Йордан Цонев: Войната между Радев и Борисов започна междуличностно

Предупредихме, че това ще разклати държавата, обясни той
2 окт 2020 10:08, Петя Славова
40
Йордан Цонев: Войната между Радев и Борисов започна междуличностно
Снимка: БГНЕС

Политическата криза у нас коментира зам.-председателят на ПГ на движението Йордан Цонев.

"Хората на ДПС са пометени от тази власт. Няма нито един назначен човек от ДПС", обясни той пред Нова тв.

Реакцията му бе по повод на твърденията на опоненти и протестиращи, че партията управлявала заедно с ГЕРБ.

"Кадри на ключови постове бяха изгонени, само защото са членове на ДПС. Какви глупости говорят тези хора?", пита Цонев.

Той коментира и независимостта на съдебната система. „Независимостта е важно условие за правилното й функциониране. Законодателството, което приехме, предвижда отчетност на главния прокурор на всеки 6 месеца. Първият такъв е след 10 дни", каза още Цонев.

"Приемаме препоръките на Венецианската комисия на европейските доклади, претворяваме ги в законодателство и не даваме време да видим дали механизмите са правилни. Веднага ще ви дам пример. ВСС се раздели на две. Колко време функционира той, че веднага го нападнаха? Когато говорим за реформа в съдебната система, трябва да сме наясно, че трябва време, за да видим дали тя действа", коментира депутатът.

Йордан Цонев направи коментар и по темата с политическата криза у нас."Войната между Борисов и Радев започна междуличностно. Тогава предупредихме, че това ще доведе до инстуционална война, която ще разклати държавността, ще отслаби доверието в институциите и ще доведе до политическа криза. Това е цитат от наша констатация, направен преди 3 години. Можете ли да си представите колко рано ДПС е видял потенциала на конфликта?", поясни той.    

Относно аферата "Апартаментгейт", Цонев заяви следното. "Не разсъждавам извън контекста на доказателствата. Да коментираме неща, които вършат следствия,прокуратара, съд, означава да си влязъл в детайлите, аз не съм. Откога вярваме на Цветанов? Той е известен с лъжите си. Няма нищо вярно в думите му".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как му беше прякора на този
34
13
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Глупчо не намесвай Президента, говори само за вашия приятел Боко МУТРАТА.
33
2
 
8
 
! Отговори
Ментак преди 3 години
Еми те "хората на ДПС" затова и са били назначени, защото са "хора на ДПС", а не по конкурс или по компетентност, затова и са ги махнали, за да си сложат свои некомпетентни хора.
32
2
 
0
 
! Отговори
л преди 3 години
До акъл предложи ти нещо. явно ги разбираш нещата.
31
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
депесният цветанов се присмял нагербесния цонев
30
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
fake *** premier i turskiat prezident sa parva lubov :-))))
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От човек с прякор "ментата", нищо нито слушам, нито чета.
28
6
 
10
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 3 години
Щом Бокича опря до Данчо Ментата да му лъска ъ-ъ-ъ... имиджа, работата е ясна - еднокнижника явно си признава , че е пътник !
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо Данчо Ментата не е в затвора!?
26
0
 
13
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Този или не познава нравът на съпартийците си,или се прави на ощипан.Годината е 2020 на 21-ви век.Демагогията ти,може да работи само и единствено за непросветените "българи",които преобладават в ДПС! Аланкоолу,как е възможно Ах.Дог.от обикновен селски индивид дошел от делиормана в София,да се превърне в най богатия "родолюбец" у нас?Тецове,вецове,за топъл и студен резерв,там парите текат като сополи на хремав.Ти чистокръвен българин ли си, или индивид,обичащ охолния живот.Смъкни си маската!
25
4
 
11
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Значи гато едно такова *** почне да ми прави анализи на държавата и почвам ного да се изнервирам! Гледай си дуганя на дуганя, данчо, и нема да ми се праиш на мъж от колкото пъти са рекли 2 пъти повече са те онодили!
24
8
 
11
 
! Отговори
Цезар преди 3 години
Каква мисъл очаквате от прооост фааттмак. Аз досега умен военен не съм срещал, а доста време бях в казарма. Пази боже тоя елементарен тип да има власт. Опомни се народе.
23
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв орел бе, този *** радев. Ако няма нищо лично защо през ден се обажда и критикува като черна станция. Радев е просто един говорител на "Позитано". Дори от самолети не разбира.
22
3
 
6
 
! Отговори
Прост и глупав преди 3 години
Не ме е яд на Доган,нито ме е яд на Местан,нито пък на Карадаи(нямам представа как се пише),ама кат видя Данчо...Бррррр.То ясно,че е за пари,ама чак пък да ставаш султана ***....не го разбирам!
21
16
 
9
 
! Отговори
КАКВО ЛИЧНО преди 3 години
може да има между ОРЕЛА РАДЕВ и ЧЕРВЕЯ БОРИСОВ. Само различен поглед към света
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Данчо Ментата-най-първото *** в държавата на Дуган.
19
8
 
12
 
! Отговори
акъл преди 3 години
ГЕРБ било зле ама алтернативите които предложихте са в каменната ера. Докато алтернативите са БСП, ДПС и някакви жадни за власт + некадърни от ДА България, то избора е ясен. Освен ако сте за Слави, тогава мястото ви е в лудница.
18
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гроб трябва да се обяви извън закона!Това е ОПГ, а не партия!
17
6
 
11
 
! Отговори
spoko! преди 3 години
Противоконституционната етническа партия ДПС, създадена от кгб и дс, ще изчезне в същия миг, когато NASA обяви Новия световен ред, а главатарите и ще бъдат съдени като национални предатели. Иначе, политическа криза, която ни внушава този енич***р в България не съществува.Законно избраното про-европейско правителство на ГЕРБ ще управлява до редовните парламентарни избори праз март 2021 г. бг
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито дума за кафето, публично изпито от Борисов и Местан през 2014 г. Сега Местан може да е всякакъв, но тогава беше първи партиен ръководител на ДПС. Що се отнася до ГЕРБ, откакто е дошла корона-кризата, всеки път обстановката се усложнява, когато предстои национален празник (Трети Март, но само на Шипка, не в София), голям християнски празник (Цветница, Великден) или честване на годишнина от Шипченската епопея от 1877 г. (и нито веднъж, преди Рамазан Байрам).