Знакови рокади: БСП със заявка за победа на парламентарните избори

Румен Гечев: Националният съвет няма да е "гумен печат"
28 сеп 2020 11:05, Анисия Иванова
200

Наситени с политически събития бяха двата почивни дни. Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев е аут от ръководството на българските, а Цветан Цветанов оглави нова пария. Кой ще управлява България след изборите през март месец 2021 година?

"Отговорността е лична, тя не може да се приписва на цели партии. Обществото е изключително чувствително към това, което казват политиците", каза в "България сутрин" депутатът от БСП Румен Гечев.

Още по темата
По думите му моделът трябва да се промени, а не само отделни личности.

"Когато в една партия има поредица от случаи на арогантно поведение, това ще окаже влияние. Функция на Националния съвет на БСП е да дава корекция на лидера, но основната му функция е да разработва стратегии. Националният съвет няма да е "гумен печат", той трудно може да бъде управляван от един човек", отбеляза Гечев.

Според него колегите му, които не са попаднали в Националния съвет, са наказани от избирателите, че не са предлагали месеци наред идеи за партията.

"Навсякъде упрекът беше, че опозицията в Националния съвет работи в свой личен интерес и не в интерес на БСП. Конгресът се произнесе кой казва правилно и кой се е объркал. Лидерът на БСП беше избран в пряк избор, имаше рекордно висока активност - 70%. Да твърдиш, че една партия е лидерска, когато лидерът се избира пряко, е странно", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR народният представител от БСП.

Румен Гечев прогнозира, че на следващите избори БСП ще спечели, тъй като вече били водеща политическа сила.

"Излизаме по единни, нашият резултат само ще се подобрява. ГЕРБ се намира в агония. Успяваме, защото започнахме много преди изборите да се срещаме с обществото и да предлагаме визия за България. Изборите ще бъдат спечелени, ако успеем да убедим гражданите, че предлагаме по-добър вариант за развитие", смята Гечев.

Toй категорично отхвърли хипотезата да влязат в коалиция с ГЕРБ, а ДПС бил "много малко вероятен партньор".

"Вече 10 г. ГЕРБ не прави бюджет, който е европейски. Това, което прави във фискалната политика, противоречи на тенденциите в Европа. От 1 млрд. лева, отпуснати по програмата "60/40", само 120 млн. са стигнали до българските фирми. Това е много малка помощ и е закъсняла", заключи социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП начело с хора като Кире бизнесмена, Г.Гергов, "усвоил" 43 млн.лв от място в центъра на голям областен град по Черноморието, сградите на бившия ЦУМ, Пловдивския панаир, Гуцанов, крупен варненси бизнесмен и лидер на тамошните социалисти, ще се бори за правата на работниците и дребните фермери и бизнесмени! Вярвате ли в таласъми?
162
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето го ЗАДКУЛИСИЕТО.тоя направи заедно с партията на дедо им Благоев от българите милионери и вместо да е в затвора той се кани да управлява!ЗАЩОТО ТЕ КОМУНЯРИТЕ ВЛАДЕЯТ ДЪРЖАВАТА,СЪД,ПРОКУРОРИ,МЕДИИ,НПО,БИЗНЕС,ИМАТ ДЕСЕТКИ РАЗКЛОНЕНИЯ С РАЗЛИЧНИ ПАРТИЙНИ ИМЕНА!!Те направиха сценария,режисурата и постановката на т/н. преход,те сега изстерясаха защото започнахме да се откъсваме от *** им,те вече пак говорят за цоциализъм,за русофилска партия,за СССР!Проклети да са!
161
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тия престъпници от БСП дойдат на власт , ще докажем на света, че сме най-малоумната нация !
160
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
21 век - 2020 година - БСП/БКП пак се кани да идва на власт ?! Хора, реалността в БГ е по-страшна и от най-страшния кошмар !
159
1
 
13
 
! Отговори
Докога преди 3 години
Този ще сее комунизм в УНСС,кой го държи още?
158
2
 
13
 
! Отговори
Така си е преди 3 години
До Дано - Ами нека да продължават да скачат и да викат "Оставка", за да дойдат червените . Евала!
157
2
 
16
 
! Отговори
Дано преди 3 години
Не доживея,Гечо да ни прави бюджета!По добре Босия да го направи!Абе въобще жална ни майка!
156
4
 
14
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
До АнонименОт Нинова главно се страхува синчето и, затова е емигрирало в САЩ и никога няма да се върне при мама. А ти си мечтай тази бояджийка да те управлява - СДС-арка, БСП-арка, другарка (на Черепа, Р.Овч и дъщеря и други олигарси, на Техноимпекс собственик и т.н). Даже Бузлуджа вече си "възстановяват", дето е правена с народни пари; ама била тяхна!Иска още нещо да гушне "от общото" ама тавана вече падна... на главата и. А ти си пропагандирай, мечтай си... на ум!!!
155
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" Изборите ще бъдат спечелени, ако успеем да убедим гражданите, че предлагаме по-добър вариант за развитие", смята Гечев. "Гечев не беше ли нещо в Министерство на финансите по времето, когато фалираха държавата (1997-1998 г.) ?Сигурно е забравил, че тази работа не я разбира и не може да я работи.
154
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките.Мислят си, че някой им вярва и си карат със същите номера от последните 100 години.
153
3
 
25
 
! Отговори
Бягайтеееее! преди 3 години
Всеки да се спасява както може!Тези пак ще фалират банки и ще грабят Народа с чекисти-милиционери мутри под прикритие!
152
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добре че мечтите са безплатни
151
3
 
27
 
! Отговори
Мен преди 3 години
На тоз само като му видиш гадната муцуна и ти се приисква да му резнеш чепката..., а той власт иска, ама нанай...НИКОГА ПОВЕЧЕ, ГЕЧО!!!!!!!!
150
4
 
33
 
! Отговори
Адам Смит преди 3 години
Румен Гечев е зловеща фигура от времето на банковите фалити, хиперинфлацията и Виденовата зима. Щом той е лицето на БСП, душа да ни е яка, ако дойдат на власт.
149
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората искат не ляво, а полуляво управление... Но народът си е ляв де, нищо че емигрира в САЩ и Канада, ляв си е.
148
2
 
23
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Тоя докога ще го гледаме ? Корнелия Нинова не разбира ли, че тия стари муцуни, правят лоша реклама ?
147
2
 
28
 
! Отговори
Психиатър преди 3 години
Тези социалисти са по-скоро халюцинисти - все им се привижда власт ! В следващото народно събрание няма да има народни избраници, а ще има тълпа хомосоциалисти и лесбократи, които ще се прескачат с мюсюлманите . Само ГЕРБ ще е единствена нормална партия !
146
0
 
12
 
! Отговори
ДО 59 !!! преди 3 години
ШМАТКОО !!! БОТИСОВ ,КОЛКОТО КНИГИ Е ПРОЧЕЛ ,ТОЛКОВА КОСМИ НЯМАШ НА Х,,,,,, СИ ,
145
5
 
20
 
! Отговори
гост преди 3 години
Нинова се самоизбра с 70% гласове от 50% присъстващи. Нагласен мач. Умрели сте вече - щом избирате за председател човек от котилото на Борисов и Пеевски.
144
2
 
29
 
! Отговори
пенсионер от БСП преди 3 години
С гумен, или дървен печат червената върхушка избори няма да спечелят .Те се натягат и карат като кучета лисичари/от зло си гонят опашките/ за постове и ИБ в самата партия ,а ако спечелят живи ще се изядат докато се уредят децата и внуците им.До напролет има време ,народът вижда преценява,оценява и ПОМНИ.