Борисов видя като положителен и обективен доклада на ЕК

Правителството готово да изпълни критиките в него
160
Борисов видя като положителен и обективен доклада на ЕК
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че вчерашният доклад за върховенството на закона в частта си за България е обективен. На влизане на срещата на лидерите от ЕС в Брюксел Борисов допълни, че българското правителство ще изпълни препоръките в документа.

Още по темата
„Искам да благодаря на Европейската комисия за изключително обективния доклад, който е отчел и напредъка на България, а и добре е описал какво още трябва да изпълним, за да бъдем отличници в тази посока и затова ние ще стъпим твърдо на препоръките на Венецианската комисия, така че като цяло да изпълним всичко това, което сме поели ангажимент“, коментира той, цитиран от БНР.

В доклада, оповестен вчера, България е критикувана за борбата срещу корупцията по високите етажи на властта, липсата на отчетност на главния прокурор, както и за липсата на прозрачност при собствеността на медиите и атаки срещу журналисти.

Премиерът Бойко Борисов заяви още, че конфликтите, които ще се обсъждат на Европейския съвет днес, засягат особено България заради стратегическото ѝ положение.

Отношенията между Азербайджан и Армения са много важни за този регион. Ние настояваме незабавно да се прекрати огъня, тъй като поддържаме изключително приятелски отношения и с двете страни, много са ни важни в стокообмена, както сме и категорично против участието на трети страни в конфликта. На другата ни граница – Гърция, Кипър, Турция, също изключително важен и за ЕС, и за България, така че също считаме, че на базата на диалога трябва да се приемат необходимите решения“, посочи пречиерът.

Борисов изрази задоволство от това, че на утрешното заседание ще се разисква въпросът за стратегическата автономност, тъй като по думите му ЕС трябва да е по-подготвен да си произвежда всичко необходимо, свързано с Covid-19 и да не бъде зависим от държави, с които има сложни политически отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: докладборисовзаконек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
15
 
! Отговори
F преди 3 години
От сърце желая все такива доклади да получава
3
2
 
17
 
! Отговори
Добре ли си преди 3 години
господи той незнае какво говори Помогни му за да му дойде ак........
2
5
 
25
 
! Отговори
GOGO преди 3 години
ТИ ГО ПЛЮЕШ,ОНО И СИ МИСЛИ ЧЕ ДЪЖД ВАЛИ.НАРОДНА ПОСЛОВИЦА.
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек всичко е истина за 10 години нищо не направих, ама от сега нататък ще падне люта бОрба е нЕма такъв нахалник.