Албания - перспективен туристически пазар за нашата страна

Близо 36 000 албанци са посетили България преди година
10
Албания - перспективен туристически пазар за нашата страна
Снимка: МТ

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Н.Пр. Доника Ходжа, извънреден и пълномощен посланик на Албания у нас, съобщиха от пресцентъра на ресорното министерство.

По време на срещата министърът поясни, че Албания е сред перспективните туристически пазари за нашата страна, като през 2019 г. са отчетени близо 36 000 посещения на албански граждани в България.

Преди пандемията тази дестинация се отличаваше като един от най-бързо растящите пазари за изходящ туризъм – общо 18 491 българи са пътували до Албания за 2019 г., като се наблюдава значителен ръст от 34,5% спрямо 2018 г., уточни министър Николова. И добави, че на междудържавно равнище контактите в областта на туризма са интензивни.

Тя поясни, че България работи успешно с албанската страна и в редица международни формати за сътрудничество като Световната организация по туризъм, Организацията за черноморско икономическо сътрудничество и др.

Посланик Доника Ходжа благодари за срещата и поздрави министъра за новия пост. Сътрудничеството между двете страни е добро, като и за България, и за Албания туристическият сектор е от изключително значение. И добави, че в Албания туризмът формира повече от 8% от БВП.

Тя коментира още, че в пандемията от COVID-19 туризмът бе засегнат най-много, и поздрави българското правителство за решенията и предприетите действия в тази сложна ситуация. Няма лесни стъпки, но е важно да се излезе по-бързо от кризата, каза още албанският посланик.

Министър Николова и Ходжа обсъдиха и подписването на Меморандум за сътрудничество между Министерството на туризма на България и Министерството на туризма и околната среда на Албания, което допълнително би насърчило двустранните отношения в областта на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Албаниятуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимката е смехотворна и обидна към цивилизацията от къде на къде имат тази визия и чупят тия стойки те погледнали ли са снимките, атракция някаква ли е за публиката печално забавление.
7
2
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Повечето шиптъри са престъпници по гени... Злодеи, убийци, крадци, и изобщо потънали в престъпни дейности.
6
2
 
5
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Гледах ДОКУМЕНТАЛЕН филм за албанската мафия! Подържат много внимателно и стриктно канала за наркотици през БГ за ЕС...И внимавайте да не станат проблем като за македонците!?...
5
3
 
5
 
! Отговори
Makedon преди 3 години
Ahahahahahahhhhhaaaaa Albancite turisti bile ... abe ajde .... beret PAMET Bolgari...
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
щом се радваме на албанци значи сме ударили дъното на дъното. ще има да мечтаете да дойдат руснаците ама и те ще ни подминават защото Турция са умни а не като нашите ***.
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха. Вече явно сме на ниво "Кога ще ги стигнем... албанците?!".
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те вече и албанските реотани загряват по бързо от българските и са светлинни години напред!
1
2
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Тея "туристи" дали не са пренесли тонове дрога?Та основното занимание на албанците(в Албания, Косово и Македония) е наркотрафикът...Национален бизнес,дето се вика.