Радев за доклада: Критичен към България

Президентът с надежда, че депутатите ще подкрепят ветото му към ИК
Обновена: 1 окт 2020 13:27 | 1 окт 2020 13:26, Красимир Ангелов
68
Радев за доклада: Критичен към България
Снимка: БГНЕС

Докладът на Европейската комисия констатира очевидни от години проблеми за българите, но когато коментираме този доклад трябва да си даваме сметка, че колкото той е критичен за България, толкова е и самокритичен за самия Европейски съюз, защото е самопризнание за дългогодишен провал в борбата срещу развиващата се корупция.

Това обяви във Велико Търново президентът Румен Радев, който присъства на откриването на новата академична година във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".

Още по темата
По думите на държавния глава продължаването на Механизма за сътрудничество и проверка, дори под различна форма, е доказателство, че правителството не получава европейска индулгенция.

"Моята признателност и подкрепа за всички граждани, които спряха да чакат констатации и решения отвън за справяне с политическата корупция, лошата медийна среда, олигархичните зависимости, с безконтролността на главния прокурор и се борят така, че да си върнем държавата", заяви Радев.

Той изрази надежда, че с общи усилия ще бъде даден реален шанс на българските прокурори да започнат реална борба срещу корупцията и защитата на върховенството на закона.

Президентът изрази надежда, че депутатите ще подкрепят ветото му към Изборния кодекс, но сподели очакване, че неговите мотиви по-скоро ще бъдат преодоляни, "колкото и основателни да са наложените от мен мотиви".

На въпрос как ще коментира разнобоя в БСП държавният глава отказа да коментира с мотива, че не се меси в кухните на отделните партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Замълчи,замълчи......имаше една песен!
1
5
 
47
 
! Отговори
РЕЗИЛ ГАДЕВ преди 3 години
ПАК СЕ Е ОБЪРКАЛ....