Депутатите разглеждат ветото на президента върху Закона за съдебната власт

Президентът върна Закона заради т.нар. "кариерен бонус" за членове на ВСС
30 сеп 2020 08:37, Петя Славова
13
Депутатите разглеждат ветото на президента върху Закона за съдебната власт
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


Депутатите разглеждат ветото на президента върху Закона за съдебната власт, предава Bulgaria ON AIR.

В Народното събрание депутатите разглеждат ветото на президента върху текстовете от Закона за съдебната власт. Те дават право на магистратите от Висшия съдебен съвет да се връщат в системата на по-висока позиция.

Държавният глава върна предложените промени с мотива, че така не се поставя ясна граница между законодателната и съдебната власт с раздаването на т.нар. "кариерни бонуси".

Миналата седмица в правната комисия ветото на президента беше преодоляно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност такова разместване трябва да е вписано,отразено как възможно в Конституцията по начин с принципа за създаването,предназначението на по висш орган с длъжностни позиции в него за изпълнение на изборно основание с квотна разпределеност за назначения по вид професионално представени в системата съдебни разделения в съответствие с приетите описани в Конституцията видове с наименованията в нея как необходими инстанции за функционирането на институтите в тази власт,що кариерно развитие бонусно
8
1
 
10
 
! Отговори
Каунь преди 3 години
Този пак се е напънал да се изака.
7
0
 
11
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
До Анонимен"Льотчик високо летает, много денег получаетМама, я льотчика люблю, я за льотчика пайду"Корни, Деса, Йотова
6
0
 
12
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
Ходи подкрепяй безрезервно Нинова, бе, зелен чорап! Това ти е нивото, да не си правист или конституционен съдия или въобще интелектуалец?Даже не си и надпартиен, което ти е задължение и като военен и като Президент.Викай "Тъй вярно, слушам" и се снишавай, че идва и края на твоя мандат. Ама Нинова няма да ти сдаде поста председател на БСП за вярна служба, така че си пенция отвсякъде и повече няма да те бръсне за слива никой
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съскащият пак ли пусна вето? МУХАХАХАХАХАОсвен да пречи, типично по комунистически, не е способен на нищо друго. За голям резил стана, а народа толкова го обичаше в началото.
4
1
 
11
 
! Отговори
Директора на цирка преди 3 години
Колко смешен стана този сбъркан човечец ! Кремъл го постави на този стол чрез селянката Нинова и днес берем срама за България. Жалкият чорап не може да произведе нищо повече от едно "коремно" за пред редовия състав на ВВС. Световно неизвестен и без грам авторитет , Фигурантът може само да бърка под полата на жена си ...политически !
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев ще си кара от вето на вето. Формалности.Това го устройва.Както Нинова кара от вот на вот. Предварително неуспешни.
2
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реално депутатите нищо не "разглеждат". Гласуват каквото им кажат от щаба на шайкаджиите. Даже не са прочели законът най вероятно, точно както мутрата Марешки подписа проекта за конституция и си призна, че не го е чел
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй де, кариерни бонуси само за льотчиците!