? Не сме ви казвали да се отказвате да искте предсрочни избори. Не разочаровайте Другаря Путин, да не ви почерпим и вас с минерална вода и чай!
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идва Борисов 4 и това ясно го заяви Христо Иванов.
31
2
 
42
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
БСП изобщо не трябва да управлява повече никога. Проклинати са за вечни времена. Те създадоха ДПС и те управляваха с ДПС. Отговорни са за положението, в което сме в момента. Ако бяха по-добрите от ГЕРБ, нямаше изобщо да се създаде ГЕРБ и БСП щяха да управляват. Не случайно 1996-та година народът каза не на комунистите и ги нарече червени боклу*...
30
3
 
35
 
! Отговори
Монова преди 3 години
Само при мисълта , че тази черна чума трябва да я гледам всеки ден по телевизията и ми става лошо! Да не говорим, че всеки път, когато комунистите вземат властта се осират яко! А сега са, както се изрази една госпожа, освирепелли за крадене!
29
2
 
36
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Ква власт сънува па тая ***?!? Ай сиктир към Крушовица с тояга да гониш патките по поляните!
28
2
 
32
 
! Отговори
b преди 3 години
няма спасение от червената напаст!!!
27
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
брррррррррррр, само при мисълта ми призляваааа
26
2
 
17
 
! Отговори
Искам да знам преди 3 години
Някой да ми каже Кога ще има осъдени отБСП,СДС,ГЕРБ И ДПС ?от БКП имашеЖивковЛуканов горкия даже без съд го наказаха
25
0
 
18
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
Времето ти отмина!Все още "на ход са" хибридните коалиционни проекти на ДС: ГЕГБ, т.н. патриоти, новите месии (царе, летци, чалгари) и вечното ДПС
24
1
 
33
 
! Отговори
не разбирам преди 3 години
Как ще вземе властта,като ги няма руските танкове!?Нормален българин няма да гласува за тия пущове!
23
1
 
27
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Аз на тази не бих и разрешила да ми измие чиниите, тя иска да ни управлява държавата.
22
2
 
22
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
Само в мечтите й:Рублите се преразпределят вече между Атака, пРезидента и ДПС. Столетницата загуби монопола на "братската любов", обедня и раздорите не спират...
21
0
 
31
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
Ръсенето на лозунги и обещания не са доказателство за морал.
20
3
 
16
 
! Отговори
Лека пръст преди 3 години
За жалост България все още се управлява от Агентурута БКП-ДС-ДПС ,която е подчинена н а дЪлавери и кражба на държавни пари. Държавата се управлява от бившия ТелеОхранител на Бай Тоти, а Корнеле е една брънка на Агентурата и целия Цирк който погуби България.