Министър Ангелов ще води брифингите на НОЩ, Мутафчийски резерва

Според здравния министър епидемията е под контрол
29 сеп 2020 09:15, Нели Христова
143
Министър Ангелов ще води брифингите на НОЩ, Мутафчийски резерва
Снимка: БГНЕС

Брифингите на Националния оперативен щаб ще бъдат всеки четвъртък в Министерски съвет, ще ги води министърът на здравеопазването, а шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски ще води брифинга, само когато се налага. Това обясни пред bTV здравният министър Костадин Ангелов.

Още по темата

По думите му ситуацията с коронавируса в България е под контрол и няма здравна криза - от всички европейски страни българската страна е на 26-о място от 29 страни в ЕС.

Министърът обясни, че страната ни е била на второ място по заболяваемост, но в момента ситуацията е контролирана и хората могат да бъдат спокойни.

За последните два месеца броят на болните не е променян - а около 45 са в интензивните отделения.

"Не е проблем увеличението на случаите последните две седмици. Няма притеснение за ситуацията в българските училища, няма планове за затваряне на училищата през октомври", добави министърът.

Той е категоричен, че няма да има въвеждане на КПП-а на този етап и остават само основните мерки - трите ДДД.

"Мерките ще останат такива до момента, в който не се налага промяна", категоричен бе Костадин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен: така ще разберете важните неща, укривани от подставени лица (чадъри на т.нар. директори) в повечете институции на административната ни система и обществото като цяло. Ако не предприемете проверки и не вземете съответни мерки, потвърждавате нашето убеждение, че ръководителите нехаят организирано!
124
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен: Болницата се управлява авторитарно от профан със селяндурски манталитет, подпомаган от интриганти-доносници, които с цел лично облагодетелстване пречат на стремежа ни за адекватен, ефективен и справедлив подход в този труден период!!! Това е нетърпимо! S.O.S! Правете повече изненадващи проверки в здравните заведения, говорете с хората на място, така ще разберете важните неща, укривани от подставени лица (чадъри на т.нар. директори) в повечете институции на административната н
123
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До responsibility: доскоро наричаше "фискалния бон" - "фиксален"(?!). Изработените свръхчасове се "съкращават", за да не се изплащат на персонала в окончателните, но фалшифицирани работни графици - особено за м. август 2020 г. "Директорът" тръби: "Няма пари", нехае за съдбата на тежкоболните и се отнася цинично към персонала, особено медицинския... До миналия месец никой от медиците в интензивно отделение не беше излизал в отпуск от началото на пандемията...Болницата се управлява авторитарно!
122
1
 
1
 
! Отговори
responsibility преди 3 години
Господин министър, докажете, че сте принципен: чуйте нас, МЕДИЦИТЕ в интензивно белодробно отделение на белодробната болница МБАЛББ - "Св. София" - бул. "Ив. Гешов" 19 гр. София. До нас не достигат средства - лични предпазни средства ( и латексовите ръкавици свършиха), пари за болните в тежко и критично състояние, за персонала работещ на първа линия - къде е отпуснатото заплащане и произтичащи промени за работа в инфекциозно отделение. Нищо не се спазва от "директора" Любчо Пенев, бивш закупчик, немедицинско лице, пишман-икономист (задочник), който доскоро наричаше "фискалния бон" - "фик
121
1
 
2
 
! Отговори
Правителствен вирус преди 3 години
Мноого популярен стана Годжи с тия брифинги.... може и за политическа кариера да "се замисли"... Затова вече миництъра ще води хорото ... ... да се разнообразяват малко хората . То да пссуваш само Голата глава , омръзва . п.с. как бащицата Бат Боко не е заявил рожденното си право да води брифингите ? От джипа . Докато ходи по селата и разправя плановете си за светлото бъдеще на старите баби.
120
1
 
6
 
! Отговори
Брифингуващ преди 3 години
А някой интересуват ли го брифингите?
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Демократ Европеец Урсулката и тя беше без маска даге...
118
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До данчо Добре бе данчо как очакваш да дадат оставка като ги плашиш със съд и затвор. Ми те не че са точно хора, но и те се плашат.Трябва да им се остави вратичка...
117
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕКОЙ И това ще стане никакъв проблем, нататък отиват нещата с тея наглеци.
116
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По комунизма ви промиваха мозъците всеки петък, сега е всеки четвъртък
115
2
 
6
 
! Отговори
коя Сороска преди 3 години
поддлогга щераздува сега лъжите за измислената пандемия ?този толлуп или ген. Карантин Плешиварски според който требаше яко да измреме ама нещо не измряхме ...... нощожества !!!!!
114
2
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
По-добре Мутафчийски отколкото този
113
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дишайте маски герберасти!
112
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
генерал - плъх отзад ли ще е? камионите с черни чували са на входа на София, дето ги поръча.
111
2
 
8
 
! Отговори
без думи преди 3 години
Мутафчийски резерва.
110
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато някой министър или депутат от герб гушне букета от ковид, тогава ще повярвам, че е опасен!
109
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 106ЗА ТЕБ МУТАФЧИЙСКИ МОЖЕ ДА Е КЛОУН,НО ДА ТРОЛИШ Е НЕГОВА ЗАСЛУГАТА,ЗАЩОТО ОБСТОЯТЕЛСТВАТА МОЖЕХА ДА БЪДАТ МНОГО ПО ПЛАЧЕВНИ!ЗАМИСЛИ СЕ!!!!!!!!!!
108
3
 
14
 
! Отговори
Изобщо преди 3 години
Да не се хаби. Едва ли нормален ще гледа брифингите.
107
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво са брифинги на толкова *** народ.
106
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нощните гробари се завръщат. Сигурно ще ни убеждават как единствено и само благодарение на героичните усилия на другаря борис офф сме още живи. Абе я дгд!