Заседава 50-ти Конгрес на БСП, Миков отказа да е в ръководството

В него обаче влязоха Сергей Станишев и Георги Пирински
Обновена: 26 сеп 2020 11:37 | 26 сеп 2020 11:36, Елка Василева
68

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Започна заседанието на 50-ия юбилеен Конгрес на БСП в зала 1 на НДК. За делегати са избрани 976 души, от тях до момента са регистрирани 793. Има необходимото мнозинство и можем да започнем работа, обяви председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя съобщи, че делегациите от Ловеч, Видин и Монтана закъсняват поради метеорологичните условия.

Ръководството на 50-ия Конгрес беше допълнено с бивши председатели на партията и на Народното събрание - Сергей Станишев и Георги Пирински. Част от него стана и кметът на Перник Станислав Владимиров.
Михаил Миков също беше предложен да влезе в ръководството на Конгреса. Той обаче отказа. Благодаря, не желая да участвам в това ръководство, заяви Миков.

Очаква се на форума да присъстват над 500 гости - близо 40 представители на дипломатическия корпус, кметове, интелектуалци, хора на науката и културата, депутати от Великото народно събрание, представители на Парламентарната група на "БСП за България", евродепутати, общински и областни председатели на БСП от цялата страна, предаде БТА. Заради извънредната епидемична обстановка, в която се провежда форумът, за присъстващите са осигурени маски и дезинфектанти.

Дневният ред предвижда да бъде представен политически доклад, който включва отчет на Националния съвет на БСП и на ПГ на "БСП за България". Ще бъде разгледан и отчет на депутатите на БСП в Европейския парламент, както и отчет на Общопартийната контролна комисия на БСП. Ще бъде избран Национален съвет на БСП и председател и членове на Общопартийната контролна комисия на партията. Очаква се гласуването да започне в 20.00 часа днес.

Конгресът на левицата се очаква да обсъди Резолюция срещу проявите и настъплението на неуважено и неонацизма в Европа, както и Политическа декларация за развитието на БСП и приоритетите на нейната политика. Делегатите ще разгледат и Резолюция към нова политическа програма "Социализъм в 21 век".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари