Радев: Управляващите гонят служебна победа на предстоящите избори!

Президентът наложи вето на част от новините текстове в Изборния кодекс
Обновена: 28 сеп 2020 17:21 | 28 сеп 2020 17:20, Камелия Цветанова
276
Радев: Управляващите гонят служебна победа на предстоящите избори!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев обвини управляващите, че с промяната на Изборния кодекс целят да спечелят служебна победа на предстоящите избори, нанасяйки пореден удар върху правната конструкцията на страната .

Той наложи вето на част от промените.

Още по темата
Според него се създават предпоставки за честността на изборите и възможност за тяхното оспорване.

„Промените на токова важни правила броени месеци преди изборите без реален дебат по същество и без оценка за въздействието са пример за непредсказуемост на управлението и отблъскват  гражданите“, коментира президентът.
 
Радев смята, че трите месеца на протести с искане за оставка на кабинета са свидетелство за дълбока криза на демокрацията.

„Сондажите регистрират срив на доверие в управляващите. Изборите са фундаментът на всяка демокрация и от тяхната честност и прозрачност зависи как ще продължим напред. Отказът на властта да чуе гражданите удължава агонията“, каза Радев.
 
Той напомни, че през миналата година парламентът постанови изискване за изцяло машинно гласуване, с последните промени в Изборния кодекс депутатите го подмениха с възможността да се гласува и с хартиена бюлетина.

„Тези решения могат да се обяснят само с желанието да се отвори достатъчно възможност за хаос и изборни манипулации в ползва на управляващите“, скочи държавният глава.

 Освен това прехвърлянето на ЦИК на решението да определя дали да се наемат или купят машините на практика означава бягство от отговорност на парламента при положение, че в Конституцията ясно са указани разпоредбите за задълженията на парламента.

„В същото време законодателят лишава ЦИК от възможността да определи избора за компютърна обработка на данните от гласуването като изцяло вменява тези дейности на „Информационно обслужване“, подчерта Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз викам че ще е победа ако си подадеш оставката,че да миряса държавата!Отвратителен човек!
225
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам на кой парцалите визираш, но поне са си негови. Докато вие харчите публични средства и се пишете богати. С моите и неговите пари.
224
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До калинка-малинкаКалинке малинке, натискай си парцалите, от бедни и неграмотни като теб нищо не зависи и няма да зависи и занапред. Даже и драсканиците ти тук нямат значение. Те са само да си успокояяваш нервите, а то какво се оказва, че само още повече се палиш (и нервираш).
223
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
231 В Карлуково сте на балотаж таварищ, лудите мнооого гласуват за вас бе ***,Иначе вчера ГЕРБ размаза на частичните местни избори русофилската " опАзиция" от 20 кмета- 70% ГЕРБ на първи тур хахахахаха
222
2
 
20
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Мани,мани! Голяма излагация е за всички ни този "президент"...Според мен, той трябва да се прегледа от психиатър...Явно не е добре човекът, а да си недоволен от болни мозъци е недостойно...Друг път трябва да мислим много преди да решим избора си...
221
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
П л е в ню , хахаха правилно е цензурирано.
220
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен лично ме кефи как взе протестърите на плевнелиев и му ги засили обратно в муцуната. Сега боко *** даже чрез разни бивши като ***
219
1
 
24
 
! Отговори
Браво на Радев преди 3 години
Колкото повече говори разни тъпизми и откровени лъжи , толкова повече вдига рейтинга на Герб. Като го слушат хората веднага се отвращават от него и от Бсп.
218
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не минава ден без "обединителят на нацията" да влезе в ролята си. Никой не печели, всички губят.
217
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя урунгел няма да се спре докато не му се пукне жлъчката от злоба
216
29
 
2
 
! Отговори
магаревъд преди 3 години
Колко помия са изсипали гербавите *** под тази новина просто не е истина. Газ пикаха когато гербавата мафия изпусна президентската институция щото бяха толкова арогантни, че не си направиха труда да фалшифицират президентските избори.И хоп тогава с избирането на не-гербав президент се постави началото на края на гербавата мафия. И за това сега зяят и *** на умрело. Висшата гербава номенклатура ще се евакуира към дубай а редовите гербави комсомолци ще пискат за лов на вещици.
215
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е като развален грамофон, всеки ден повтаря едни и същи глупости. Не му цитирайте шуротиите, че вече дотегна на всички.
214
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
fake news.toz ortodoks terorist iska leznati glavi i klav.
213
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фигуранте, ако имаш личо оръжие, вземи го и си пусни един куршум в слепоочието! Ще отървеш България от досадното си и вредителско присъствие!
212
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта като има съветници ченгета, агенти и доносници на ДС-не го ли е срам да има изобщо претенции за законност и избори? Хората-където са го подкрепили-не са подкрепили съветниците му.Кой му дава право да плаща държавна заплата на Александър Маринов-Майстора-Съдържател на явочна квартира е проверен и надежден сътрудник, който се е съгласил доброволно да предостави своята квартира на органите на ДС за срещи с агентурата и провеждане на други агентурни меропр.Вербуван като член на БКП.
211
4
 
13
 
! Отговори
Радион преди 3 години
Е промените на толкова важни правила и отчаяното напъване за машинно гласуване не е ли собствено опит да се манипулира резултата? И защо като толкова иска машинно да няма и гласуване на хартия, електронно и по пощата? За един подруг питам хаха
210
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-жалкото е, че хора окрали милиарди са се захванали за една пачка от 500 евро (50 хил. евро пари ли са) което пък си е откровен фотошоп. Поне да го бяхте наредили като колумбийските кокаинови крале да е в цялата стая пачки, да се бяхте постарали малко.
209
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутро, вън от президенството!
208
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой го пита този фигурант? Плямпа само каквото му наредят *** и черепа!
207
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С Раден грипенов-комуниста, Нинова-партизанката и мутрата-обслужващ персонал на комунистите напред към светли бъднини. Или както каза вожда на територията: "аз съм прoст и вие сте прoсти, ще се разберем".