Дариткова: Цветанов печели дивиденти с анти-ГЕРБ реторика

Огорчена съм от поведението му, заяви тя
27 сеп 2020 11:55, Петя Славова
64
Дариткова: Цветанов печели дивиденти с анти-ГЕРБ реторика
Снимка: БГНЕС

Стараем се да отговаряме на обществените очаквания и да реализираме действия и политики, които отговарят на настоящите проблеми на хората в условия на здравна, социална и икономическа криза, заяви пред БНР Даниела Дариткова, председател на парламентарната група на ГЕРБ, която подчерта, че партията ѝ е спечелила доверието на над 1 млн. души.

"Изборите сме ги спечелили с програмата, със заявените намерения, с лицата на ГЕРБ във всяка една област, да, Цветан Цветанов беше част от факторите, които определяха политиката, организацията, действията на ГЕРБ доскоро, но сега виждаме, че и той, както и повечето партии в настоящия момент, иска да печели политически дивиденти с анти-ГЕРБ реторика. Така че в настоящата ситуация съм изключително озадачена и огорчена от това негово поведение", каза Дариткова.

Според нея това е опит политическите сили, които нямат парламентарно представителство, да се готвят за следващите избори: "Срещам се с много хора, с представители на бизнеса, и смятам, че голяма част от тях все още подкрепят това, което ГЕРБ прави и направи във времето. Няма от какво да се срамуваме…За тези 10 г. ние променихме България…Търпим политическия негатив в момента, но отговорността изисква България да има работещ парламент, за да може да отговаря на всички предизвикателства на кризата".

Още по темата

"Не се притесняваме от служебно правителство. Печелили сме няколко пъти в условията на служебно правителство, подавали сме и оставки", подчерта още Даниела Дариткова.

И изтъкна, че ГЕРБ настоява всички национално отговорни политически сили да се обединят около идеята изборите да бъдат в рамките на редовните – в началото на следващата година.

"В момента е изключително сложно да се справяме с всички бюджетни предизвикателства", каза тя по повод твърдения на опоненти, че ГЕРБ не подава оставка "заради наличие на милиони за разпределяне", посочи тя.

Дариткова изтъкна, че интензивността на протестите намалява и наред със свестните и отговорните хора, които в началото се включиха в тях, в момента от този протест се опитват да се възползват политически субекти, "които гледат да излъскат имиджа си, за да се представят в друга светлина в контекста на започналата вече предизборна кампания".

В такава сложна ситуация трябва да се търси консенсус и диалог, смята тя.

"Модерно е да се говори срещу ГЕРБ, актуално е да се търси бързо решение, но оставката не е решение, което отговаря на интересите на обществото. Не сме имали властта за самоцел", подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

Идеята за „рестарт на държавата“ – нова Конституция и свикване на Велико Народно събрание, има своето развитие, посочи още тя – следващата седмица ще предложим нарочна комисия в НС, която да реализира този процес.

За евентуални бъдещи коалиционни партньори на ГЕРБ може да се говори, едва когато видим програмите на партиите, които имат намерение да участват в следващите избори, допълни Дариткова.

"Бих призовала тези, които имат конкретни бележки към настоящото управление, да влязат в диалог с нас и да ги представят, но иначе не смятам, че можем да бъдем полезни на България с една оставка в момента, защото от нас се очаква да реагираме така, че да гарантираме нормалното излизане на страната ни от кризата в следващите месеци", обърна се задочно Даниела Дариткова към протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 3 години
Ами че печели и ти я колко дивиденти имаш !!!
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хвани битко, удари Цеко . Метастази на БКП-то при това най-уродливите.
54
1
 
6
 
! Отговори
реалност преди 3 години
цветанов не печели нищо , просто вдига пушилка ! ако смята че ше е водещ в политиката , дълбоко се заблуждава , няма как да се бори с хората които го създадоха ! с две думи , много шум за нищо !
53
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес е модерно да се плюе ГЕРБ. Само че, след изборите, да не им увяхнат нарцисите!
52
2
 
