След като шестима напуснаха: Защо БСП се разцепи?

Румен Радев не е дал заявки за създаване на политически проект
Обновена: 1 окт 2020 05:55 | 30 сеп 2020 22:52, Нели Христова
63

Шестимата народни представители, решили да напуснат БСП, заеха новите си места като независими депутати. Лидерът на левицата Корнелия Нинова поиска те да освободят депутатските банки. Задълбочава ли се разцеплението в БСП?

"Излязохме с позиция, Нинова изрази становището на много организации. Това е естествена реакция и не виждам особена драма. Колегите са избрали свой път. Ако бяха част от Националния съвет, вероятно нямаше да направят тази крачка", каза за "Денят ON AIR" депутатът от левицата Веска Ненчева.

Според нея БСП е заела твърди позиции в политиката и прекият вот на лидер в левицата е показал нейните модернизиране и демократичност.

"Дългогодишни наши партийни членове, отивайки пред урните, чисто емоционално подхождат, защото някой за пръв път търси мнението им. Това доказа демократичността в партията. При толкова категорични цифри, за каква нелегитимност на избора можем да говорим", обясни Ненчева.

По думите ѝ не може да се твърди, че БСП иска да излезе от ПЕС, тъй като левицата има последователност по позициите в рамките на идеологията на социализма.

"Най-лесно е бягането и обвинението, но не мога да го приема. Не се притесняваме, по-скоро групата на БСП в парламента става по-консолидирана и с повече възможности да работи по поставените въпроси. Заяждането на дребно понякога пречеше по някои от въпросите", подчерта депутатът от БСП в ефира на Bulgaria ON AIR.

Tя добави, че президентът Румен Радев не е дал заявки за създаване на политически проект, така че от БСП нямат притеснения в този аспект.

"Когато в този доклад на ЕК вървят текстове, които са изговорени, написани, прокламирани от БСП в продължение на 4 години, не може да е удовлетворяващо за нас, защото това не е добре за държавата. Направихме 5 вота на недоверие. Опозицията това може да направи и това е силата ни като опозиционна партия - да дадем началните стъпки към това, което всички виждат", посочи Веска Ненчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
1
 
! Отговори
Вики преди 3 години
Е за какво разцепване пишете?? Няколко ренегати по-малко!
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая партия отдавна трябваше да я няма, при тях фалира държавата 3 пъти, създадоха фалшива олигархия и констроираха съдебната система, така че да могат да си крадът безпроблемно, а простите хорица пак си ги избират. България няма да стане нормална държава и хората няма да живеят добре.
52
3
 
2
 
! Отговори
КОЙ СЪСИПВА ДЪРЖАВАТ преди 3 години
Политическите НАЗНАЧЕНИЯ във всички сфери на държавните структори , направиха отрицателни , всички показатели в Бг !
51
5
 
6
 
! Отговори
Даа! преди 3 години
Нинова е положително явление за ГЕРБ и ДПС , тя работи за тях , без да се усеща / нали е жена/ по-зле и от *** .Само тя може окончателно да затрие БСП , със своите изказвания точно в най-НЕПОДХОДЯЩ МОМЕНТ , КОЙТО Е ЗА БСП .
50
4
 
3
 
! Отговори
брей ,бре . преди 3 години
До И ДА , И НЕ !Щото от ГЕРБ не са знаели , КОЛКО Е СЛАДЪК КОКАЛЪТ !
49
7
 
4
 
! Отговори
И ДА , И НЕ ! преди 3 години
Нали ''УЖ'' ГЕРБ бяха против бай Тошо , който управлвал мноООООого продължително и ТОТАЛИТАРНО???А СЕГА ЗАЩО ГЕРБ ИСКАТ ДА ГО НАДМИНАТ , И ПО ПРОДЪЛЖИТЕЛНО УПРАВЛЕНИЕ , И ПО ТОТАЛИТАРНО УПРАВЛЕНИЕ ???
48
3
 
3
 
! Отговори
Малоумен протестиращ преди 3 години
51по спокойнопреди 8 минути 1 1До ГЕРБЕРСКИТЕ БАНДИТИГерб са втория ешелон на БКП!А вие БСП сте първия#########################Напълно сте прав.Но кандидатите за властта са основно от тези два ешелона.
47
4
 
