ГЕРБ оцени доклада на ЕК като положителен и с малко критики

Описан бил и начинът, по който да се отстранят недостатъците
137
ГЕРБ оцени доклада на ЕК като положителен и с малко критики
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Брюксел представи днес първия доклад за общото състояние на върховенството на закона в ЕС, придружен от 27 отделни доклада за всяка от страните в Общността.

За България е положителен и обективен, оцениха от ГЕРБ.

Според Десислава Атанасова ЕК акцентира, че има добро сътрудничеството между държавата, правителството и народното събрание.

Още по темата

"България е една от страните, които приемат адекватни мерки за изпълнение на препоръките, които се правят постоянно като мониториг", каза още тя.

"Повдигнати са обвинения на действащи политици, министри и зам.-министри. Отбелязва се, че КПКОНПИ действа добре", добави Атанасова.

Евродепутатът Емил Радев призна, че в ЕП са много доволни, че най-накрая има общоевропейски доклад.

„Може би днес много страни членки няма да са много доволни, защото за пръв път се вижда състоянието във всяка една страна“, коментира той.

Според Радев обаче докладът е обективен и се извършва по ясни критерии и оценки.

"За България е положителен, но има и някои недостатъци на системата на и начина, по който те могат да се коригират", обясни той.

ЕК констатира, че българското законодателства гарантира свободата на медиите, смята той, въпреки че един от дадените примери в доклада е липсата на прозрачност за собствеността на медиите, за което комисията изразява загриженост.

Шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обясни, че партията много държи на обективността и прозрачността на медиите и да има защита на журналистите.

За България все още важи механизмът за сътрудничество и проверка и предстои все още работа, която правителството трябва да свърши, преди той да бъде вдигнат, заяви  заместник-председателят на Европейската комисия за ценностите и прозрачността Вера Йоурова, но според Емил Радев се чака формално решение.

„За съжаление сме доста вързани по този механизъм с Румъния, а Румъния не е изпълнила препоръките от последните няколко доклада и не е готова за свалянето на този механизъм. За България няма нови процедури, няма да има доклади, но трябва да се вземе формално решение“, обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
2
 
! Отговори
Хамерика преди 3 години
ви бомбандира в София и пак ще стане същото запомнете.
76
3
 
0
 
! Отговори
А преди 3 години
Все такива доклади да получават
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шизофреници
74
7
 
6
 
! Отговори
.... преди 3 години
По цял свят има войни напрежение етническо, верско и протести, епидемия и още какво ли не ,НО при нас всичко е ОК!С изключение на хиляда *** ,който ФърГът ица от на баба си курника като обезумели вече три месеца!
73
6
 
6
 
! Отговори
Политико преди 3 години
"... че заплахите срещу журналиста е особено тревожни в България, Хърватия, Унгария, Словения и Испания съобщава " Политико". В текста се подчертава, *** независимостта на съдебната система е изправена пред в Унгария и Полша." Всъщност доклада на ЕК констатира липсата на прозрачност в медиите и предизвикателствата в борбата с корупцията и съдебната система в някои от държавите членки в ЕС, тоест общи приказки, които се тълкуват от противниците на правителството както им изнася.
72
1
 
2
 
! Отговори
Вче преди 3 години
няма да викаме да дойде Станко, а ми направо да се събират механик водачите на танкове и да ги подкарат.
71
2
 
3
 
! Отговори
ДС+БКП=ГЕРБ - ДОГАН преди 3 години
ДС+БКП=ГЕРБ - ДОГАН
70
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма българско семейство сега и в далечното минало,което не е ползвало корупционен или шуробаджинашки принцип за вид облага или откупуване на вина.Като се започне от детски градини,училища,университети,шофьорски книжки,казарма,телк,месторабота,КАТ,ДАИ,и много др.И всеки казва за оправдание " такава ни държавата".Та кое е първо ? Яйцето или кокошката ??
69
5
 
2
 
! Отговори
мхм преди 3 години
Четейки доклада, все едно описват Беларус. Много е зле положението хора, прочетете го. Това е само върха на айсберга!
68
12
 
8
 
! Отговори
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ преди 3 години
ЕС СПРЯ НА ДВА ПЪТИ ЕВРОСУБСИДИИТЕ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ МАФИОТИ- ДНЕС НЕ МОГАТ ДА ПРЕГЛЪТНАТ ПОЛОЖИТЕЛНИЯ ДОКЛАД ЗА УПРАВЛЕНИЕТО.
67
5
 
4
 
! Отговори
Манолов преди 3 години
Нещо няма отговор, ни ГЕРБ-ав, ни "патреотичен", ни парламентарен, ни прокурарски, ЗАЩО, джанъм, критиките на ЕС точно съвпадат с критиките на Демократична България?
66
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
66По-зле от нас били? Даже и Апартаментгейт се дава като пример как няма наказани за корупция тук. Казва се, че протестите са срещу корупцията и беззаконието. Та всъщност докладът е много критичен. Просто като за срещата на ЛИБЕ, на която всички нападаха ГЕРБ, нашите извъртяха, че били поздравени как се справят. За съжаление вече хората могат да гледат или да четат документи и не разчитат само на кафевите медии.
65
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оооо червените урууууди, кво стана с докладчето.Ми то Унгария, Чехия, Малта, Полша че Гърците били по зле от нас?Как стана така?Раданка Йончева остана с мамул в гъъзззаа, мо то так винаги и харесвало.Да живее новото ОФфф
64
8
 
9
 
! Отговори
Манолов преди 3 години
Плюят ги, а те викат, чу роса ки капе. Гарантирано от ГЕРБ, "патреотите", "Воля", ДПС и БСП. И по едно съвпадение, критиките, дато били малко, точно съвпадат с критиките на Демократична България. Що така?
63
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идиотизмите на герб по- хубави ли са?Те вонят!Ако не беше много нагло, щеше да е смешно.Просто е жалко.
62
3
 
4
 
! Отговори
но преди 3 години
защо си позволяват оценка на оценката да дават горделивците
61
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 59Не викай. И не ни налагай идиотизмите от бсп.
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че на някакви индивиди не им изнася нещо, не значи че не е истина!!! Всеки има право на мнение, дори и да е негативно, но не трябва да ни го налага, малко уважение към другите.
59
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Тонкатае кък нема да са заринати,като ВСИЧКО домъкват от ДОТИРАНИТЕ от ДРУГИТЕ държави производства?!..Как?айде да не е всичко,но 90 процента от стоките в споменатите от теб "вериги" са "ЯБАНДЖИЙСКИ"!!!!!!!ако по некаква прричина я краставица,я домат ,произведен у нас успее да се промъкне там,то те вдигат такава врява че видите ли,"продаваме и българско",че шааараните фатят да са замайват....но ти си "тонката",или...който и да било друг..Така че си ясен..
58
9
 
11
 
! Отговори
xwq преди 3 години
Значи ГЕРБ е като лъжливото овчарче.И като щрауса дето си е мушнал главата в пясъка и си мисли че номера ще мине.