12
 
! Отговори
Вики преди 3 години
Тази жена ми е толкова противна, че започвам да харесвам Цветанов.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е че сме земеделска държава,а София е пълна със земеделци! Мисленето също е земеделско!
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 1989 година две трети от българите бяха партийни членове,комсомолци, членове на ОФ,борци против фашизма и капитализма! Една трета бяха доносници! Е! Децата и внуците им каква политика да правят, какви да са им разбиранията? Ами ние пазим петолъчките,сърпа и *** навсякъде в България,паметниците! С извинението че това е история!
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ди..Я..н..че ама ние от матряла много "верваме" че Герпиту е различно от биейкакету пардон биейсипету а пък новата на Цветиту е толкуз в дясну ,чи чак опира в лявото коляно на Корделията
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то е ясно,на гърба на ГЕРБ, БСП си прави пленумите, малките партийки си протестират безкрайно, появяват се нови партии...! Стани,за да седна! Ако ще и господ да дойде,това е! От пусто в празно!
47
3
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 46Тъй като г-жа Дариткова едва ли ще ти отговори, а аз имам малко време и настроение, мога да те светна по някои възможни направления, значи...Има хора, които пл.юят, но го правят не с намерение да вредят, а има и такива, които много културно искат да разрушат партията, значи - да я разцепят, да откраднат електората и т.н. Цветанов ще покаже истинското си лице в зависимост от отношението си към ГЕРБ сега - дали ще иска коалиция с ГЕРБ на следващите избори за да победи БСП или не!
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре г-жо Дариткова , ама биковия и тодоровия като п..лю..е..ха по вожда ви не ги укорявахте даже спокойно си ги приехте в редиците на партията сега този ви е неудобен обяснете ни стандартите за тези в..ръ..т..ки ,че ние сме от матряла и не ги разбираме много
45
4
 
1
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 40Единствената истина във всички аргументи на БСП срещу ГЕРБ е демонстрацията им на простотия - начинът на говорене и отношение...Но нека не забравяме, че тези фактори бяха елемернти от протеста на народа срещу БКП/БСП в годините на Прехода към Пазарна Икономика, протест срещу лицемерната култура, под която вилнееха простотии и простащина, протест срещу тези толкова "културни" БСПари, които най-"културно" ни блъснаха в дълбокото на пазарната икономика..Протест срещу културните маски
44
0
 
10
 
! Отговори
ист преди 3 години
Да оставим настрана ГЕРБ и Цветанов.Важно и че Веско Маринов пак ще ни пее.
43
1
 
11
 
! Отговори
Спокойно, всички! преди 3 години
Дариткова и Баце са обещали да върнат кредитите от 5 млрд от личните си спестявания, ако нещо станело. Нема се притеснявате
42
3
 
3
 
! Отговори
:/ преди 3 години
До <3Това Джулия Робъртс ли е?
41
4
 
8
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 37Идеята тук е друга, уважаеми... Идеята е, че манипулираната вълна на настроението е срещу ГЕРБ и следвайки тази вълна, всеки вкл. Цветанов трупа дивиденти...Само че това е на повърхността, манипулирано и манипулиращо се и досега с измислени обвинения, празнословици и агресивно внушение на лъжи за ГЕРБ. Всъщност, важни са дълбините - там живее истината, която движи нещата...Всяка лъжа от ден до пладне!
40
0
 
6
 
! Отговори
Искаме нов Запис преди 3 години
Трябва да се произведат маски, които покриват цялата горна част на тялото. Короната е много опасна!
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги ме е учудвало как в една политическа партия могат да се съберат толкова откровенно нелогични, ограничени, абе направо хора! Че и да стигнат до това да управляват държавата! "Цветанов ПЕЧЕЛЕЛ дивиденти с анти-гроб-риторика"!!! АМИ АКО ВСИЧКО ВИ Е НАРЕД, ЗАЩО той печели протестен вот??? Тая с логиката добре ли е? Виждате ли, "търпели политически негатив"....АМИ ОТКЪДЕ ДОЙДЕ ТОЗИ НЕГАТИВ??? НАЛИ ОТ ВАС??? Боже, боже.........тая изглежда ДАЖЕ И 1 книга не е прочела! Потресаващо!
38
10
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Според мен, г-жа Дариткова и ГЕРБ изобщо трябва да са по-неподатливи на психологическия натиск, маневри и манипулации на БСП! БСП забъркаха тези протести, но сега Нинова казва, че , виждате ли значи, те нямало да яхнат протестите!- това е признание за неуспеха им на техния мошенически език...Атаката беше невиждано добре подготвена и в нея бяха вложени всички възможни ресурси на БСП, но тя НЕ УСПЯ! И не може да успее - българите не са инструменти на мошеници! БСП бърка адреса! БСП В.ЪН!
37
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави впечатление, че не обвиняват Цвък в лъжа когато говори за гербавите, а че трупа дивиденти. Значи ли това, че всичко което казва за тях е истина ???