Президентът - опозиция на всичко от управляващото мнозинство

Поставял неизпълними условия и нямал желание за диалог
Обновена: 30 сеп 2020 13:40 | 28 сеп 2020 21:51, Екип на Bulgaria On Air
130

Президентът Румен Радев наложи вето на част от измененията в Изборния кодекс. Водят ли до служебна победа на управляващите?

"Президентът следва една много ясна позиция - да е опозиция на всичко от управляващото мнозинство. Той поставя неизпълними условия и няма желание да намира път за диалог. Вече не става въпрос толкова как Борисов и ГЕРБ ще реагират в дадена ситуация, проблемът идва за останалите коалиционни играчи", каза за "Денят ON AIR" политологът доц. Стойчо Стойчев.

По думите му Радев се оформя като най-голям съперник за Нинова от политическа гледна точка.

"Има дисонанс в това какво се предлага и какво се цели. Радев закономерно налага вето на това предложение със съмнителна конституционна уредба. Радев използва поредния рунд, за да спечели точка. Факт е, че Радев не търси преговори", отбеляза в ефира на Bulgaria ON AIR политологът Любомир Стефанов.

"Тези промени винаги се обръщат срещу партията, която ги е прокарала. Предложенията идват от гледна точка на администрирането на изборите", смята Стойчев.

Според Стефанов ЦИК е мястото, където у нас се случва политическата битка за несъвършенствата в Избирателния кодекс и Комисията се натоварва с политически очаквания.

"Нинова като казва, че подкрепя президента, го прави с половин уста. Най-голямата банка привърженици на Радев са хора, които гласуват за БСП. Като нищо тази потенциална нова партия на Радев ще стопи електората на БСП", прогнозира доц. Стойчо Стойчев.

"Голяма част от европейското лице на БСП я няма. Партията може и да е консолидирана, но ако се стигне до избори между БСП и Радев, това ще е Рубикон за електората на БСП. Радев е разпознаваем като човек, може да спечели втори президентски мандат, но в никакъв случай протестиращите не застават зад него", посочи Любомир Стефанов.

Той допълни, че партията на Слави Трифонов ще направи всичко това, което приписват на президента Радев.

"В следващия парламент ще има 3-4 партии, които ще са от един порядък и със сходни резултати като мандати. Парламентът ще е фрагментиран, партиите ще са с изравнени сили. Много трудно се съставя в такъв парламент коалиция, в българския вариант тези коалиции ще са безпринципни", подчерта Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: президентРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
12
 
! Отговори
До 72 преди 3 години
Има си записи как получават нареждания съветниците му от Черепа със законни СРС-та. До него стои ортака на Георги Илиев във ВИС 2 и му подсказва. Колко още доказателства искаш? Пък ти ми говориш за няколко фалшиви, подправени, или снимки с подхвърлени атрибути. Ти верно ли си толкова елементарен!? Сега ми е ясно защо подкрепяш простия ффаттмак.
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 73Лъжеш клеветник докажи го!!!
54
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-слабият "президент" на България от падането на берлинската стена насам. А конкуренцията беше доста силна и никой не би очаквал да се намери някой по-зле от предходните. Цял мандат не свърши абсолютно НИЩО. Цял мандат е само слуга на БСП.
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 56Истина , неподкрепена с факти се нарича клевета ,анонимник!Дори снимка на чекмедже няма)))
52
8
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Предпочитам Путин за президент.
51
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът стъпи мъжки с военна кубинка върху гнилата мутра на мафията!Изпопадаха зеленясали зъби и се чу скимтене на крадлива твар!Долу гербавата шайка!
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А не- Чебурашка бил Калеко Алеко))))
49
2
 
3
 
! Отговори
До 67 преди 3 години
Не баце бъркаш. Казва се истина.
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 56Абе с други думи , те е шубеприятелю-няма спор!А това което казваш на простонароден език се нарича "клевета"!
47
1
 
1
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Кога на възраст попристигнах,от моя тейко аз узнах,че руский цар родей се с нази,че турците той гони, мрази,че той ще ни спаси от тях.
46
3
 
12
 
! Отговори
До 56 преди 3 години
Няма нужда да си губим времето под президентството. Имаме по интересни работи да правим. Той резидента сам си изкопа гроба. Накрая ще остане в историята, като най-корумпираният резидент. Че може и в кафеза да поостане.
45
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нов народен съд за гербавите грабители!Тежки ефективни присъди!Конфискация!
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпрос ;Сата Нато Чебурашка ли е или да!?
43
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не не ви стиска!20 човека се събират на пилоните на НДКВъзможно най-далече от Президентството да не вземе случайно някой да ги чуе!Ама тука сте лъвове))))
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 57На кого му пука за твоето мнение?
41
1
 
7
 
! Отговори
До 55 преди 3 години
Плещиш общи приказки. Ако беше поживял ппи кому.нис.тите щеше да знаеш какво значи МИЗЕРИЯ ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА. И КАКВО - ПРИВИЛЕГИИ ЗА НОМЕНКЛАТУРАТА, ДЕТО СЕГА ВЗЕМА ТАВАНА НА ПЕНСИИТЕ.
40
3
 
13
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
Спокойно червен каскет, фаатмаака Радеф за мен е безличен, дразнещ, глуповат, елементарен и корумиран слуга мафията безплатно.
39
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бягайте да викате импичмънт под прозорците на президента на Дондуков 2 бе менове)))Стиска ли ви!?
38
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 999Те па ГЕРБ много могат да излизат от икономическа криза- справка "постната пица "на Дянков 2009 година след която още българската икономика не се е оправила и заплатите са по 600 лв!О да всяка година има бюджетен излишъкКойто обаче в края на годината се разпределя за обществени поръчки на приятелски фирмиСвинско със зеле но за едни свинското за други зелето))))И така неусетно се източва държавата година след година...
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ще го нищим Радев.Тоя е за освидетелстване. Деса ли напоследък го е отрезала, какво ли, не знам.Но такъв ккъвто е - да си ходи, че с тая намръщена физиономия само плаши хората.ИМПИЙЧМАНТ, БЕ РАДЕВ!