Прокурорите гласуват за нов свой представител във ВСС

Има издигната една кандидатура – на Евгени Иванов
26 сеп 2020 08:36, Елка Василева
24
Прокурорите гласуват за нов свой представител във ВСС
Евгени Иванов. Снимка: архив, БГНЕС

Гласуването за нов член на ВСС от квотата на прокуратурата започна в 8 часа. Изборът се провежда в София, в две дати - на 19 септември, когато беше изслушването на единствения кандидат за мястото - прокурора от военно-апелативна прокуратура Евгени Иванов, и днес.

Кандидатурата на Иванов е предложена от седем прокурори от апелативно, окръжно и районно ниво. Ако бъде избран, той ще заеме мястото на Даниела Машева, която стана заместник-главен прокурор.

Още по темата

Право на участие в избора имат всички 1531 прокурори от страната, като 1312 от тях са заявили електронното дистанционно гласуване чрез интернет.

Вотът може да бъде упражнен до 18 часа, а изборът се смята за редовен, ако са гласували повече от половината от избирателите.

Настоящата изборна процедура е третата, в която прокурорите пряко избират членове на Висшия съдебен съвет и имат възможност да упражнят своя вот чрез електронно дистанционно гласуване, припомня БТА. Предходните процедури се проведоха през 2017 г. - за допълване състава на Прокурорската колегия на ВСС (2012-2017 г.), както и при провеждането на избори за настоящия състав на ВСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-тежката администрация в света, на всеки по 8-9 замесника и секретарки. Аман! Новия кмет на Пловдив има цели 9 замесника, 9! А той горкия даже не се вясва на работа.