Туск подкрепил ГЕРБ и Борисов за редовни избори

Премиерът заяви, че ще изпълним препоръките за съдебни реформи
87
Туск подкрепил ГЕРБ и Борисов за редовни избори
Снимка: Правителствена пресслужба

"Имате нашата подкрепа!". Това e заявил президентът на ЕНП Доналд Туск по време на среща с премиера Бойко Борисов в Брюксел.

Двамата сме на мнение, че българското правителство постигна важни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани - тези политики могат да гарантират устойчиво развитие на България. Той ме поздрави за победата на ГЕРБ на провелите се частични местни избори и заяви, че редовните парламентарни избори са начинът всеки гражданин да изрази своето мнение, коментира Борисов в профила си.

Според Туск системните партии като Политическа партия ГЕРБ имат нужния капацитет, опит и разум да преведат страните си през кризата.

Коментирахме и пакета от мерки за възстановяване, чрез които да се преодолеят последиците от коронавируса върху икономиките на ЕС. Европейската народна партия има голям принос в изготвянето на спасителния план. Ето защо семейството на ЕНП е най-голямото и най-силното, смята Борисов.

Двамата обсъдили и първия Доклад на ЕК за върховенството на закона в целия ЕС. Той е обективен и отразява усилията на страната ни за борба с корупцията. България ще изпълни всички препоръки на Венецианската комисия и ЕК за реформи в съдебната система, уверява премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
2
 
! Отговори
Нас Ч.знаме роди ни преди 3 години
Абе, Туск няма ли да приеме Ръдан, че да му изслуша пърдележите срещу България. Време е Елена да съдейства на Ръдан да се паркира в ПЕС, че да му дойде сърце на място! Признай с бе Ръдане!
69
2
 
2
 
! Отговори
Анархо-комунистите преди 3 години
Хайде сега протестърите хващайте автобуса и отивайте да хвърляте яйца по Европарламента - да видим дали Брюксел толерантен към зомбиpaни анархисти, колкото и Борисов.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Причината ЕНП да подкрепя ГЕРБ е проста - те са също толкова корумпирани. Освен това Мутрата е много добър слуга. На тях такива хора им трябват.
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брюкселските лицемери не забелязват две години протести във Франция, където има хиляди арестувани бити и дори осакатени протестиращи. Те не забелязват и разчленения Хашоги в посолството на Саудитска Арабия, нито "бизнеса" на любимия им премиер на Косово с човешки органи от отвлечени хора.От къде на къде ще забележат протестите в България?Виж в Белорус търсят под вола теле.Европейски ценности.
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нима сте очаквали нещо друго от ЕС ? Този съюз е много по зле от бившия СИВ там имаше контрол железен
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
позицията на ЕС по гигантската корупция в Тикволандия и липсата на върховенство на закона е направо шокираща. Трябва моментално да се уволни Борисов и да се разследва за злоупотреби с милиарди евросредства. Кьовеши, къде си?!?
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой е тоя туск в България? Някой кмет на село ли? Не бях чувал!!!
63
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
А за Беларус, лицемерите от брюксел искат нередовни...България трябва да излезе от лицемернея брюкселски ес!
62
2
 
3
 
! Отговори
До 62 преди 3 години
Ка Ун е тонката, а има значение дали са редовни или не. Това значи, че понеже са от едно семейство имат тяхната подкрепа. Което не изключва това да е на предсрочни.#############По същата логика, неВКЛЮЧВА да са предсрочни.
61
5
 
4
 
! Отговори
До 71 преди 3 години
И това се счита за подкрепа за Герп? Мъко герберска, много мъка има#########----По скоро мъката е бесепарска. 10 години не могат да крадат.Наистина е за МЪКА
60
4
 
5
 
! Отговори
Дано Туск преди 3 години
Знае какво точно е казал.
59
5
 
6
 
! Отговори
Вики преди 3 години
Какво да прави, само ЕНП може да му понесе резила. Така е, семейството те изоставя само, ако не се промениш...
58
13
 
5
 
! Отговори
БАТ САЛИ преди 3 години
ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ БОЙКО ! ОСТАВКА???? КАКВА ,ОСТАВКА ???
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 60Поискали са му уточнение и той казал, че имал предвид редовно направени по законите на страната и честни. Това пак хвърля всички в тъча, защото и извънредните са по законите.Т.е. като цяло Туск не иска да каже крайна позиция май.
56
5
 
8
 
! Отговори
Протеста преди 3 години
Открит разговор с българския премиер Бойко Борисов днес. Страната е извървяла дълъг път през неговото време в офиса, но предизвикателствата остават. Необходими са допълнителни реформи по отношение на върховенството на закона, независимата съдебна система и борбата с корупцията - основните ценности на ЕНП. И демокрацията в България ще има последната си дума на изборите."......та къде пише за подкрепа, моля?!
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откровен разговор с премиера Бойко Борисов. България измина при неговото управление дълъг път, но остават предизвиателства. Нужни са още реформи за върховенството на закона, независимото правораздаване и борбата с корупцията - наши основни ценности на Европейската народна партия. Демокрацията в България ще каже последната си дума на изборите.Това е казаното от Туск. Открийте разликите.
54
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама Туск не е управляван от Борисов. Да дойде да поживее тук, да си плаща данъците за да гледа дебелака как кара дЖипката и краде, пък тогава да го подкрепя.
53
6
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
На какъв език си говориха двамата? Да не би Туск да знае български?
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ка Ун е тонката, а има значение дали са редовни или не. Това значи, че понеже са от едно семейство имат тяхната подкрепа. Което не изключва това да е на предсрочни.
51
4
 
5
 
! Отговори
ъ преди 3 години
Мафиотите се подкрепят