Знакови рокади: БСП със заявка за победа на парламентарните избори

Румен Гечев: Националният съвет няма да е "гумен печат"
28 сеп 2020 11:05, Анисия Иванова
200

Наситени с политически събития бяха двата почивни дни. Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев е аут от ръководството на българските, а Цветан Цветанов оглави нова пария. Кой ще управлява България след изборите през март месец 2021 година?

"Отговорността е лична, тя не може да се приписва на цели партии. Обществото е изключително чувствително към това, което казват политиците", каза в "България сутрин" депутатът от БСП Румен Гечев.

Още по темата
По думите му моделът трябва да се промени, а не само отделни личности.

"Когато в една партия има поредица от случаи на арогантно поведение, това ще окаже влияние. Функция на Националния съвет на БСП е да дава корекция на лидера, но основната му функция е да разработва стратегии. Националният съвет няма да е "гумен печат", той трудно може да бъде управляван от един човек", отбеляза Гечев.

Според него колегите му, които не са попаднали в Националния съвет, са наказани от избирателите, че не са предлагали месеци наред идеи за партията.

"Навсякъде упрекът беше, че опозицията в Националния съвет работи в свой личен интерес и не в интерес на БСП. Конгресът се произнесе кой казва правилно и кой се е объркал. Лидерът на БСП беше избран в пряк избор, имаше рекордно висока активност - 70%. Да твърдиш, че една партия е лидерска, когато лидерът се избира пряко, е странно", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR народният представител от БСП.

Румен Гечев прогнозира, че на следващите избори БСП ще спечели, тъй като вече били водеща политическа сила.

"Излизаме по единни, нашият резултат само ще се подобрява. ГЕРБ се намира в агония. Успяваме, защото започнахме много преди изборите да се срещаме с обществото и да предлагаме визия за България. Изборите ще бъдат спечелени, ако успеем да убедим гражданите, че предлагаме по-добър вариант за развитие", смята Гечев.

Toй категорично отхвърли хипотезата да влязат в коалиция с ГЕРБ, а ДПС бил "много малко вероятен партньор".

"Вече 10 г. ГЕРБ не прави бюджет, който е европейски. Това, което прави във фискалната политика, противоречи на тенденциите в Европа. От 1 млрд. лева, отпуснати по програмата "60/40", само 120 млн. са стигнали до българските фирми. Това е много малка помощ и е закъсняла", заключи социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
96- моля,ДАЙ ФАКТИ ЗАЩО ГЕРБ В МОМЕНТА СА ТОТАЛ ЩЕТА: КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА- В МОМЕНТА ОЦЕНКАТА НА МВФ Е ВЪЗМОЖНО НАЙ ДОБРА, ВЛЯЗОХМЕ В ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА, ВЛЯЗОХМЕ В ЕС С МИН ЗАПЛАТА ОТ 160ЛВ/ ТОГАВА УПРАВЛЯВАХА ЧЕРВЕНИТЕ И СТАНИШЕВ/, А СРЕДНА КЛАСА С 240ЛВ/СВЕТОВНА БАНКА: СРЕДНАТА КЛАСА СЕ ФОРМИРА ОТ ТИЯ КОИТО ПОЛУЧАВАТ ЕДНА И ПОЛОВИНА МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ, В МОМЕНТА МИНИМАЛНАТА НИ ЗАПЛАТА Е ДВА И ПОЛОВИНА ПЪТИ ПО ВИСОКА ОТ ДОХОДА КОЙТО Е ПОЛУЧАВАЛА СРЕДНАТА КЛАСА ПРИ ВЛИЗАНЕТО НИ В ЕС.
102
10
 
3
 
! Отговори
к.87 преди 3 години
До Анонименк.87, ти гербаджия ли си? Всички ще бягат от вас като от чумави. Оставате си със Шкембе войвода и държащия се като извънземен В.Симеонов и ако опозицията изгони фирмата на проф.Константинов да не брои бюлетините, ще видите победа през крив макарон. Като тази, вчерашната победа, дето ГЕРБ печели в 6 села с население по 50-100 човека, само Соколаре е по-голямо, а Септември брои 8 хил.души с овцете и козите.Нали в това градче синът на шефа на ОС уби с пистолет ресторантьора на банкет.
101
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко...не!
100
11
 
