Знакови за БСП лица отпадат от Националния съвет на партията

Комисията още не е обявила резултатите
Обновена: 27 сеп 2020 12:22 | 27 сеп 2020 12:20, Петя Славова
200
Знакови за БСП лица отпадат от Националния съвет на партията
Снимка: БГНЕС

Знакови лица от БСП вече не са част от новия състав на Националния съвет на партията след вота на делегатите на 50-ия юбилеен конгрес. Това се случи след дълга нощ на гласуване и още по-дълго броене на бюлетини тази сутрин, предава "24 часа". 692-ма се бориха за 113 места.

Още по темата

Комисията все още не е обявила резултатите, но по предварителни данни извън пленума остават президентът на ПЕС Сергей Станишев, Георги Пирински, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Димитър Дъбов, Катя Николова, Велислава Дърева и други лица от опозицията.

В Националния съвет обаче влизат досегашния заместник на Нинова Кирил Добрев, който бе неин основен конкурент за лидерския вот, както и Деница Златева - друга заместничка на Нинова.

902-ма от всички 976 делегати на конгреса са участвали в изборите в БСП.За да бъде избран кандидат за член на Националния съвет трябва да е получил 452 гласа, което е повече от половината.

На първо място делегатите на конгреса са класирали Крум Зарков - с 487 гласа, който е и единственият легитимно избран. След него е Янаки Стоилов с 451 гласа, Георги Свиленски - с 450 гласа и Румен Гечев - с 442 гласа.

В новия състав влизат още Александър Симов, Кристиян Вигенин с по 437 гласа. Борислав Гуцанов, Атанас Зафиров, Вяра Емилова, Костадин Паскалев, Борис Цветков, Радослав Гайдарски, Румен Овчаров, Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Донка Михайлова, Иван Ченчев, Драгомир Стойнев, Калоян Паргов, Евгени Кирилов, Весела Лечева.
Сред новите лица в Националния съвет е реалишампионът Крум Дончев.

Новият червен пленюм ще е от 185 души. 32-ма от членовете са делегирани представители на областните структури. По право влизат лидерите на Младежкото обединение, на жените и на ветераните.

През последните 4 години Корнелия Нинова се е оплаквала често, че трудно работи с този състав на Националния съвет. Очаква се да има балотаж за председател на Общопартийната контролна комисия между досегашната й шефка Валя Богданова и шефът на червената ЦИК за прекия Емил Войнов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
0
 
! Отговори
Обяснявам 5: преди 3 години
Не ти ли стигаааааа? Не ти ли стигааааа? Май не е докато щангате не ти се забие в арийската главица няма да ти стигне????
136
0
 
1
 
! Отговори
Обяснявам 4: преди 3 години
Симо какво ти има? Нещо си несъгласен ли? След като направи номера на чичо ти Адолф с немската радиостанция и немските войници облечени с полски униформи дето я нападат. След като съсипа цяла една културно-образователна сфера и се изгаври със самото изкуство и със самата държава. И след като третираше хората на изкуството като кучета толкова време мислех, че ще си доволен и след тая демографска криза и един милион гроба! А недоволството ти идва от това, че те хванаха ли? Лошо момченце
135
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до МладияпремиерсхаремаКъде ще имигрираш сега? Те ви чакат там с бъклица и дрян и викат елате пиленца при батко..Няма работа вече и навън.Има работа само по полето и в цеховете за месо.Живеят в каравани или ги експлоатират.Не е както преди 20г. Аз нямам роднини в България от младите никой не остана.И те не избягаха заради Бойко.Избягаха заради олигарсите.Брат ми избяга,братовчедите също.Сега живеят кой във Франция, кой в Испания и Англия.Но избягаха с дипломите и се квалифицираха там.Сега е др.
134
1
 
8
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Комунистите са толкова зле ако влязат в парламента повече от 5 6 7 8?% няма да вземат
133
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП уж, не била лидерска партия, а в нея се вихрят лични ежби, между Нинова и исключените.
132
1
 
1
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Наказателния вот ще обере партията на безпартийните която за сега не се създава така,че няма да се гласува за никой а ще се емигрира
131
0
 
