Заседава 50-ти Конгрес на БСП, Миков отказа да е в ръководството

В него обаче влязоха Сергей Станишев и Георги Пирински
Обновена: 26 сеп 2020 11:37 | 26 сеп 2020 11:36, Елка Василева
68

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Започна заседанието на 50-ия юбилеен Конгрес на БСП в зала 1 на НДК. За делегати са избрани 976 души, от тях до момента са регистрирани 793. Има необходимото мнозинство и можем да започнем работа, обяви председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя съобщи, че делегациите от Ловеч, Видин и Монтана закъсняват поради метеорологичните условия.

Ръководството на 50-ия Конгрес беше допълнено с бивши председатели на партията и на Народното събрание - Сергей Станишев и Георги Пирински. Част от него стана и кметът на Перник Станислав Владимиров.
Михаил Миков също беше предложен да влезе в ръководството на Конгреса. Той обаче отказа. Благодаря, не желая да участвам в това ръководство, заяви Миков.

Очаква се на форума да присъстват над 500 гости - близо 40 представители на дипломатическия корпус, кметове, интелектуалци, хора на науката и културата, депутати от Великото народно събрание, представители на Парламентарната група на "БСП за България", евродепутати, общински и областни председатели на БСП от цялата страна, предаде БТА. Заради извънредната епидемична обстановка, в която се провежда форумът, за присъстващите са осигурени маски и дезинфектанти.

Дневният ред предвижда да бъде представен политически доклад, който включва отчет на Националния съвет на БСП и на ПГ на "БСП за България". Ще бъде разгледан и отчет на депутатите на БСП в Европейския парламент, както и отчет на Общопартийната контролна комисия на БСП. Ще бъде избран Национален съвет на БСП и председател и членове на Общопартийната контролна комисия на партията. Очаква се гласуването да започне в 20.00 часа днес.

Конгресът на левицата се очаква да обсъди Резолюция срещу проявите и настъплението на неуважено и неонацизма в Европа, както и Политическа декларация за развитието на БСП и приоритетите на нейната политика. Делегатите ще разгледат и Резолюция към нова политическа програма "Социализъм в 21 век".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Чудно преди 3 години
До Анонимен 55 Недей да даваш съвет на Нинова.Нека закрие тази анти българска партия.Желая и успех.
44
0
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До Обективно 54 Шегуваш се , нали ?
43
0
 
1
 
! Отговори
Помня преди 3 години
До Коста Пеев 53 БСП нищо не е направила за България , но България направи много за тях.Някой против ?
42
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Соци преди 3 години
До Мутафчийски 50 Свинаря ако присъстваше, щяха да го изберат за председател на БСП. Единствения реалист в партията.Всичко друго е измама.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Столетницата е пълна с грешки, част от тях и фатални, но трябва да се признае, че са единствената партия в смисъла на думата партия, със собствена вътрешна опозиция и борба на идеи и лобита вътре в самата партия. Нито една друга политическа формация в страната не може да се дори доближи до нивото им. Всичко останало са еднолични партии, където не можеш и да имаш и нямаш собственно мнение. ГЕРБ са много показателни за това. Един човек-една партия, едно мнение.
40
1
 
6
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
Рублите се преразпределят вече между Атака, пРезидента и ДПС. Столетницата загуби монопола на "братската любов", обедня и раздорите не спират...
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
31 Толкова по-зле за ПЕС, затова все губят на избори. ЕНП е на-силната партия в ЕС.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори и номерацията на конгресите от времето на комунистическото мракобесие, не са си сменили.БКП/БСП, столетница та с кървавата си история, и до днес служи вярно на Русия.На видеото Решетников попита Нинова, кога България ще излезе от НАТО и ЕС, а Нинова отговори:още не.
37
6
 
