Калфин: Не е добра физиономията на държавата ни навън

Тежестта на страната ни намалявала, проблемите трябвало да се решат
29
Калфин: Не е добра физиономията на държавата ни навън
Снимка: Pixabay

Новините от Европа за България не са добри, смята Ивайло Калфин, бивш министър на външните работи и бивш евродепутат.

Още по темата
„Влязохме вече за обсъждания и дълго време, независимо какви правителства ще ни управляват, ще трябва да се оправдаваме, че всичко върви в правилната посока, ако това е така. Не е добра физиономията на държавата ни навън. Навсякъде имаме проблеми, които обаче трябва да се решат тук. Тежестта на страната ни намалява“, предупреди той пред БНР.
 
По думите му трябва внимателно да следим процесите, свързани със спирането на евросредства.

„Има някакво постигнато съгласие, но някои от държавните лидери казаха, че мерките са много слаби. Ще има натиск и от страни членки, и от Европейския парламент за засилване на мерките. Този проблем ще продължи да се развива. Трудно ще се намерят механизмите, но има натиск за обвързване на върховенството на закона с получаването на средства“, коментира Калфин.

Според него е вероятно „ЕНП ще защити своите членове макар и с неудобство“.

„Когато вътре в страната не се приема, че има достатъчно борба с корупцията, ефективна съдебна защита и съдебна реформа, няма защо да гледаме в запетайките на европейските доклади. Докато не се убедят българските граждани, че всичко е наред, трудно ще убедим нашите партньори“, каза той.

Според него „мантрата, че Бойко Борисов получава подкрепа отвън, защото е Бойко Борисов, вече се е развенчала“.

„Тук е хубаво да разберем, че не става въпрос коя личност ще бъде министър-председател, а какво става в държавата, за да имаме или да нямаме подкрепата на европейските партньори“, подчерта Калфин.


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук е хубаво да разберем, че не става въпрос коя личност ще бъде министър-председател, а какво става в държавата, за да имаме или да нямаме подкрепата на европейските партньори, подчерта Калфин.#############Значи ,ако изберем Корнито ще цъфнем и вържем.
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йончева и Кънев се изпоторошиха да плюят по България и искаме имиджа да ни е добър.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лобистката и масонска мафия в ЕС е светлинни години напред в "усвояването" ! Кого сте тръгнали да сезирате и да се оплаквате ?Плашите котето с млякото, ли ?
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроге.йския е част от проблема. Атакува хора които спазват закона ако не са от малцинствата за да замазва тежка престъпност. От замазването не мопже да се отвоюва живота от герберас дегенерата на мафията герб и ЕС . Смърт за четвъртия брюкселски райх живот за народа ни.
22
4
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 17Пич, сигурен ли си?ПП. България в ес ли е?
21
5
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Лъже!За да не ни хокат в брюксел, трябва да ги слушаме. Няма никакво значение какво става в държавата.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обвинената в пране на пари, злоупотреба с датжавни такива, в незаконни, имотни сделки Елена Йончева, заедно с червеносиния Радан Кънев,дори предложиха в Брюксел, да бъдат спряни парите за България?!Това би лишило много нуждаещи се българи от тях.Всичко това, за да има откъде да крадат, когато свалят правителството, с парите на червените мутри, както се надяват.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не че нямаме трески за дялане, но антибългарската БСП и компания, очерниха страната пред света, zaradi partiyni interesi.
18
5
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
И навътре физиономията на държавата ни не е добре!
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ЕС - то се дава на ясни фирми с име и собственост. С много показан продъукт или услуга.Тука се навързват кръгове от елити и играчи. Съдъ и прокуратурата се прави, че мижи
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До13. Прав си. Но тия от Брюксел докато разберат как колективите / партиини кръгове/ регистрират фирми и взимат милярди . Минаха години.
15
0
 
9
 
! Отговори
Извънредно положение преди 1 година
Ей мисирки, научете се да пишете заглавия, неграмотни тулупки!
14
0
 
11
 
! Отговори
хм,Калфин преди 1 година
Колкото и да го тикате,тоя и за чирак не става!
13
4
 
5
 
! Отговори
Проблем преди 1 година
Как се решава проблем, чийто виновник е Брюксел с финансирането му на българската мафия?
12
1
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Аха , значи навън, а навътре си ни е хубава , така ли......?!?Колко пъти се завърта Земята за 1 г. около себе си и колко около Слънцето? Изводите оставям на Вас, който да си ти!
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Калфин беше във властта добра ли беше физиономията на България навън? Спомням си, че нямаха един проект одобрен от ЕС. Което е по-лошо не били представяли никакви проекти. Не знаели как се правят.
10
2
 
14
 
! Отговори
Лъже и Маже преди 1 година
Не е добра физиономията на държавата ни навънНали това е целта и задачата на твоята колежка, рускинята Йончева и вашия слуга, боядисаният в тъмносиньо ( за прикритие) Радан Кънев !Те лъжат- Калфин маже ......
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това трябва да благодарим на Елена Йончева и Радан Кънев. За това ли ги пратихме в ЕС ?
8
1
 
16
 
! Отговори
Още един от нафталин преди 1 година
От кога комунистите като неуспешния кандидат президент Калфин станаха борци срещу корупцията ?
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калфин да каже на коя страна физиономията е добра.Аз искам да го попитам като вътрешен европейски човек: Защо каналът за култура, история и изкуства ARTE има куп предавания, недостъпни за територията на България. Предавания, в които се показва истинската история на Запада, за насилието и мизерията им?