1
 
! Отговори
до 137 преди 3 години
Не е бил до тук.Ще видите как ще обере за пореден път наказателния вот.Защото хората в България са умни хора.Тези хора имам предвид от поколението,родено преди 1992г.Тези хора помнят какво е било.Те нямат къса памет-вкичко са изпитали на гърба си.Слави сега може и да има някакъв рейтинг,но този рейтинг е проучен от 866 чов. някъде.Това е крайно малко при статистика.Статистическата грешка е голяма при малко допитани.Те сега са казали да-но това са млади хора,а младите бързо променят нагласите си.
130
3
 
16
 
! Отговори
Народна мъдрост преди 3 години
Срещнеш ли гладен комунист, нахрани го. Срещнеш ли жаден комунист, дай му вода. Срещнеш ли гол и бос комунист, обуй го и го облечи. Но никога, никога, никога не давай власт на комуниста, защото тогава всички ще са голи, боси, жадни и гладни. С изключение на управляващите комунисти!
129
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАз съм против протеста,аз съм за редовни избори,въпреки,че не подкрепям ГЕРБ в момента,тези бесилки,бои и ковчезите по площадите ми идват в повече и когато ги видях,дори вече не мисля,че е особено добре ГЕРБ да падне от власт,но буда.лите ,които не разбират какво означават тези символи още протестират,ако знаят какво всъщност означават,ще избягат от площада на момента
128
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 119 Борисов беше дотук Няма как да обере наказателен , протестен вот Слави ще вземе процентите Не виждам логика , защо иначе хора биха гласували за него
127
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧичковитеЕдин българин,чийто баща е бил американски шпионин през ВСВ,а през соца той е бил български контраразузнавач,каза,че в БСП няма хора служещи на руснаци и там най-малко можеш да намериш руснаци,толкоз!Така,че не ми представяй БСП с Решетникови и други глупости,които изобщо не служат на Русия,а са си западна партия!
126
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Времето вече застудя. Борисов е стиснал със зъби тая оставка и отказва да я подаде. Трябва да се подготвим за протестиране и през зимата - налага се летните шатри да бъдат подменени със стабилни военни палатки, които да могат да се отопляват. Моля, ако някой знае къде се продават палатки втора употреба, като тази на снимката, или има такава палатка която не му е нужна, да ни пише. Максималната сума която можем да си позволим за такава палатка е около 200 лв.
125
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станишев да си стои в Брюксел , няма работа вече тук
124
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще лаем сами, но няма да дадем толкова пари за кучета.
123
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов Преди нас са крали, а сега се правят на шменти капелихахахаха туууууш
122
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откак ченгетата се преместих в ГЕРБ и ДПС в БСП нищо не остана.
121
2
 
5
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 3 години
До Висарион - Най вече р.овчаров и р.гечев са най големите оправачи.По добре да ни слагат короната да ни прореди, та да остане нещо за децата от пенсионния фонд .От толкова стари к-ви и на млад жребец краставицата остава крива .Ти си гласувай ,ако щеш и за Сталин ,но народът и децата им от прехода все още помнят кои ,къде и колко е ял и крал .
120
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 999Предприятията и производството бяха смазани през управлението на десните,те окрадоха или унищожиха заводите и други активи - факт,загубиха и пазарите на които България продаваше продукцията си,прекъснаха и търговските връзки с Русия,Азия,Африка и цял свят,съсипаха България окончателно със загубата на стотици хиляди работни места,а от там и на население.БСП никога не са били така жестоки към населението и безотговорни към построеното(създаденото),както ЕНП и десните,ФАКТ!
119
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са шменти капели :D
118
3
 
5
 
! Отговори
Трябват обяснения преди 3 години
До Байфидан Правителството на Жав Виденов беше бутнато по изкуствен начин със съвместните усилия на Луканов,Костов,Първанов и Николай Добрев. Гечев и Овчаров не участваха в заговора срещу Виденов. Събарянето на Виденов беше изкуствено и политическо,защото като дойде Мафиянски и като с магическа пръчка икономиката за 1-2 месеца се оправи,тоест въобще не е имало икономическа криза ,а съвместен комплот на *** и лукановисти. Бриго Аспарухов обаче дължи обяснение за произведението си - БМБ.