Нинова ще работи БСП да е първа политическа сила

Не излъгахме 1 млн. българи, които повярваха, че ние сме алтернатива, заяви тя
26 сеп 2020 13:16, Елка Василева
89
Нинова ще работи БСП да е първа политическа сила
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви пред делегатите на 50-ия Конгрес на партията, че ще работи за превръщането на БСП в първа политическа сила в България и отчете постигнатото за последните четири години.

Поставихме си шест задачи преди четири години и ги изпълнихме, заяви Нинова в политическия си доклад на форума. Още през 2016 г. обявихме, че правителството на Борисов е вредно за държавата и я води към катастрофа. Поехме ангажимент да превърнем БСП в ударна опозиция на този модел на управление и го изпълнихме, заяви Нинова. Тя отбеляза, че само за 44-то Народно събрание са внесли пет искания за вот на недоверие.

Парламентарната група превърна програмата на партията в реални законодателни действия, беше изключително активна и заслужава високата оценка на Конгреса и на партията, коментира Нинова.

Още по темата

Председателят на БСП припомни, че не са приели предложението да имат председател на Народното събрание и министри в кабинета на Борисов. По думите й това би било пагубно не само за БСП, но и за България. Не излъгахме един милион българи, които повярваха, че ние сме алтернатива, заяви Нинова, цитирана от БТА.

В последните четири години държавата се управляваше от нова тройна коалиция - официално от ГЕРБ и "Обединени патриоти", с неофициалната подкрепа от ДПС и услужливата на "Воля". Само ние не влязохме в скрити договорки, не се продадохме и не се предадохме и това дължи на всички вас - социалистите в цялата страна. Заедно показахме, че за нас политиката не е пари и постове, а морал и грижа за хората, каза Нинова.

В момента само БСП е готова с цялостен алтернативен план за управление на България, каза лидерът на социалистите. Според нея не бива да има битка между поколенията в партията, а приемственост. БСП е единствената нелидерска партия, отбеляза Нинова и посочи въведено ограничение от два мандата за председател на БСП.

Тя посочи, че за първи път в 130-годишната история на партията социалисти са провели успешно прекия избор за председател на БСП. "Благодаря ви за голямото доверие, с което ме избрахте. Приемам го като огромна отговорност. Ще направя всичко по силите си, за да изпълня това доверие с честни, открити и последователни политики за превръщане на БСП в първа политическа сила в България", заяви Корнелия Нинова пред делегатите.

Имаме право да претендираме, че ще сме автентични вносители на промяната, посочи тя. Нинова заяви още, че не искат да "яхат" протеста за оставка на правителството, но го подкрепят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко което отчита тази партия е фалшивокакто конгрес на БКП лъжи и измислицинакрая Горбачов ги разгонинашите от БСП се събират отновои хоп фалшив избор - Нинованяма да ви бъде
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тя се махне от там може и да станат първа сила
28
0
 
29
 
! Отговори
Първа преди 3 години
Отзад напред ? Напълно е възможно да го постигне !
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Na vsekimu spored sposobnostite, na vsekimu spored potrebnostite...po mlechnia pat kam svetloto komunistichesko badeste....a v tova vreme ni nova v rehava sofiiska zala s sasuhreni babki i diadki i s obilni mechti za mladi i silni mojesti i znaesti prilivi na bruxelski, parijki, chikagski, londonski, otavski, madridski, rabatski, istambulski, vienski, berlinski imigranti...naslednici na sergei stanishev, monika iosifova, elena ioncheva, irina bokova, ivo hristov....i drugi agenti spyoni..
26
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина се срамувам, че съм Българин. Не може терористична партия , която е отговорна заа убийствата на стотици хиляди невинни хора сега да се прави на херовимче и да иска пак власта. Срамно и долно, но комунист това чувство не го познава.
25
15
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
как при 50 процента изб активност по изборите вкарахте българия в нато и есбез референдум заради тази фатална грешка няма да се докопате до власттаа тези които случаино успеят ще си патят както е в момента с протестите защоточипът ви е сбъркан
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първа да,ама с ДПС!
23
0
 
6
 
! Отговори
Viki преди 3 години
Samo proevropriska partiq shte upravlqva Bulgaria i samo visoki dohodi i moderna iconomica nikoga povece komunisti i selanduri i prostaci ot selata i bez obrazovanie
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 2145 година последния комунист ще умре в България, което казва на какво ниво сме сега. Такава простотия като у нас няма в цяла Европа. Пенсиите не трябва да се повишават , а да се намаляват, вие знаете защо.
21
1
 
25
 
! Отговори
Таню преди 3 години
Мдаа... Бабето кокала няма спре да го гони... Тая власт някога, дето с кръв я взеха, още здраво им сладни...Лошата новина: Бабе, и да пуснеш персонално в задния двор на всеки потенциален избирател, пак ще сте в опозиция. Много злини направихте на хубавата ни държава. С Бате Борисов и напред към очакващата ви институция!!!
20
1
 
30
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Нинова,каква първа политическа сила.Че Вие се топите като леда в Арктика...всеки ден бие канбаната...Като се обърна назад и видя Виденов...после Орешарски..как да ви вярва човек, то не че на другите трябва да се вярва...Метлатаа...
19
1
 
26
 
! Отговори
Партиен член преди 3 години
И да се съдере от работа това НИКОГА повече няма да се случи !!! Нейната работа е :" Гла дна кокошка просо сънува ! " Преживяли сме вече не едно " светло бъдеще " - Стига тол коз !!!
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
She gi vidim proletes kolko sa ostanale...i kolko ot chujbina sa si vnesli...
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Taz selska kravka e gotova za korida s europeiskia bik ursula von der leyen :-)
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тя излъга собствените си хора с изборите, иска народът да и вярва. Кажи нещо за заврения зет
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E, ako ne sa parvata futbolna liga, nai-veroiatno e da gi opishem pone v chervenata kniga...do egipetskite leshoiadi...
14
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото по затлъстялаТолкова по наглаЩе бъдат на 4 мястоСлед ДПС и учиндолския пъпеш
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kato unistojat bg naselenie s 3 dolarov 30 dneven dohod i ostanat samo 80 000 besepe bekape partizani, sekretari, predsedateli, bankeri, vladiki....ei ti parva politicheska sila na krastopatia na balkanskia poluostrov s ispanski margaritki, ispanski sofiiki...:-)))
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Поставихме си шест задачи преди четири години и ги изпълнихме, заяви Нинова"Шестте задачи не са ясни кои са, но от изброените две, едното не е "задача" а просто мнение, а другото е да са опозиция. Ся, аз може да съм малко зле, щото не съм си пил кафето още, но някой може ли да ми каже, какво друго може да са, когато са в Парламента и не управляват с Бойко?
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Koi znae kolko vlakove i fabriki ste exploadirat pak...