Президентът - опозиция на всичко от управляващото мнозинство

Поставял неизпълними условия и нямал желание за диалог
Обновена: 30 сеп 2020 13:40 | 28 сеп 2020 21:51, Екип на Bulgaria On Air
130

Президентът Румен Радев наложи вето на част от измененията в Изборния кодекс. Водят ли до служебна победа на управляващите?

"Президентът следва една много ясна позиция - да е опозиция на всичко от управляващото мнозинство. Той поставя неизпълними условия и няма желание да намира път за диалог. Вече не става въпрос толкова как Борисов и ГЕРБ ще реагират в дадена ситуация, проблемът идва за останалите коалиционни играчи", каза за "Денят ON AIR" политологът доц. Стойчо Стойчев.

По думите му Радев се оформя като най-голям съперник за Нинова от политическа гледна точка.

"Има дисонанс в това какво се предлага и какво се цели. Радев закономерно налага вето на това предложение със съмнителна конституционна уредба. Радев използва поредния рунд, за да спечели точка. Факт е, че Радев не търси преговори", отбеляза в ефира на Bulgaria ON AIR политологът Любомир Стефанов.

"Тези промени винаги се обръщат срещу партията, която ги е прокарала. Предложенията идват от гледна точка на администрирането на изборите", смята Стойчев.

Според Стефанов ЦИК е мястото, където у нас се случва политическата битка за несъвършенствата в Избирателния кодекс и Комисията се натоварва с политически очаквания.

"Нинова като казва, че подкрепя президента, го прави с половин уста. Най-голямата банка привърженици на Радев са хора, които гласуват за БСП. Като нищо тази потенциална нова партия на Радев ще стопи електората на БСП", прогнозира доц. Стойчо Стойчев.

"Голяма част от европейското лице на БСП я няма. Партията може и да е консолидирана, но ако се стигне до избори между БСП и Радев, това ще е Рубикон за електората на БСП. Радев е разпознаваем като човек, може да спечели втори президентски мандат, но в никакъв случай протестиращите не застават зад него", посочи Любомир Стефанов.

Той допълни, че партията на Слави Трифонов ще направи всичко това, което приписват на президента Радев.

"В следващия парламент ще има 3-4 партии, които ще са от един порядък и със сходни резултати като мандати. Парламентът ще е фрагментиран, партиите ще са с изравнени сили. Много трудно се съставя в такъв парламент коалиция, в българския вариант тези коалиции ще са безпринципни", подчерта Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: президентРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
8
 
14
 
! Отговори
TOP SECRET преди 3 години
Алооооо......Президента отиди и си научи наизуст собствената си История щото тва са последиците от Руската ОКУПАЦИЯ на БългарияНяма никакво Освобождение и 3 март , само за инфо , Русия праща пари и въоражение на основатела на Турската Държава Кемал Ататюрк ( тва се случва преди 1923 г.) У нас само Манипулативни и Дезинформативни Материали и накрая ФЪЛШИВА История на България
15
6
 
28
 
! Отговори
Подлец... преди 3 години
С една дума.
14
4
 
27
 
! Отговори
До Владимир Путкин преди 3 години
Гумен е най -големия патриот и родолюбец,за жалост руски...........
13
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев и Боко вече не интересуват никой, пишете за Слави или сте платени или сте слепи, ако сте слепи нямате рабоота като политолози, ако сте платени също нямате работа като политолози.
12
15
 
1
 
! Отговори
Румен Грипенов преди 3 години
А Бойко Борисов караше Волво подарък от шведите...
11
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ходи и да си лети ! В политиката е слаб и безконструктивен.Грозен е и с долна физиономия.Изпълнява поръчки.Интонацията му е потресаващо дразнеща.Прилича на папагал и на куклата на Ку-Ку !Не го щем !
10
14
 
2
 
! Отговори
Румен Грипенов преди 3 години
Шведите правят най-яките самолети!По-яки и от Волвото
9
15
 
4
 
! Отговори
Мумий Трол преди 3 години
"Политологът" е доста куха лейка!Всеки средно интелигентен човек ще ви кажа че едновременното електронно гласуване, и с хартиена бюлетина,е пълен нонсенс, и се прави, само за да е пълен хаосът на изборите!
8
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък толкова ми стана антипатичен- досаден мрънкалник!!!
7
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов не подава оставка, но не работи и като премиер, а като шофьор на джипка, пратен да надзирава строителството. Откъсна се от реалността и остана във времената, в които като бащица обикаля, дава благословия и събира овации.Превърна се в застаряваща певица, която разчита на шепата си верни фенове, които с режисирани ръкопляскания му внушават, че всичко е по старому.Гали егото си, като благосклонно се снима с фенове.Сам си търси одобрение, внушава, че е свършил нещо изключително, и иска хората да го молят да управлява.Сам си проси похвали, че раздава безконтролно д
6
14
 
9
 
! Отговори
Румен Грипенов преди 3 години
Вся власть советов!
5
8
 
26
 
! Отговори
Фейк преди 3 години
Фейк опозиционер, фейк вето, фейк президент! Импийчмънт веднага!!!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
управляващото мнозинстваХАХАХАХААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
3
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът Радев е проруски ***, чиято единствена цел е на всяка цена да прокара Истанбулската конвенция, за да унищожи българския народ.
2
6
 
19
 
! Отговори
Анти преди 3 години
Комунистите да не се обаждат
1
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самата идея президентът да е опозиция е абсурдна.