Знакови рокади: БСП със заявка за победа на парламентарните избори

Румен Гечев: Националният съвет няма да е "гумен печат"
28 сеп 2020 11:05, Анисия Иванова
200

Наситени с политически събития бяха двата почивни дни. Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев е аут от ръководството на българските, а Цветан Цветанов оглави нова пария. Кой ще управлява България след изборите през март месец 2021 година?

"Отговорността е лична, тя не може да се приписва на цели партии. Обществото е изключително чувствително към това, което казват политиците", каза в "България сутрин" депутатът от БСП Румен Гечев.

Още по темата
По думите му моделът трябва да се промени, а не само отделни личности.

"Когато в една партия има поредица от случаи на арогантно поведение, това ще окаже влияние. Функция на Националния съвет на БСП е да дава корекция на лидера, но основната му функция е да разработва стратегии. Националният съвет няма да е "гумен печат", той трудно може да бъде управляван от един човек", отбеляза Гечев.

Според него колегите му, които не са попаднали в Националния съвет, са наказани от избирателите, че не са предлагали месеци наред идеи за партията.

"Навсякъде упрекът беше, че опозицията в Националния съвет работи в свой личен интерес и не в интерес на БСП. Конгресът се произнесе кой казва правилно и кой се е объркал. Лидерът на БСП беше избран в пряк избор, имаше рекордно висока активност - 70%. Да твърдиш, че една партия е лидерска, когато лидерът се избира пряко, е странно", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR народният представител от БСП.

Румен Гечев прогнозира, че на следващите избори БСП ще спечели, тъй като вече били водеща политическа сила.

"Излизаме по единни, нашият резултат само ще се подобрява. ГЕРБ се намира в агония. Успяваме, защото започнахме много преди изборите да се срещаме с обществото и да предлагаме визия за България. Изборите ще бъдат спечелени, ако успеем да убедим гражданите, че предлагаме по-добър вариант за развитие", смята Гечев.

Toй категорично отхвърли хипотезата да влязат в коалиция с ГЕРБ, а ДПС бил "много малко вероятен партньор".

"Вече 10 г. ГЕРБ не прави бюджет, който е европейски. Това, което прави във фискалната политика, противоречи на тенденциите в Европа. От 1 млрд. лева, отпуснати по програмата "60/40", само 120 млн. са стигнали до българските фирми. Това е много малка помощ и е закъсняла", заключи социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виденов дойде с едно якенце и си отиде с него! Бойко дойде от едни специални кръгове и другарче-банкерка за разкош. Вижте докъде дойде - шкафче с пачки и кюлчета, къща в Барселона, сметки в банки, за които предполагам знае само той, не съм сигурен вносителите живи и здрави ли са...Ето това е успешен премиер!А на мен ми се повръща,,като чуя за магистрали, за лотове, тангенти, за метро! Той бил направил всичко това! Някой да го е виждал с кирка или лопата? Да кара Фадрома? Кара жипката и говори!
122
7
 
2
 
! Отговори
Пророчеството преди 3 години
След изборите в САЩ, Тръмп ще спечели! Вирусите ще се засилят, ще фалират фирми, революцията ще почне от САЩ и ще въвлече всички западноевропейски държави! По оста Турция- Иран- Пакистан- Афганистан ще настане голямо напрежение и тези държави ще се изсипят буквално в Европа! Франция, Италия, Испания няма да съществуват след 10г. Ще възникне новият ислямски халифат със столица Рим. Най-силната държава официално ще е Китай. Централна и източна Европа ще влязат в хватката на Русия.
121
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП изобщо не се интересува от ЕС. Нито от реалните проблеми тук. Липсваха напълно от политическата сцена през цялата 2020та. Решаваха си само вътрешно партийните проблеми Сега обаче искали да управляват.
120
2
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Дамата от с.Крушовица е заложила всичко на тази карта - Победата и заветната Власт ... Деветосептемврийските Велики Народни Въстания на фигуранта, не можаха да и я донесат, но идват поредните избори ... предният път когат БСП дойде на власт беше след Костинбородската офера и дори и тогава успя да се докопа до Властта с Мандата на ДПС ... сега положението може да е по-различно, с новите политически субекти, като Славчо Трифончук и Морският тюлен с гумената лодка от плажа на Росенец ... !!!
119
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червената върхушка е отворила дисагите, за да краде. Румен Гечев вече е приготвил нов списък с банки, които да фалира. Дали ще подобрят собствения си рекорд от 16 банки през 1995та?
118
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно другарки и другари .На изборите ГЕРБ пак ще ви отнесат.
117
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще те коригирам, к.114, хората мразят ГЕРБ+ОП и БСП. Спомените им от ББ, Юрдечката Цв.Караянчева, Дариткова! Каракачана и В.Симеонов са много по-пресни. Нали ГЕРБ беше на власт цели 11 години и бившият професор М.К. от УАСГ, чиято фирма броеше бюлетините, 430-хилядната администрация и над 400 хил. ромски гласове ви измъкваха!
116
0
 
