Знакови рокади: БСП със заявка за победа на парламентарните избори

Румен Гечев: Националният съвет няма да е "гумен печат"
28 сеп 2020 11:05, Анисия Иванова
200

Наситени с политически събития бяха двата почивни дни. Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев е аут от ръководството на българските, а Цветан Цветанов оглави нова пария. Кой ще управлява България след изборите през март месец 2021 година?

"Отговорността е лична, тя не може да се приписва на цели партии. Обществото е изключително чувствително към това, което казват политиците", каза в "България сутрин" депутатът от БСП Румен Гечев.

Още по темата
По думите му моделът трябва да се промени, а не само отделни личности.

"Когато в една партия има поредица от случаи на арогантно поведение, това ще окаже влияние. Функция на Националния съвет на БСП е да дава корекция на лидера, но основната му функция е да разработва стратегии. Националният съвет няма да е "гумен печат", той трудно може да бъде управляван от един човек", отбеляза Гечев.

Според него колегите му, които не са попаднали в Националния съвет, са наказани от избирателите, че не са предлагали месеци наред идеи за партията.

"Навсякъде упрекът беше, че опозицията в Националния съвет работи в свой личен интерес и не в интерес на БСП. Конгресът се произнесе кой казва правилно и кой се е объркал. Лидерът на БСП беше избран в пряк избор, имаше рекордно висока активност - 70%. Да твърдиш, че една партия е лидерска, когато лидерът се избира пряко, е странно", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR народният представител от БСП.

Румен Гечев прогнозира, че на следващите избори БСП ще спечели, тъй като вече били водеща политическа сила.

"Излизаме по единни, нашият резултат само ще се подобрява. ГЕРБ се намира в агония. Успяваме, защото започнахме много преди изборите да се срещаме с обществото и да предлагаме визия за България. Изборите ще бъдат спечелени, ако успеем да убедим гражданите, че предлагаме по-добър вариант за развитие", смята Гечев.

Toй категорично отхвърли хипотезата да влязат в коалиция с ГЕРБ, а ДПС бил "много малко вероятен партньор".

"Вече 10 г. ГЕРБ не прави бюджет, който е европейски. Това, което прави във фискалната политика, противоречи на тенденциите в Европа. От 1 млрд. лева, отпуснати по програмата "60/40", само 120 млн. са стигнали до българските фирми. Това е много малка помощ и е закъсняла", заключи социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
0
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
До Какво предлагат?"По времето на Станишев бяхме на едно ниво с Румъния, сега сме далеч зад тях."Няма по-голяма лъжа!А да твърдиш, че като БСП вземе властта няма да сме най-бедната страна в ЕС е още по-голяма лъжа!Единственото което могат да постигнат БСП е да ни направят най-бедната страна в Европа!
182
0
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До Какво предлагат? 190 Ами залагай на БСП. После да не питаш кво стана та не ядооме ?
181
5
 
0
 
! Отговори
Какво предлагат? преди 3 години
Какво предлагат БСП? БСП предлагат това, което ГЕРБ не можа да направи за три мандата. Но това е дълга тема. На изборите хората ще гласуват за тази партия на която вярват. А ГЕРБ вече ги видяхме какво могат. При вече три мандата сме все най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС с най-бързо намаляващо население. По времето на Станишев бяхме на едно ниво с Румъния, сега сме далеч зад тях. Е, струва ли си да заложим пак на ГЕРБ? Те доказаха, че не могат. Има избор - да заложим на БСП
180
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига комунисти!Нито БСП ГЕРП ДПС или РБ всичките един дол дренки - бивши или още настоящи комунисти.С28134амо нови необременени партии и хора! Нямали опит казва всезнайковците - добре, тези уж с опит докъде я докараха! Тъй че, внимавайте да не ви изпързалят отново, защото ще е за последно!
179
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много им се иска на червенюхите, но са импотентни.
178
0
 
9
 
! Отговори
Помня преди 3 години
Щом Гечев казва това , значи е така. Най успелия финансист на България.И не го е срам да се показва.
177
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 174Сега е момента да кажеш кой искаш да ТЕ управлява??????
176
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 174. Хубаво, ама ти кой предлагаш? Дай имена - на партии, на хора. Не прекарахме ли през властта и червеи, и сини, и царя, и патриоти. Само си дай предложението и после чети коментарите.
175
0
 
6
 
! Отговори
На всеки километър преди 3 години
Нас роди ни 4-и километър...
174
0
 
3
 
! Отговори
Хехе преди 3 години
Хаха..Хихи..Хохо..
173
0
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Баси тъпанара. Нямало да влизат в коалиция с ГЕРБ, малко вероятно и с ДПС. Ами с кой тогава бе, шльоко, с Цветанов ли?
172
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Румката да ти разработи стратегия? Безценно :) !!! Помним 1997 год.На такива хора им се казва "гьон сурат" . Как не го е срам изобщо да излиза от къщи. На две магарета сламата не може да раздели, ама тръгнал стратегии да разработва.
171
0
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
На изборите ще запишат най-слабия си резултат тия бесепари толкова са психясали и луди,че им се иска да спечелят ама никога няма да спечелят толковане ги понася нарпда
170
0
 
7
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Лудите бесепари ще спечелят само един шут от народа на изборите да не се надяват някой да гласува за тях ще вземат няколко стотин хиляди гласа и това име максимума бълнуват за някакви милион гласа има да се надяват но това ще им остане толквоа са смешни един шут от народа на изборите ще спечелят
169
0
 
7
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Това са им новите лица пенсионерите на комунистите затова и ги очаква пълен провал
168
0
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
След изборите след поредния провал на комустите всичките трябва да си подадат оставката тия бесепари като вземат 4% или 8% и вкарат една шепа депутати ако вкарат и толкова пълен провал ги очаква на изборите
167
0
 
13
 
! Отговори
Далай Лама преди 3 години
Ако наистина българите изкукуригат и докарат пак комунистите на власт , тогава вече наистина ще стане първата държава в Европа ,която се е самоунищожила !
166
0
 
12
 
! Отговори
Банкер преди 3 години
Комунистът Гумен Гечев- професор по банкови фалити от БСП , вече е поръчал гумен печат за рубли. БСП са готови , ако ги докараме на власт, веднага да минем към валутна единица рублата ! Днес един лев се разменя за 47 рубли , а след изборите март 2021 г , един лев ще е = 0.47 рубли. Да ни е честит новия финансов гений Гумен Гечев ! Да ни е честита новата власт на комунистите ! Урааааааааааааааа!!!
165
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименК.170, няма нужда да доказваме, че сме най-малоумната нация - ние и сега сме си такива! Може ли да търпим един пожарникар, бивш СИКаджия да ни управлява три мандата и председател на НС, която БМБ нарече със звучното име ., но тя не реагира на цветистия израз? Или Дариткова, която три мандата вместо да се втурне да лекува хората, включително от КВ-19, стои в НС! Или А.Й., когото ББ уреди като евродепутат, и той громи социализма, Русия, негерберите с пяна на уста!
164
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пу пу - сакън! бай бабо...