Нинова ще работи БСП да е първа политическа сила

Не излъгахме 1 млн. българи, които повярваха, че ние сме алтернатива, заяви тя
26 сеп 2020 13:16, Елка Василева
89
Нинова ще работи БСП да е първа политическа сила
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви пред делегатите на 50-ия Конгрес на партията, че ще работи за превръщането на БСП в първа политическа сила в България и отчете постигнатото за последните четири години.

Поставихме си шест задачи преди четири години и ги изпълнихме, заяви Нинова в политическия си доклад на форума. Още през 2016 г. обявихме, че правителството на Борисов е вредно за държавата и я води към катастрофа. Поехме ангажимент да превърнем БСП в ударна опозиция на този модел на управление и го изпълнихме, заяви Нинова. Тя отбеляза, че само за 44-то Народно събрание са внесли пет искания за вот на недоверие.

Парламентарната група превърна програмата на партията в реални законодателни действия, беше изключително активна и заслужава високата оценка на Конгреса и на партията, коментира Нинова.

Още по темата

Председателят на БСП припомни, че не са приели предложението да имат председател на Народното събрание и министри в кабинета на Борисов. По думите й това би било пагубно не само за БСП, но и за България. Не излъгахме един милион българи, които повярваха, че ние сме алтернатива, заяви Нинова, цитирана от БТА.

В последните четири години държавата се управляваше от нова тройна коалиция - официално от ГЕРБ и "Обединени патриоти", с неофициалната подкрепа от ДПС и услужливата на "Воля". Само ние не влязохме в скрити договорки, не се продадохме и не се предадохме и това дължи на всички вас - социалистите в цялата страна. Заедно показахме, че за нас политиката не е пари и постове, а морал и грижа за хората, каза Нинова.

В момента само БСП е готова с цялостен алтернативен план за управление на България, каза лидерът на социалистите. Според нея не бива да има битка между поколенията в партията, а приемственост. БСП е единствената нелидерска партия, отбеляза Нинова и посочи въведено ограничение от два мандата за председател на БСП.

Тя посочи, че за първи път в 130-годишната история на партията социалисти са провели успешно прекия избор за председател на БСП. "Благодаря ви за голямото доверие, с което ме избрахте. Приемам го като огромна отговорност. Ще направя всичко по силите си, за да изпълня това доверие с честни, открити и последователни политики за превръщане на БСП в първа политическа сила в България", заяви Корнелия Нинова пред делегатите.

Имаме право да претендираме, че ще сме автентични вносители на промяната, посочи тя. Нинова заяви още, че не искат да "яхат" протеста за оставка на правителството, но го подкрепят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова да не е решила да въведе изкуствено осеменяване за увеличаване на електората ?Иначе не виждам как ще стане първа политическа сила ?
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Sichki drugi cvetove kostumcheta sa v garderoba...ot utre samo s cherveni drehi, obuvki i cherveni shapchici:-))))
8
1
 
20
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Ей сега на следващите избори ще се убедите колко глупав народ е българския и как му е кеф да му фалират държавата през 10 години.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Naslednicata na bg patriarha s partizanskoto ime neofit i pravoslavnata mu diktatura...bg pravoslavna carkva e oligarh i diktator nomer edno i parva politicheska sila v bg...
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма отърване от врачанката!
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е до сега какво правила !...да не е работила БСП да е втора политическа сила !!!?
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
She vzriviavat po svetofarite demek
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави, Христо, Цецо ще се обединят с ГЕРБ и ще бъдат новите патерици на властта.Слави, Христо, Цецо ще си подливат вода, кой е по-голям приятел на ГЕРБ.Ще обявят, че народът им е заповядал да направят коалиционно првиателство с Борисов, и кои са те, че да не слушат народа.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много неприятна лелка...
1
2
 
22
 
! Отговори
Мику Пиеницъта преди 3 години
Таа кикимпра гуем виц каза...хлъц