Президентът - опозиция на всичко от управляващото мнозинство

Поставял неизпълними условия и нямал желание за диалог
Обновена: 30 сеп 2020 13:40 | 28 сеп 2020 21:51, Екип на Bulgaria On Air
130

Президентът Румен Радев наложи вето на част от измененията в Изборния кодекс. Водят ли до служебна победа на управляващите?

"Президентът следва една много ясна позиция - да е опозиция на всичко от управляващото мнозинство. Той поставя неизпълними условия и няма желание да намира път за диалог. Вече не става въпрос толкова как Борисов и ГЕРБ ще реагират в дадена ситуация, проблемът идва за останалите коалиционни играчи", каза за "Денят ON AIR" политологът доц. Стойчо Стойчев.

По думите му Радев се оформя като най-голям съперник за Нинова от политическа гледна точка.

"Има дисонанс в това какво се предлага и какво се цели. Радев закономерно налага вето на това предложение със съмнителна конституционна уредба. Радев използва поредния рунд, за да спечели точка. Факт е, че Радев не търси преговори", отбеляза в ефира на Bulgaria ON AIR политологът Любомир Стефанов.

"Тези промени винаги се обръщат срещу партията, която ги е прокарала. Предложенията идват от гледна точка на администрирането на изборите", смята Стойчев.

Според Стефанов ЦИК е мястото, където у нас се случва политическата битка за несъвършенствата в Избирателния кодекс и Комисията се натоварва с политически очаквания.

"Нинова като казва, че подкрепя президента, го прави с половин уста. Най-голямата банка привърженици на Радев са хора, които гласуват за БСП. Като нищо тази потенциална нова партия на Радев ще стопи електората на БСП", прогнозира доц. Стойчо Стойчев.

"Голяма част от европейското лице на БСП я няма. Партията може и да е консолидирана, но ако се стигне до избори между БСП и Радев, това ще е Рубикон за електората на БСП. Радев е разпознаваем като човек, може да спечели втори президентски мандат, но в никакъв случай протестиращите не застават зад него", посочи Любомир Стефанов.

Той допълни, че партията на Слави Трифонов ще направи всичко това, което приписват на президента Радев.

"В следващия парламент ще има 3-4 партии, които ще са от един порядък и със сходни резултати като мандати. Парламентът ще е фрагментиран, партиите ще са с изравнени сили. Много трудно се съставя в такъв парламент коалиция, в българския вариант тези коалиции ще са безпринципни", подчерта Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: президентРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
10
 
! Отговори
999 преди 3 години
Радев и Нинова играят в ЕДИН ОТБОР. НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ, ЧЕ СА НЯКАКВИ КОНКУРЕНТИ. На Радев никой няма да му позволи да прави нова партия, защото ще разцепи БСП. Те се коматват от Един източник. Сметките са Нинова първо да спечели изборите март 2021. А след това Радев много лесно ще спечели втори мандат. Следва ОПОСКВАНЕ НА БАНКИ И ВСИЧКО ОСТАНАЛО. ЗАЩОТО БСП И ДПС САМО МОГАТ ДА ВКАРВАТ В ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА, НО НЕ И ДА ИЗЛИЗАТ ОТ НЕЯ. ИСТОРИЧЕСКИ ДОКАЗАНО.
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГаньоИскаш ама не ти стиска!А излезте на протест да си го поискате това нещо!Ще излезете ама друг път)))Само ако ви заведат под Строй с автобуси да хвалите вожда20 човека от които 15 тъмно *** Иначе тука всички сте юнаци)
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 39. А вие кои сте?
33
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редакционният *** се труди с пот на чело да изпълни квотата от анти Президентски коментари))Не си мислете че 20 човека пишат коментариЕдин-двама са на смениЦелта е кликчета да има !и Интрига...
32
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До ха-ха. Хе-хе, това с отиването го чета от 2013 и все не става.
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеф е сатана!
30
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас!Повечето от коментиращите не могат да осмислят елементарен текст, а повтарят като папагали някакви опорки,които се чули по телевизията от Тиквата и сподвижници ..*** народ лесно се управлява -стриже се и се държи в кошара!Гледай как оскотелите пенсионери по селата примряха от кеф, че Бочко им подхвърли по 50 лв народна пара))))
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеф е празен човек!Не заслужава внимание!Не го публикувайте!Той е омразен и неприятен!!!
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радо шишарката успя да обедини нация...е срещу себе си, но и това е нещо. Бегай да буташ самолети фаатммак, за друго не ставаш. С военно висшо, което всеки полуграмотен може да го избута не ставаш за пред хора.
27
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка вече не ни устройва!Да бяха я подали, когато трябваше!Сега ще има дела и присъди!
26
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е голям българин и патриот!Наистина, изплю се в грозната паст на мафията и не се уплаши да покаже наглостта и, но това се оценява от нормалните хора, колкото и да не устройва шайката!
25
8
 
