Оценката на БСП: Шестимата отцепници нямат място в парламента

Вътрешната опозиция в левицата гонила властови позиции
52

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като се отцепиха от парламентарната група на БСП, Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов, трябва да напуснат и парламента, защото вече не представляват левите избиратели. За това настоя лидерката на партията Корнелия Нинова.

Още по темата

"Няма да даваме оценка за тяхната работа. За водачите на тази група оценката я даде партията на 12 септември по най-демократичния начин с пряк избор на председател. Красимир Янков и Валери Жаблянов получиха малко гласове, това е категорична оценка за досегашната им работа. Следваща оценка получиха на конгреса и шестимата не бяха избрани за членове на Националния съвет", коментира тя.

Според нея мотивите на шестимата отцепници не са ценностни, както декларират, а властови.

"Сега, когато не са на ръководни постове напускат партита, но ако бяха избрани за членове на Националния съвет нямаше да напускат и това поведение е обидно за десетки хилядите социалисти, които работят за партията, а не се борят за постове", обвини соцлидерката.

Тя е убедена, че заявката им, че ще останат независими депутати, за да не излъжат избирателите си, не отговаря на истината, защото организациите откъдето са излъчени, искат те да напуснат парламента.

"В момента те не представляват никого освен себе си и трябва да напуснат незабавно, защото нямат място в парламента като депутати и трябва да освободят местата за следващите", настоя Нинова.

Тя призна, че не знае дали шестимата ще правят свой политически проект, но според нея е факт, че така наречената вътрешна опозиция в БСП с напускането си се осветява и показва истинското си лице.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да членуваш в дадена партия или си голям ***, или имаш мноооого голяма изгода!
39
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне имат капка доблест да напуснат *** червена помийна яма.
38
4
 
3
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Уйде коньо у ряката!Задава се Велико народно себрание, а после и правителство ББ-4, ББ-5 и т.н.
37
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ето защо в "бгбг.укоз.нет" беше отбелязано:-"Депутатите-120 ,ИЗБИРАНИ ПЕРСОНАЛНО"!!!!!!"Първо, така хората ще знаят НА КОГО са "дали гласа си", и второ:-Ще знаят ОТ КОГО да търсят ОТГОВОРНОСТ ,ако "фаворита" ги излъже или подведе с последващите си действия.Но понятието "ОТГОВОРНОСТ" е по-кошмарно за "народните избранници" отколкото тамяна за служителите на Сатан......."Сред пшеницата винаги ще се намери и къклица"..За съжаление,у нас важи ОБРАТНОТО:-"Къклица много,сред нея тук-там и пш
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я, досега нямаше проблеми, сега изведнъж има проблем... Иначе шест гласа са си шест гласа.
35
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
проблема с дезертьорите,кой знае защо наричани "отцепници", не е от вчера.Една от многотошизофрении на "законите" ни ДОПУСКАТ отцепника да стане.."независим"..Абсолютна щуротия!!!..Защото:-"Отцепниците" НЕ СА ИЗБИРАНИ ПЕРСОНАЛНО!!!!Те са "ОТ СПИСЪКА" на дадена партия..Е,след като са "задраскани" от списъка,те НЯМАТ право повече да се подмятат в Парламента!Защото НИКОЙ НЕ ГИ Е ИЗБРАЛ ПЕРСОНАЛНО!!!!!!..ДА ВЛИЗАТ СЛЕДВАЩИТЕ от Списъка!.."Отцепниците"-ВЪН!ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ!!!!!!!
34
2
 
5
 
! Отговори
9 преди 3 години
А,тез са готови! Още следващите избори ще са пребоядисани.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другари, не трябва да има отклонения от партийната линия. Всяка линия встрани от партийната е вредна. Не бива, не бива!!!Тези другари са за народен съд, съд, съд!!!
32
2
 
5
 
! Отговори
Ами, да... преди 3 години
ПЪРВАТА ЧАСТНА ПАРТИЯ - - - - - - - - - - - - - - - - "БСП--ДАЛАВЕРИМПЕКС"... ХАХАХААА...БРАВО---ВЕЧЕ И У НАС В БЪЛГАРИЯ!!!!
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6 predateli da se mahart ot nc
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова, вярно ли е онова, което твърди Жаблянов - че лявото ти е само брошка на ревера?
29
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОМУНИСТИ ОТ ГЕРБСП ВОЖДА ЗОВЕ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ АХАХАХА
28
2
 
6
 
! Отговори
До бесепарите преди 3 години
Вие сте партийци бе, не социалисти ! Дано ме разбрахте !
27
3
 
9
 
! Отговори
БРАВО КОРНИ.... преди 3 години
"БСП--ДАЛАВЕРИМПЕКС "ВЕЧЕ Е ТВОЯ ЧАСТНА ПАРТИЯ... ХАХАХААА...ТИ КОРНИ, СИ ОСИГУРИ СТАРИНИТЕ С ПАРТИЙНИТЕ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА. ЕИЙЙЙЙЙ.... ПАШАЛЪК КОРНИ..!!!!КОЙ КАТО ТЕБЕ.. ХАХАХААА.....
26
2
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Време разделно ! Паадат другарите, в смъртен бой.... и така, до края на света, на всеки километър !
25
4
 
9
 
! Отговори
Теодоси преди 3 години
Нинова да има много здраве. Според закона се избират хора с конкретни имена, а не партии. Избирателите са гласували за точно тези избраннице и не може други да ги представляват. Би се получила подмяна на вота на избирателите. Въобще в изборното законодателство не е предвидено да се избират партии . И какво е това партия ? С неясен състав и неясни ценности ?
24
7
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Напротив, имат място в парламента, за да гласуват заеднон с ГЕРБ, Патриотите, ВОЛЯ и ДПС, свикването на Велико народно събрание. Другарката Нинова и Радев да ходят в гората и да се връщат към шумкарството.
23
3
 
10
 
! Отговори
Минутка е много преди 3 години
Сичко е ясно ще има нов конститюшън под наслов продават се майко бели манастири и червени депутати!
22
4
 
9
 
! Отговори
моч преди 3 години
В парламента нямат място за ретроградните , терористични и откровено антибългарски ченгеджийски формирования БСП(БКП) и ДПС(ДС) !!!
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политически театър за умствено изостанали Всички са от една партия . Тия ги командироват за " независими "