Борисов обеща: По 50 лева за пенсионерите до края на мандата

Докато другите говорят, ние действам, заяви премиерът
Обновена: 1 окт 2020 10:20 | 1 окт 2020 10:18, Красимир Ангелов
475
Борисов обеща: По 50 лева за пенсионерите до края на мандата
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов обеща на пенсионерите, че ще получават по 50 лева към пенсиите си до края на мандата на правителството.

Още по темата
"В най-трудните дни на пандемията поставихме като приоритет безусловно живота, здравето и социалните грижи за възрастните си хора", написа премиерът в своя профил в социалната мрежа Facebook.

"Не допуснахме COVID-19 безконтролно да се разпространи в социалните услуги. Осигурихме на самотно живеещите и хората в затруднено положение дезинфектанти, топъл обяд и патронажна грижа. Увеличихме пенсиите с 6,7% в усложнената икономическа обстановка. Този месец, за трети пореден път, всички 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лева, с която да посрещнат например най-неотложните си нужди от лекарства. Тази подкрепа ще продължи до края на нашия мандат", увери премиерът.

Той посочи, че ще се търси справедливо осъвременяване на всички пенсии с проекта на бюджет за следващата година.

"Докато другите говорят, ние действаме и няма да допуснем компромис с постигането на достойни старини за пенсионерите. На днешния Международен ден на възрастните хора благодаря на нашите майки и бащи за усилията да ни изградят като личности и като обществото", завърши Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
4
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
симпатяга!Тиквата вече /отдавна/ не се интересува какво и на кого говори...Ето например сега:-В ПРАВ ТЕКСТ ви казва,че "БИЛ ЩЯЛ ДА ДАВА"..ТОЙ да "дава"!!..по 50 лв на калпак ,но ..ДО КРАЯ НА МАНДАТА!Демек:-"Трайте си и ще получавате по 25 евро!..Скочите ли срещу мен,ги губите"А какво ще стане след края му,него изобщо не го интересува,защото първо едва ли той ще продължи бъркотиите в държавата и второ:-Той и Хунтата му никога НЕ СА имали некаква визия и стратегия относно пенсионерите.де
337
6
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
До Анонимен 365Говори само от свое име. За разлика от плиткомозъчни като теб, някои помним какво беше по време на триглавата лама и на жълтата царска дuapия. Бойко не е цвете, но другите са пълни #. А най-вече заради протестърския терор и нелицеприятните участници в него, се очертава за първи път в живота си да гласувам за ГЕРБ.
336
6
 
7
 
! Отговори
баба Мара преди 3 години
И без 50 лв. пак за него ще гласувам.
335
2
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До Анонимен 365 Браво ! Ти си истински комунист.*** не искаш и идеята не даваш.
334
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е на последно място в ЕС благодарение на комунистите , които станаха капиталисти 1 в Европа . Трябва с лупа да търсиш от червените богопомазани някой , който не си играе смилиони .Бойко в сравнение с тях е беднякът - милионер , но поне е пич а не някакъв мръхльо .
333
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И 500 лв. да дава пак няма да го преизберем...не искаме тиква мафиот да ни управлява и да влиза в затвора,че ни се е втръснал...
332
3
 
9
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 3 години
КОЙТО НЕ ИСКА ТИЯ 50-лв. ДА ГИ ДАРИ НА БЕДНИТЕ РОМИ!!АЗ, ПЪК ВИКАМ ДА СИ ГИ ВЗЕМЕТЕ, ЩОТО КРУШОВСКАТА ***, ДУПЕ ДАВА ЗА ВЛАСТ, И ШЕ ВИ ГИ ВЗЕМЕ ОБРАТНО!ШЕ ФАЛИРА ПАК БАНКИТЕ И ЩЕ ГИ НАПРАВИ ТИЯ 50-лв. На 0,50-ст.....ХАХАХААА...!!!ОСИГУРАЦИЯ ОТ ОПИТ!!!!!
331
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не вдигна пенсиите до сега...видя,че ще го изритаъ и се сети...значи можело...вдигна и на учителите заплатите...а старите учители пенсионери...с каква пенсия са...и какви заплати получаваха...защо не преизчисли сега пенсиите,а го оставя на друго правителство...и сега си измива ръцете с тези 50 лв.,а колко ли има в шкафчето му...
330
3
 
7
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
До Анонимен 355 Ами не вземай тези 50 лв.Дай ги за благотворителност.
329
4
 
2
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Обещанато си е обещано, ама от де ще ги вземе.......?! Бюджетът е празен, заемът още го няма, трябва да поразрови тук там, някъде да не е останал некой лев!
328
1
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
След изборите Корнелия поема щафетата и дава по 100 лева на пенсионерите.Така де ! Нали е по добра от Борисов.
327
3
 
6
 
! Отговори
Краси преди 3 години
РБ е държавата в Европа/не ЕС/с най-ниски заплати и пенсии.С най-лошо качество на живот.
326
5
 
4
 
! Отговори
истината преди 3 години
СУПЕР! Ще може да си поръчат некролози с тези 50 лв.
325
4
 
9
 
! Отговори
тулупче преди 3 години
НИКОЙ ЗА 30 ГОДИНИ НЕ Е БИЛ ТОЛКОВА ЩЕДЪР КОЛКОТО ТИКВАТА! С ТЕЗИ 50 ЛВ ПЕНСИОНЕРИТЕ ЩЕ СЕ ОБЛАЖАТ ТОЛКОВА ЧЕ НЯМА ДА МОГАТ ДА ГИ ИЗХАРЧАТ!
324
0
 
2
 
! Отговори
А бе Ели преди 3 години
Ели ,ти не си добре.
323
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано скоро приключи този мандат! Ще преживеем и без тези 50 лв.!
322
4
 
2
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ПРОПУСНАХ И ПАТРИОТИТЕ ТЕ СЪЩО ОБИЧАТ БЕДНИТЕ ХОРА
321
13
 
5
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
СПОРЕД НИНОВА ТЕЗИ 50 лв БИЛИ ТРОХИЧКИТЕЗИ 50 лв СА 20% ДВАДЕСЕТ ПРОЦЕНТА ЗА ХОРАТА ОТ КОМУНОТЕКЕЗЕСЕТАТА ,ТЕЗИ ХОРА МАСОВО СА С 250 лв ПЕНСИЯ БРАВО БОЙКО,БРАВО ТИ МИСЛИШ ЗА ОБИКНОВЕНИЯТ ЧОВЕК
320
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен Борисов другия свестен политк е младия премиер с харема който все още не е известен, ако Борисов и неговата партия не е на власт той трябва да направи партията на безпартийните иначе комунистите,костовистите ,прокопиевистите, божковистите,маноловистите ,чалгаря и другите ще докарат нов фалит и ще ни върнат назад десетки години
319
3
 
17
 
! Отговори
ме преди 3 години
Те така се купуват гласове. Законно.Пари няма, ама раздаваме..