Сачева пред ДВ: Президентът трябва да говори сега, но той подклажда насилие

Министърът коментира горещите теми на деня
Обновена: 1 окт 2020 14:40 | 1 окт 2020 14:33, Александър Попов
171
Сачева пред ДВ: Президентът трябва да говори сега, но той подклажда насилие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Защо правителството не подава оставка? 
 
На площада няма повече от 6000 човека, докато над 1 милион са гласували за това правителство, заяви социалният министър Деница Сачева в интервю за предаването на "Дойче Веле" "Conflict Zone".
 
Според Сачева, президентът е този, който сега трябва да "говори за единство и да стартира диалог", но той прави обратното и "подклажда насилието". Социалната министърка е на мнение, че войната между институциите - между правителството и президентството, не се отразява добре на стабилността.
 
Ръстът на БВП в България през последните десет години е около 50%. За сравнение в Румъния тази стойност надхвърля 200%. България продължава да има и най-ниската средна заплата в Европейския съюз, изброява водещият на "Conflict Zone" Тим Себастиан и пита какви са причините. 
 
По думите на Сачева, тези показатели не са в резултат от корупция и лош мениджмънт, защото "когато започнахме, минималната заплата в държавата беше 250 лева, а сега е 610 лева".
 
Водещият на "Conflict Zone" контрира, че по данни на Центъра за изследване на демокрацията, 35% от държавните поръчки са свързани с корупционни практики, а "Трансперънси интернешънъл" разглежда страната като най-корумпираната в ЕС. 
 
"Защо не цитираме Евробарометър, според който 58% от анкетираните в България казват, че не се сблъскват с корупция в ежедневието си?". 
 
"Не знам кой Евробарометър гледате, но според този от миналата година 80% смятат, че корупцията е широко разпространена", отговаря Тим Себастиан. И пита защо няма нито един осъден по високите етажи на властта, нито пък сред водещите престъпни босове. 
 
Делата са все още в съда, отговаря Сачева. 
 
"Но искам да насоча вниманието Ви към това, че части от протестите са финансирани от човек, който се опитва да избяга от българското правосъдие заради неплатени данъци в размер на повече от 700 милиона", казва още министърката. Сачева все пак отбелязва, че правителството се вслушва в някои от исканията на протеста - в тези на "младите хора, които искат по-добра правосъдна система и по-безкомпромисна борба срещу корупцията".
 
Тим Себастиан обръща внимание и на заключенията на комисаря по човешки права към Съвета на Европа Дуня Миятович, която предупреди, че ситуацията с медийната свобода в България се влошава. 
 
"Над 60% от медийното отразяване в България е критично към правителството. Не бих казала, че това е недостиг на медийна свобода", отвръща Сачева. А относно опасенията за независимостта на националната телевизия след избирането на Емил Кошлуков за директор Сачева казва: "Не съм съгласна, защото в едно от най-популярните предавания по БНТ миналия петък гостуваше един от лидерите на опозицията”. Тя е убедена, че “хората могат свободно да изразяват какво мислят за правителството и за медиите в България".
 
А признак за уважение към свободните медии ли е премиерът да нарича журналистки "мисирки"? - пита водещият на "Conflict Zone". Отговорът на министър Сачева: "Нашият премиер си има собствена специфика на говорене".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: Деница Сачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 157Доста развинтено въображение. Или просто визираш себе си?
149
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платените *** на герб тук са много очевидни.
148
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе протестирайте бе. Изобщо кой го е грижа какво мислите!?Силни сте на на думи ама анонимно в нета и вероятно получавате пари за тия "изказвания". Айде идете на протестите поне да станат с 2-3- *** повече:))))))))))))))Нито гласувате по избори, нито сте фактор като маса, просто платени пиявици или заблудени *** дето ги е срам да иска повече пари за заплата, ама и да работи не иска, щото " шефа нищо не прави, а си кара G класата". :))))))))))))
147
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това интервю ме накара да отида да протестирам.
146
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интервюто беше пълна трагикомедия. Такова публично унижение не бях виждал скоро. Тази беше като нагла ученичка пред разочарован учител. За това няма ли да напишете нещо, неграмотни ***?
145
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре са ви научили как да пишете ***, ама не се получават нещата:)))))))))) тая хибридна простотия не е за вас и малките ви мозъци:))))))
144
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо дразнили те, че има хора дето ще гласуват пак за Борисов?Квотата ли не успя да си направиш за да си вземеш парите ?Тичай при мама и тате да ти дадат 20 лв..:)))))))))))))
143
2
 
