Знакови за БСП лица отпадат от Националния съвет на партията

Комисията още не е обявила резултатите
Обновена: 27 сеп 2020 12:22 | 27 сеп 2020 12:20, Петя Славова
200
Знакови за БСП лица отпадат от Националния съвет на партията
Снимка: БГНЕС

Знакови лица от БСП вече не са част от новия състав на Националния съвет на партията след вота на делегатите на 50-ия юбилеен конгрес. Това се случи след дълга нощ на гласуване и още по-дълго броене на бюлетини тази сутрин, предава "24 часа". 692-ма се бориха за 113 места.

Още по темата

Комисията все още не е обявила резултатите, но по предварителни данни извън пленума остават президентът на ПЕС Сергей Станишев, Георги Пирински, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Димитър Дъбов, Катя Николова, Велислава Дърева и други лица от опозицията.

В Националния съвет обаче влизат досегашния заместник на Нинова Кирил Добрев, който бе неин основен конкурент за лидерския вот, както и Деница Златева - друга заместничка на Нинова.

902-ма от всички 976 делегати на конгреса са участвали в изборите в БСП.За да бъде избран кандидат за член на Националния съвет трябва да е получил 452 гласа, което е повече от половината.

На първо място делегатите на конгреса са класирали Крум Зарков - с 487 гласа, който е и единственият легитимно избран. След него е Янаки Стоилов с 451 гласа, Георги Свиленски - с 450 гласа и Румен Гечев - с 442 гласа.

В новия състав влизат още Александър Симов, Кристиян Вигенин с по 437 гласа. Борислав Гуцанов, Атанас Зафиров, Вяра Емилова, Костадин Паскалев, Борис Цветков, Радослав Гайдарски, Румен Овчаров, Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Донка Михайлова, Иван Ченчев, Драгомир Стойнев, Калоян Паргов, Евгени Кирилов, Весела Лечева.
Сред новите лица в Националния съвет е реалишампионът Крум Дончев.

Новият червен пленюм ще е от 185 души. 32-ма от членовете са делегирани представители на областните структури. По право влизат лидерите на Младежкото обединение, на жените и на ветераните.

През последните 4 години Корнелия Нинова се е оплаквала често, че трудно работи с този състав на Националния съвет. Очаква се да има балотаж за председател на Общопартийната контролна комисия между досегашната й шефка Валя Богданова и шефът на червената ЦИК за прекия Емил Войнов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
0
 
! Отговори
Казва се преди 3 години
Плюнум, а не пленюм.
176
0
 
1
 
! Отговори
по-скоро преди 3 години
Знакови за ГЕРБ лица отпадат от Националния съвет.
175
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отстраняването на Станишев и групата около него е голяма победа на К.Нинова. Обаче остават човекът, когото Нинова предложи наскоро за свой заместник, а макето се по.д.ло се превърна в нейн основен опонент и игра откровено ку.рв.ен.с.ски спрямо нея. Остана и Г.Гергов - един от лютите й врагове. Остана Гуцанов. Тримата са готови винаги да поведат нов люта борба с нея. А това са представители на Пловдив, Варна и един дългогодишен апаратчик. Дано К.Н. успее да се справи с тях. Паргов се колебаеше...
174
0
 
3
 
! Отговори
за една бълха преди 3 години
Ами НАРОД бре Станишка и Ко... не те ще!!! Преценил е, че не ставаш и те отсвирва.... ае стига с апаратни игрички на една свинарска групичка. В края на краищата нали сте десетина черепчета(туморчета) по добре е на време да се изрежат отколекото да се разболява целия организъм на партията!!!!
173
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеални сте ми червеношийковци. Слагай отново стари и провалени "политици" и чакай електората да ти се увеличи. Голям смях ще е догодина на изборите. Чалгарчето преди БСП хахаха.
172
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега се пита в задачата:Имат ли полезен ход изгонените от ръководството на бсп?И отговора е: да направят алтернативно бсп-2, но ако има кой да им даде мангизи, както черепа даде на цвък да направи републикаци за БГ
171
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За *** 3 неща:1. Техноимпекс2. Фронтиер3. Халкидикии:4. Сливен- за дълъг период от време
170
4
 
10
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
И все пък тази която като лидер им донесе на БСП два загубени избори за евродепутати и кметове остава. Да бях на мястото на Б.Б. всеки ден щях да паля свещичка за Нинова и да се моля още дълги години да им е лидер защото така още дълги години ще си играя на правителство. Проблема с България е че няма опозиция и алтернатива на тези които управляват и затова кой и да ги смени нещата ако не по-зле ще си останат същите. Докато на политиците не им е страх от народа нищо няма да се промени.
169
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младия премиер с харема толкова пъти ви го каза направете партия на безпартийните за да дойдат нормалние млади обикновени като вас и него а вие не направихте затова няма за кой да се гласува тия не стават и затова няма за кой да се гласува тия не стават
168
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премиер ще е младия премиер с харема който е към 30 годишен а такива като БСП и чалгара няма да вземат повече от 300 хиляди гласа и ще са размазани на изборите като се създаде партията на безпартийните на младия премиер с харема ще има нов премиер
167
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бавно капят листата...
166
6
 
16
 
! Отговори
Червените милионери преди 3 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
165
2
 
9
 
! Отговори
НЕнационален преди 3 години
Божков и Радев ОСТАват ли?
164
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА НА Нинова
163
3
 
10
 
! Отговори
izh преди 3 години
Страшно няма. Колкото повече фекалии, толкова по силно миришат, та и тези с дефектните носове могат да разберат какво бъдеще гласят на България
162
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
---Нинова не става---------ОСТАВКА------
161
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия нямат акъл _бриго Аспарухов са избрали.Убиеца от ДС.
160
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беснейте ,гербери смрадливи.Кака Корни показа как се изритват предателите.Ще ви разкатае фамилията на изборите.
159
3
 
5
 
! Отговори
555 преди 3 години
Моля за извинение за неправилно изписана дума в предишния коментар - рискове при бързо писане !!!
158
6
 
14
 
! Отговори
555 преди 3 години
Моля , спрете да плюете по БСП , не е достойно на умряло куче нош да вадиш .