3
 
! Отговори
до к.41 преди 3 години
До АнонименКак така БКП изби само стотици хиляди? За милиони става въпрос: на 9-и септември БГ броеше 6 млн. души, по-малко отсега, когато ББ ги вдигна на 6,5 млн. плюс 2 млн. в чужбина да се учат как се изкарва хляба! Имайте предвид, че ББ е бивш комунист, т.е. 50% червен. Ами ако на негово място беше Валяка или Р.Христов, Сашо Йорданов, 9-10 млн. щяхме да станем. И ще станем такива благодарение на ББ-Каскета-Пеевски-Сокола Ахмед Демир Доган! Гарантирано от ББ-***-ПСП!
36
10
 
3
 
! Отговори
до к.51 преди 3 години
До АнонименТи очевидно си подпийнал. Ролсройсове и Бугати имат близките на ББ олигарси, Майбах скоро закупи съюзникът на ГЕРБ Марешки - онзи, осъденият на 4 г. затвор бизнесмен, който с 11-те си депутати крепи кворума на Юрдечката и (Да)лавери Симеонов. А че и червените депутати пътуват с мерцедеси - вярно е, но те са служебни,така че при тях "авантата" е, че безплатно се возят. И премиерът вече две седмици безплатно шитка по страната и си прави рейтинг, но вие, троловете на ББ, не виждате това
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая крушовичанка нищо няма да направи. Вместо да изгони от ръководството Станишко, Пирински, Свинара и т.н. - общо към 20-ина разколници, тя вкара в р-то на конгреса СС и вече склерозиралия червен велможа Пирински. Нинова, електоратът на БСП се топи и мисля, че в скоро време ще намалее наполовината. Ако ген.Радев стане патрон на нова политическа формация, 70% от членовете на БСП ще идат при него.
34
13
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Това е единствената истинска партия със 130 години традиция и 50 конгреса в историята на съвременна България.Всички останали партии са еднодневки да 2-3-5, максимум 10-15 години съществуване, колкото да се накрадат и да се оядат просаж ите им лидери, които предават българските интереси и българския суверенитет на САЩ и ЕС и после отиват в чужбина са си харчат милионите за гнycното предателство!
33
2
 
11
 
! Отговори
Коста Пеев преди 3 години
Голямо чудо !Тая само пръска фоерверки ха-ха-ха ! Е,и ?! Та какво толкова е направила за последните 4 години БСП за България ?! Нещо не се чува и не се вижда добре...
32
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички са за разстрел там...
31
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕРА, ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ ЗАСЕДАВАТ КАК ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДА ИЗРАБОТЯТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД- КАКВО ИМАМ В ПРЕДВИД ЛИ: 1.8ДЛ МИН ЗАПЛАТА ИНФЛАЦИЯ НАД 2000%,16 ФАЛИРАНИ БАНКИ И КТБ ПО СЪЩИЯТ НАЧИН КАКТО ТИЯ В ПЪРВИТЕ ГОДИНИ- ГОВОРЯ ЗА 1995Г/1997Г, 1ДЛ- 2965ЛВ, А СЪС СПЕСТЯВАНИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ СИ КУПИХА САМОЛЕТИ,ЯХТИ, ДВОРЦИ И МНОГО ЖЕНИ, А ПОСЛЕ МАЙБАХ, РОЛС, БУГАТИ- ТА ТЪЙ ОТ ТАВАН И ПАНЕЛКА НА ЯХТИ САМОЛЕТИ И ВЪРТОЛЕТИ- КАКВО ЛИ НИ ГОТВЯТ, КАК ЛИ ЩЕ НИ СГОТВЯТ ЧЕРВЕНИТЕ Г А Д О В Е
30
3
 
9
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Трябваше Свинаря да присъства,ама не можа да донесе армаган на цоциалистите едно ковидче.Язък.
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чуден момент да се пусне една коронка и най накрая България да се отърве от тази продажна партия и партийните плъхове в нея!
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев и БКП/бсп - последният Бастион на русофилският фундаментализъм!
27
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато тази партия изчезне, тогава България ще се оправи
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Gerb s stari tulupi misirki pekinnski patizi novi resultari njama dalaveri preska4ania i pa4ki se trupat barso 4e skoro zvaka zvetanov schte isvadi dalaverite na bokata i kompaniata mu ot komunjagi v gerb 4engeta bkp