1
 
! Отговори
sid преди 3 години
На заплата ли сте гадни *** да защитавате това издишащо правителство?Защо всички си мислят ,че като критикуваш правителството и неговата НЕдейност непременно си бсп.Всички са долни играчи.Няма да се учудя ако бсп или някоя друга партия дръпне напред ББ ще се присламчи към тях.Ай,стига сте ни мислили за толкова прости.Всичко тук е един безкраен *** филм,който обаче само ние можем да гледаме.
142
3
 
1
 
! Отговори
Гледах преди 3 години
интервюто на ,,Кака,, и общо взето звучеше, че с този темп на развитие до нова година + - някой друг ден, сме задминали германската икономика... *** то сме вързали и цъфнали а аз хабер си нямам... лъжат мажат ама на едро много на едро пфу отврат..
141
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Внушават ви, че изборите са купени, за да измият срама си, че не могат да бутнат Борисов и кабинета.Ще ви внушават и още много измишльотини.Който е слаб в главата-да им вярва!Няма друг начин как да се измъкнат от чакащото ги поражение.След всички месеци на жалки опити за въстания и протести-те сами видяха колко малко са зад тях реално.Така се застраховат, като паднат за пореден път-да има друг виновен за поражението им.Забележете кой повтаря като папа.гал за шкафчето-той го поръча.Импийчмънт!!
140
4
 
5
 
! Отговори
до 144 преди 3 години
хаха купени били Така ще ви набиват с кухи.те ле й ки, че са к.упени. Много отрано се започна предизборната кампания на Фигуранта.Сега ще ви пр оми ват мо зъка до месец март, че всичко е купено.Даже Радев,където е избран за президент с единствените избори, които ГЕРБ организираха-при всичко това с хартиени бюленити-ТОЙ СПЕЧЕЛИ. Другите избори през последните 10г. не са организирани от ГЕРБ.Само президентските.Но щом ги отрича Радев-да си даде оставката.Нали е фалшиво всичко при ГЕРБ?ТАРИКАТ!
139
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАДЕВ +БСП=ВНЛ
138
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то и много хора отказват да плащат с данъците си заплатата на тая свинска нагла физиономия но са длъжни защото връзкарите са на почит в републиката на абсурдите даже са длъжни и в новинарските сайтове да я гледат защото великия вожд казал така, едва ли нормален човек би гласувал за такова некадърно нагло същество да го управлява!
137
4
 
2
 
! Отговори
Един преди 3 години
ГЕРБ са ОПГ. Водачът им е за затвора!
136
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как 1,000,000 човека ще са гласували за това правителство, тея гласове са купени от герб. ОСТАВКА!!!
135
7
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Ако сега има 6000, според Сачова, преди имаше 10 пъти повече. Но това не е толкова важно. Същественото е, че на площада са умните и красивите, а в управлението са дегенератите и циниците.
134
4
 
3
 
! Отговори
BaUr преди 3 години
БАси долните *** тук :Д Не бях влизал от години-нищо не е мръднало :Д Халал да ви е министърката и премиера и майка ви всичко хубаво.
133
3
 
4
 
! Отговори
Радев е духач преди 3 години
Голямо разочорование за гласувалите за негоДвойка отвратителни Екскурзианти са с Деса мутреса
132
11
 
12
 
! Отговори
до Сата НАТО преди 3 години
Кога е имало на площада 50 000? Вероятно говориш за 1990г.След 1990 не е имало 50 000 протестиращи.Има документи. Има архивни кадри.Бяхме над милион и през 90-те години се шегувахме, че протеста стигаше от Цум до Пазарджик.(Доказателството: ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ 10-ТИ ПОДМЯНАТА)ПРЕЗ 2020г. не е имало 50 000.Пресилихте се с нулите. Точно 5 000 бяха на 2 септ. 2020г. - доказателството записи с дрон.Сутринта на 10.09 бяха 1800лв. ВИКТОР ДИМЧЕВ ТЪРСЕТЕ - ТОЙ ГИ БРОИ с дрон ОТ 2013г. с програма
131
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТОТрепи се сам.Злобата ти ще те задави един ден.То и никът ти е мало умен