4
 
! Отговори
Я се скрий! преди 3 години
До Анонимен 85В дълбока заблуда си. БКП, тоталитарна, мотилитарна, ама доведе изпадналото Царство България до 26-то място в света по БВП/глава от населението. През края на 60-те беше на 8-мо място в света по "Очаквана продължителност на живота", САЩ - на 14-то. "Страната на столетниците! Развито селско стопанство, много отрасли на индустрията - каростроене, телфери, корабостроене, електроника, енергетика.Имахме свинекомплекси, птицекомбинати, "Океански риболов". Корабите ни сега са на скрап.
99
1
 
4
 
! Отговори
БСП ще управлява!? преди 3 години
До До 85И как ще стане тая работа?
98
2
 
5
 
! Отговори
Онзи преди 3 години
Не щем БСПНе щем ГЕРБНе щем никой, зад който стоят олигарси!Ако си мислите, че ще се сменяте и олигарсите ще продължат да диктуват, сте в грешка. Протести докрай!И на вмирисания Христо Иванов, ще му лъснат мръсните далавери с олигарсите, които му стоят зад гърба.
97
1
 
2
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Какво БСП , ДПС , ГЕРБ , ОП , Атака , НОПОИИГГ, - Хората искат да си направят Експеримент - да изхвърлим Партииците от Властта и те да започнат работа като Стругари , Механошлосери , Заварчици - Идва Новата Властт .
96
0
 
6
 
! Отговори
И тия преди 3 години
нема да ги огрее!На следващите избори (независимо дали предсрочни или редовни), никой няма да има мнозинство. Дори и с най-безпринципната коалиция.Такава шарения ще е, че сигурно ще има нови избори.Които ние ще платим....И пак се връщаме в първи клас.
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората наистина не искат мафиотски модел на управление, нито на ГЕРБ, нито на БСП, нито на ДПС, най-малко пък тъмносини, защото от партийни калинки лицето на страната стават абсолютно недостойни, абсолютно тривиални като умствени и поведенчески качества КАДРИ. Което е в паралел с работническо-селския произход на ръководствата на всяка обществена единица преди 1989.Така наречената "градска десници" излъчи пак калинки, не видяхме един знаещ и опитен, един подготвен, само импровизЕ.Газ под налягане
94
2
 
3
 
! Отговори
има разлика преди 3 години
До Анонимен 94И то голяма!Герб са си във властта,а БСП-не!За мен и Герб,и БСП са си комунисти,но това е друга бира!:)
93
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът няма да прави партия. Дори на него му е ясно какво ще е положението след ГЕРБ. Преди няколко месеца промънка нещо, ама видя, че с партия няма да му се получи и дотам беше. В момента ГЕРБ са тотал щета, но няма никакви нови лица, които да спасят положението.
92
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А така, само да не тръгнете после пак по площадите, че само време се губи... БСП многократно доказа, че прахосва само време. Някакво никакво упрваление предлагат, ама щом така така.
91
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените направо са освирепели за власт!Да. ГЕРБ също :)
90
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Като не искаме БСП да спечели, всички на избори, а не на гъби и после да се вайкаме! Гласувайте всички, поне 99%, пък да видим, кой ще спечели!
89
0
 
14
 
! Отговори
баш партизан преди 3 години
До Анонимен 90Точно там е проблема!Ако хората не гласуват бсп като нищо ще вземат властта!
88
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще им се на БСП сами да спечелят изборите, което няма как да стане. Ако президентът създаде пропрезидентска партия или коалиция, може да спечели изборите през март. Или да се обедини Сл.Трифонов с крайните десни. Но новите партии ще бягат като от чума от БСП и ГЕРБ. ББ ще си остане с ОП, които самостоятелно няма да влезнат в НС.
87
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП е приключила, ГЕРБ се разпада всеки ден, разните му там Славита и Цвъцковци не са популярни... Май за пръв път от години имаме такава криза, въобще да не знаеш за кого да гласуваш.
86
4
 
16
 
! Отговори
далавера преди 3 години
Червените направо са освирепели за власт!
85
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Гечев, министъра който направи всеки български пенсионер милионер!
84
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е НИЕ ще направим всичко възможно и законно, бсп да НЕ спечели изборите и да не НИ управлява!