0
 
! Отговори
Протеста преди 3 години
Оставката се търкаля по улиците. Паднаха и Бистрица :)
24
5
 
20
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Фигуранта е озлобен комплексар с посредствен интелект и огромни амбиции. Готов е да пролее кръв и да подпали България само и само да отмъсти за нараненото си его. Вреден и опасен за България и българите!
23
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ФИГУРАНТА ПАДНА МНОГО НИСКО, ВМЕСТО ДА ВКАРА ЕДНОКНИЖНИЦИТЕ В ЗАТВОРА ТРЪГНА ДА ИМ НАЛАГА ВЕТО. КАКЪВ Е СМИСЪЛА ДА СЕ НАЛАГА ВЕТО НА НЯКОЙ СЪС ОТРИЦАТЕЛНО IQ И ДА ИМ ГОВОРИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ ТЕ ПРЕЗ ТУЙ ВРЕМЕ ПАК СИ ПЪЛНЯТ ШКАФЧЕТАТА И КАК,ВО ЩЕ НАПРАВИ ЩЕ СИ НАЛАГА ВЕТО А ТЕ ЩЕ СИ КРАДАТ. ФИГУРАНТСКА МУ РАБОТА.
22
14
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Защо пък Радев трябва да преговаря с изро*дите от ГЕРБ,които и без това си отиват???Негова първа задача трябва да е нормализацията на страната след края на ГЕРБ!
21
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само това оставаше. Да разрешим на неадекватния зелен чорап да прави служебно правителство. Че той е по нефелен и от Корнито.Не знам ,какъв летец е бил но ,като президент(обединител на нацията) е КРЪГЛА НУЛА.
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румене как ще обясниш понятието Насилствено Похристиянизиране на Българите през 866 г. от Византия при Борис I на твойте избиратели Защото в Чужбина се изучава Процеса Християнизиране а у нас НИ ЧУЛ НИ ВИДЯЛ
19
5
 
22
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Горкият Фигурант , гледахме го как просъсква през зъби и срича злобните си слова , сякаш Борисов го е стиснал с два пръста за гърлото ! Суратът на този миндебурин излъчва злоба, наглост и простащина ! Е, случихме на държавен непрокопсаник !
18
7
 
27
 
! Отговори
Шок преди 3 години
Погледнахте ли днес като се изтъпани оня ми ти зелен чорап - изумителна прилика с Тодор Живков !!! И не само по физиономия , но и като посредствено мислене. Дори като рецитира написаните му простотии, прави паузи и натъртвания, защото си мисли , че е пред войниците на плаца. Айде бегай, Фигуранте, бегай да си въртиш "коремното", не е за теб тази работа!!! За тази работа си требе интелект , а не потна фуражка !!!
17
2
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
Имаме пРезидент и МП, които разделят народа.Но ги обединява агентурно минало в ДС и членство в БКП...