9
 
! Отговори
дрън дрън преди 3 години
другарю въпрос, ти счупи глупомера. Когато си решил да изръсиш някоя глупост, спри за няколко часа алкохола.
115
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП поне успя да се прочисти от кръговете на руските олигарси, което е по-добрият вариант! Абсолютно всички партии в България са зависими от Русия! По-добре е да са зависими от политическата класа на Русия, отколкото от олигархичните кръгове! Ако някой вярва, че комунизмът е паднал и че Съветския съюз се е разпаднал...вникнете и вижте планът за новият световен ред! Планът ще се приложи през 2023г. България за първи път ще в от страната на облагодетелствните. Процесът е в ход! Мислете!!!
114
14
 
1
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
България е пред съдбата си - трябва да се промени всичко .Трябва да станем Президентска Република - всички Партиици да се вкарат в Белене .И да започнем да се Развиваме - да се върнат Децата от Чужбина , да има Здравеопазване , да има Пенсии и Заплати .Член 1 на Конституцията беше променен с една запетайка - вместо Партията БКП стана ГЕРБ , БСП , Атака , Симеонов , Марешки и тем подобни Крадци .
113
0
 
4
 
! Отговори
О преди 3 години
ле ле !
112
3
 
0
 
! Отговори
до 114 преди 3 години
Е там е проблемът, - избиране на по-малкото зло, а и то си е зло... Ама така ще бъде - ходене по мъките, като не иска този народ синя партия. Червени с по-малко червени, това ще бъде - люш-люш.
111
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен К.96, та протестиращите допреди две седмици бяха млади хора, повечето от тях студенти в чужбина. Тези, срещу които ББ изпрати спецполицаи, "кубинки" от провинцията и жандермиристи. Униформените проявиха жестокост, снимки на която наводниха западните медии, евродепутати реагираха и Григориу и ирландска евродепутатка ви нарекоха бандити. Ако от ЕС не отпуснат пари за справяне с коронаируса, ББ ще хвърли бялата кърпа. Има такаеа възможност.-Дер Шпигел и АРД ви плюят..
110
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЯКОЙ ТУК НАПИСА ЧЕ ГЕРБ БИЛЕ ТОТАЛ ЩЕТА- Я ДА ВИДИМ РУСИЯ, КОЛКО ПОЛУЧАВА СРЕДНАТА КЛАСА ТАМ СПОРЕД СВЕТОВНАТА БАНКА СРЕДНАТА КЛАСА СЕ ФОРМИРА ОТ ТИЯ ГРАЖДАНИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ЕДНА И ПОЛОВИНА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА- УИКИПЕДИЯ: МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА В ЕВРОПА ЗА 2020Г- РУСИЯ 118ЕВРО- 177ЕВРО, БНБ ВАЛУТЕН КАЛКУЛАТОР- 346.18 ЛВ- С ДРУГИ ДУМИ СРЕДНАТА КЛАСА В РУСИЯ ПОЛУЧАВА ПОД ЛИНИЯТА ЗА БЕДНОСТ В БЪЛГАРИЯ 2020Г- 363ЛВ.
109
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да победи в парламентарни избори, БСП трябва изцяло да скъса с руските си зависимости, да се преструктурира и обнови така, че да е способна да "отмъкне" твърд електорат на ГЕРБ. Това става само с нова либерална проевропеийска ориентация.
108
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МНЕНИЕУмник си, няма що! Само си отговори на въпроса: кои от тези ще могат да започнат работа като Стругари , Механошлосери , Заварчици?Калинките не стават за нищо! Някои от тях ще трябва да търкат затворските нарове, а останалите?Мисли в категории метачи и други работници по чистотата, асенизатори, помощник - редачи на тротоарни плочки!
107
0
 
3
 
! Отговори
аре бе преди 3 години
нещо за ковид? 1 часа стана, забравихте ...ще си изтървете таргета ей
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е олигарха в ГЕРБ?
105
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В випиуща заблуда са твърдящите, че в ГЕРБ има олигарси. Когато са изчерпани разумните аргументи в употреба идва реда на фишеците.
104
1
 
14
 
! Отговори
ех,спомени мили преди 3 години
Партизан за бой се стягааа,мята памперс на рамооо...