1.5 млрд. лева за новите машини на пехотата

Министерството на отбраната отваря офертите
2 окт 2020 15:20, Петя Славова
103
1.5 млрд. лева за новите машини на пехотата
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на отбраната ще отвори офертите за новите машини на пехотата. До финала бяха допуснати две компании - финландска и мултинационалната с американско участие, предава Bulgaria ON AIR.

Близо 1,5 млрд. лв. е стойността на проекта, който се придвижва с изключително забавяне. Предвижда се да бъдат закупени 150 машини за три батальонни бойни групи, доставка на системи и допълнително оборудване. както и обучение на състава

По неофициална информация сегашните оферти на финландската и мултинационалната с американско участие компании може да са над определения от България таван на цената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БТР-60 е направо за "Надин"...МТЛБ не е бойна машина, а транспортьор и влекач. Само със Дтрайкъри не става, плюс това една бригада нищо не решава. Вече се работи с батальонни бойни групи - ББГ. 2 танка, 4 БМП, другото лекобронирана техника.
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полека лека вървим към свястна екипировка за армията.
80
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
24 брадлита и 40-50 патрии е добре. Но всичко това без въздушна кавалерия и дронове, е слаба ракия. Също и Т-72 трябва да минат модернизация.
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страйкър е изключително скъпа машина, иначе е може би най-доброто. Брадли е БМП, по същество верижен лек танк, сега вече и с 50мм оръдие Бушмастър, което е последен писък на модата. Осколъчни снаряди с дистанционно взривяване, а с подкалибрените бронебойни може да убие и танк. Патрия има модел с двуцевен автоматичен миномет, който за планински терени като нашия, е идеален. Може би комбинация от Брадли и Патрия
78
2
 
1
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Финландската Patria е много добра машина, бяха на изложението в Пловдив, Хемус 2020, и спечелиха доста внимание.
77
2
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Да припомня на всички руски комунисти: Самолетът Ф-16, Белене и руска тръба йок!!!Да добавя: кораби от Германия, подводници от Белгия, танкове от САЩ :)))))))))))))))
76
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кога СЛУЖИТЕЛИ ОТ системата на МО ще продължават да са на двойна хранилка -заплата и пенсия едновременно а за младите няма работа,ДО КОГА г-н КАРАКАЧАНОВ,ТОЛКОВА МНОГО ЛИ СМЕ БОГАТИ?????
75
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има един доклад за реформа в британската армия, всичките неща които си купуваме за милиарди, вече са морално остаряли, не че сме някакъв фактор, ама не си мислете, че имаме боеспособна съвременна армия.
74
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1.5 милиарда за машини, а обслужващия персонал с 500 ? на месец, вярно че при наборната заплатата беше 11 лв. когато ходих в казармата преди много време. Сигурно за това искат да върнат наборната.
73
2
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Че ние нямахме ли си завод за БТР-и?
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 82 stilingНе се прави на умен а дай от джоба си парите и от сметката си за да се докажеш като истински евроатлантиконатовски патриот
71
7
 
5
 
! Отговори
stiling преди 3 години
Четейки тука коментарите стигам до извода, че Бай *** Балкански, като хитрец и тарикат не ще да дава пари за армията си с различни аргоменти от рода: "Защо да дадем пари за оръжие, а не на пенсионерите или за болниците", "И 100 самолета да купем пак ще ни смажат итнт. Ало хитреци и тарикати, участието в военнен блок иска и разходи, не само ползи. Искате друг да плаща за оръжие и армия и да ви пази безплатно, а вие да харчите ВАШИТЕ СЕ ПАРИ ЗА ВАС. Не ви ли е срам бе използвачи и тарикати?
70
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете се, де! За какво са ни БТР-и? 21-ви век сме. От кого точно можем да се опазим с 8 самолета и 150 БТР-аАко Бълтария е задължена да пръска пари за отбрана, нека да развиваме кибервойска. Така парите ще се въртят в българската икономика и е напълно възможно хакерите да са по-ефективни от БТР-ите.
69
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тоя ще трябва да направят влак от танкове, че да могат да го теглят някъде около 800 000 к. с. ще стигнат. Армия няма ама пехота имало де ти е казармата бе главанак ти какво ни обеща.
68
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
коя пехота ще се вози в тях защото нашате е само на книга .. за какво са ни тези и забележете пак с американско участие, случайно малко така ...
67
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ееееееееее, стига толкова комисионни бре Шкембелийо, стига !!!!!!!! народът мръзне, гладува, първи сми по смъртност от поне 6 болести, а ти оръжие ще купуваш!нали около нас всички са братски народи и в нато - от кого ще се пазим - че тя турция ако пр ъ дне и ще ни издуха и неполучените самолети и наличните 4-5, а за танковете без екипажи да не говорим
66
5
 
7
 
! Отговори
Рамбо преди 3 години
машини на ПЕХОТАТА...??? смях смях смях.Тилиги не искате ли ?Вай ниците?
65
2
 
6
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Чебурашка - няма смисъл да се занимаваш с червени печурки. Просто си губиш времето!
64
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, ще купим машините, ама пехотинци откъде ? - МВРО като не влезе в парламента на изборите, поне да идат да изкарат казарма !
63
2
 
4
 
! Отговори
Извънредно положение преди 3 години
Ей ***, *** войвода скоро ще отслабне, излита от властта, то е ясно. Борисов 4 ще е без тези мисири!