4
 
! Отговори
АМИ , СПОКОЙНИ СМЕ! преди 3 години
НАЛИ ЦЕЛА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ---"ЕДИН НАРОД ..ЕДНА ПАРТИЯ"...!????ВСЕКИ "ЕШАЛОН" СИ ИМА ОТДЕЛЕН КОЛОВОЗ!Е...НАШИЯ НЕ ВОДИ КЪМ РУСИЯ И ЕВРАЗИЯ...ХА,ХА,ХААААААААААА...А В ЕВРОПА И ЦИЛИЗОВАНИТЕ СТРАНИ!ТИ СИ БЕГАЙ У АРМЕНИЯ , ЧЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ПРОШЛЯЦИ , КАТО ТЕБЕ СЕГА...!
46
5
 
3
 
! Отговори
по спокойно преди 3 години
До ГЕРБЕРСКИТЕ БАНДИТИГерб са втория ешелон на БКП!А вие БСП сте първия!:)
45
3
 
3
 
! Отговори
мокри сънища преди 3 години
До Анонимен 43Значи ти вярваш,че "широката периферия",дето изобщо не гласува ще даде гласа си за БСП,така ли!?Ти скоро бил ли си на психиатър!?Щото ако мислиш за себе си е направо наложително!И колкото по-скоро толкова по-добре!
44
5
 
2
 
! Отговори
ГЕРБЕРСКИТЕ БАНДИТИ преди 3 години
Кои са в ГЕРБ.Бойко Сикаджийската тиква,Цвета Цинковата кофа дето според Баце една част от тялото и била проста,Жоро Тръбата,дето окраде Напоителни системи и има присъда за рекет,Менда,покровителката на цар Киро и останалите крадци като Лъчо Мозъка,Деса Тъпата дуловска п....,простакесата Дариткова,Десислава Танева,крадлата на евросредства,тъпият милиционер Маноил Манев,кебапчийският котарак Тома Биков,по жена Волов и останалата папллач на крадливата хунта.
43
5
 
5
 
! Отговори
Червените крадци преди 3 години
Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от руския агент Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жа кукумицин сега се обгради с отдавна провалени политици и гнили хора, като Р. Овчаров, но за сметка на това изкусни лъжци и крадци, като нея. Със стари ***щяла нов бардак да прави. Хахаха смях в залата!
41
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Баце ще намаже.Отцепниците от БСП ще идат в ГЕРБ,та поне Байх.. да не е капо.Така де,колко колко гербаджии вече отмъкна Цецо.Ама за това'независимите"оглушително мълчат.
40
3
 
6
 
! Отговори
ПРАВИЛНО, БЕ НИНОВА. преди 3 години
КОЛКОТО СТЕ ПО-МАЛКО---ТОЛКОВА ПО-ЕДИННИ ЩЕ СТЕ...ХА,ХА,ХААААААААААДАНО СТАНЕТЕ 5%....ТА ДА СТЕ НАЙ-ЕДИННИ И СПЛОТЕНИ!!!БЪЛГАРИЯ , НАИСТИНА ИМА НУЖДА ОТ ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
39
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За огромно съжаление на залязващата герберастия,БСП не се е разцепила.Напротив,сега е по консолидирана от всякога.Просто Корнелия би шута на предателите и кебапчийските котараци в партията,заради които много хора не гласуваха за БСП.Сега партията ще има отлив на няколко десетки гласа от роднините на Станишев,Миков,Жаблянов и т.н.,но ще има прилив на няколко десетки,да не казвам стотици хиляди гласа от разочаровани досега социалисти,както и от доста широка периферия.
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Импексова какво стана мъри? Нали говореше мантрите, че видиш ли избраха те с такова мнозинство и партията никога не е била по обединена. Пък то кво стана, пак лъжа. Ех много обичате да лъжете вие.
37
1
 
4
 
! Отговори
много просто защо! преди 3 години
Борба за оцеляване в по-малки партийки - децентрализация докато се обединят отново!По примера на Септемврийското въстание за преврат 1923г. Преминаване в нелегалност
36
4
 
7
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 3 години
Какво беше това Бсп, че нещо не си спомням ?
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
37ТИ ДА ВИДИШ!преди 20 минути 1 3До Анонимен Нормална или "не", БСП 13,8% а ГЕРБ 12,6%! ЩО ТАКА БЕ СОРЧО? А да не говорим за Слави 10.1%! Голям майтап!#############'Другарю ,това на Червен Кольо агенцията ли ти го каза.Или на голфаджията.Пилците се броят наесен ,ка У н.На изборите става ясно.Тогава е майтапа.