ДПС скочи на протестиращите: Липсват им идеи и перспектива

Нереализирани политици използвали движението за властовите си амбиции
91

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ДПС реагира остро на действията на протестиращите, които искат оставката на правителство, но насочиха гнева си и към централата на движението и я замеряха с яйца.

„Организаторите на протеста срещу правителството изведнъж решиха, че могат да го насочат към опозиционната партия ДПС. Анти-ДПС кампаниите показват липса на перспектива и идеи в организаторите на протеста. Анти-ДПС кампаниите означават опит за акумилиране на енергия“, заяви председателят на партията Мустафа Карадайъ.

Според него структурите на ДПС отстояват правото на мирен протест, но осъждат посегателствата.
„Преди 11 г. ДПС предупреди, че най-лошото е мутризацията на политиката. От 4 години ДПС последователно иска оставката на това правителство“, подчерта Карадайъ.

По думите му организаторите на протеста, които довчера бяха клакьори на ГЕРБ, сега излизат с революционни идеи – протест срещу властта пред централата на опозиционна партия с поругаване на държавните символи - знамето и герба.

Карадайъ смята, че с анти-ДПС реторика протестиращите се опитват да станат център на медиен интерес.

„Нереализирани политици или кандидат политици се опитват да ползват ДПС като трамплин за властовите си амбиции. Диалог за решение за излизане от политическата криза. Това е единственото възможно решение за излизане от политическата ситуация, в която се намира страната ни", подчерта той.

"Необходими са спешни политически действия, докато не е станало късно. Отлагането на решението на кризата днес, може да е с по-тежки последици утре", каза още председателят на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.