Атанасова: Остават няколко месеца, да изчакаме редовните избори

Тя застана начело на временната комисия за нова Конституция
3 окт 2020 12:40, Ния Христова
265
Атанасова: Остават няколко месеца, да изчакаме редовните избори
Снимка: БГНЕС
"Мандатът изтича след няколко месеца, аз смятам, че трябва да се изчакат редовните избори. Може би е наложително през това време всички непредставени (в парламента) политически партии да изготвят своите политически платформи и послания". Това каза в ефира на bTV депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова
 
"Хората, които са на протестите, ако могат, да работят за такива политически послания и да участват в следващите избори и в политическия живот на страната. Предстои след няколко месеца хората да изберат най-добрите", допълни още тя.
 
Атанасова смята, че хората и най-вече лидерите на опозиционните партии забравят обещанието на премира Бойко Борисов да си подаде оставката на следващия ден, след като се съберат 160 гласа в парламента за свикване на Велико народно събрание. 
 
Вчера Десислава Атанасова беше посочена за председател на новата парламентарна комисия. Тя ще разглежда проекта, внесен от ГЕРБ, за нова Конституция. Партиите ДПС и БСП отказаха да вземат участие в тази комисия. 
 
"Очаквам да има диалог, ще търся такъв диалог. Още вчера казах, че имам намерение да инициирам експертен съвет, който да бъде от доказани авторитети в правото. Следващата седмица ще обявим имената - хората от академичната общност, бивши конституционни съдии. Следва да има диалог и с неправителствените професионални организации, защото Конституцията засяга всички сфери на обществения живот", обясни Атанасова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари