Премиерът: Най-важното за хората е да знаят, че има работа и сигурност

Бойко Борисов е на посещение в завод в село Люляково
Обновена: 26 сеп 2020 13:13 | 26 сеп 2020 12:56, Елка Василева
207
 Премиерът: Най-важното за хората е да знаят, че има работа и сигурност
Кадър: Facebook

Най-важното за хората е да знаят, че има работа и сигурност. Подкрепяме фирмите, за да не спират. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в завод в село Люляково, област Бургас. С него е зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.

От дружеството изразиха задоволство от мярката 60/40. "Не съкратихме нито един работник. Има 60-70 души, които са назначени", заявиха от завода.

Благодарение на мерките освен че няма съкратени служители, няма и неплатени заплати, увериха от предприятието.

Премиерът спомена за новите две програми за подпомагане на бизнеса, които тръгват през октомври, както и за възможността фирми да кандидатстват за детски кътове.

Още по темата

Мерките за бизнеса се вкарат веднага, за да не се "психясат" хората, че няма да има работа. Най-важното е хората да знаят, че има сигурност и работа. Подкрепяме фирмите, за да не спират, заяви Борисов.

Докато другите говорят, ние работим. Нашата сила е връзката с хората, има ли работни места - икономиката расте. Нашите опоненти не могат да си представят колко е тежко, допълни премиерът.

В страната има 250 такива завода в автомобилния клъстер, тоест аз трябваше да ходя на 250 места, ако бях отговорил на всички покани за откриване, каза Борисов на питане защо не е дошъл на откриването на завода.      

По-рано днес  премиерът съобщи във Facebook, че две нови програми тръгват от другия месец през Министерството на икономиката. А още от другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за средства за изграждане на детски кътове във фирмите.

"Непрекъснато работим за това да подкрепим хората и фирмите. От другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове във фирмите. Така ще подкрепим работещите родители, които трябва да са на гъвкаво или ненормирано работно време или се налага да взимат децата си по-рано от училище. Фирмите ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв. Отделили сме за това 15 млн. лв.", написа премиерът.

"Другия месец през Министерството на икономиката пускаме 2 нови програми:
1. С 68 млн. лв. ще подкрепим фирмите, които имат над 500 000 лв. оборот.
2. Почти 80 млн. лв. ще бъдат насочени към малки и средни фирми, за да си преустроят производствата в условията на COVID-19 - да направят прегради, отделни входове, да закупят предпазни средства и всичко нужно да работят при новите условия", написа премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A vie birata ot kakva voda pravite?
103
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такъв бияч на тъпан не се е раждал на тая територия в последните 1300 години!
102
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този сериозно иска да докаже, че подобието на държава може да се управлява от една секретарка през Фейсбук.Но как ще се уреди да ходи да рита топката, още не е ясно.Може да е отложил това занимание, засега.В затвора ще си навакса.Там също се спортува...
101
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Vaiiii, ko li prai vbojkov sia bez rabota....oooo
100
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работа много, пари малко - сигурност!
99
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 99Преди 12 г. работих в едно такова хале, чипсове Lays и другите разновидности, бил съм като посетител в нов содов завод (Солвей Соди ) в Девня ( не съм работил там ), като сграда и обем, нямат нищо общо, но знам ли, може би в БГ сега наричат халетата заводи.По принцип халетата се наричат производствени цехчета, заводи е нещо в което работят няколко хиляди човека :))
98
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 103/106"Абе стига и ти с твоите Образования където само питаш хората бе ??Смени плочата малко бе лу..мпен! Да не би в тая коч..ина образованието да е фактор за работа ?"Абе, другарю, аз питам, защото то има значение от каква камбанария гледаш проблема, затова.А много ми е интересно, защо като стане дума за работа все давате пример с администрацията, но иначе храните, че били хрантутници. Или и вие искате да сте такива?А, че има значение не са разбрали само неграмотните.
97
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ami nali imate zastrahovateli po recyclinga, bg premier es pokoen...:)
96
6
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
фИРМАТА -казва че -Нямали никакви съкратени работници!! Но въпросът е че при повечето Капиталисти в БГ -при подписване на Трудовият Договор - се дават поне десет листа - и един от тях е - СЪГЛАСИЕ за Напускане по ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ- РАБОТНИКЪТ ГО ПОДПИСВА -ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ БЕЗ ДА ЗНАЕ - ТА ТОЗИ ЗАВОД НЯМАЛИ СЪКРАТЕНИ?? -НО КОЛКО ИМА УВОЛНЕНИ И "НАПУСНАЛИ ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ" ОТ АПРИЛ 2020Г???
95
4
 
4
 
! Отговори
Капката катран преди 3 години
Форумните каманяки като няма с кво да се пофалят, че отричат и псуват много ясно. Щот сори ама като удариш чертата точнго до това опира : кой повече лентички прерязал ( на нещо свършено that is ). Останалото плюнки.
94
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Na 91Tova bi bilo dosta dobra igrichka za ms, ste im prevejdat valuta ot chujdi zdravni, socialni, pensionni i drugi smetki...vse edno da plashite buldog s cotlette ili steak...
93
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работа има, работници няма. Работници няма, щото не са доволни от заплащането, условия и пр.А когато условията се променят, се оказва, че работниците нямат нужното ниво. Е тогава вече и работа няма да се предлага.За това адаптивни в БГ са много профилни работници, ценни са и могат да претендират за високо заплащане. Прибралите се икономически мигранти, са неподходящи за родната реалност, и за тях е стресиращо.
92
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
долууууууууууу тираня с джипкатастига вечеееееееееееееостанахме под 5 милиона
91
2
 
5
 
! Отговори
до Бат Гошо тъ-пото преди 3 години
Бат Гошо, ти пък каква работа имаш? Вземи хвани някаква работа и върни членския внос на ГЕРБ!Снощи те видях пред БНТ :D
90
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най важното за нас вече е Да си ходиш МУТРО! ОСТАВКА и стига си се ослушваш!
89
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СилвияСилве, ти точно от какво недоволстваш?Разкажи, какво образование имаш и какво работиш?
88
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Божков много изтормози бацето мина на силни наркотици вече не е в час
87
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Na 74.E kak vseka sabota ili nedelia da vi razbiva najivo nekoi helikopter, iztrebitel, kazarma, tank, zil, beteer, kamion, zastava, korabche drazki...tova ne sa elektronni igrichki...a jivi videofilmi...
86
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 92"Е нали Боко реже лентички през един месец, сигурно 1000 завода е открил досега, или това са халета, които той нарича заводи :)))"На теб като ти кажат завод ти какво си представяш?Щото аз съм влизал в някои доста "лъскави" заводи и са си баш халета, просто много големи.
85
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единия ви оправи за 800 дни, другия ви влиза с 200. Не забравяйте тикван при кой стана генерал! Аз не гласувам и не се чуствам прецакан.