Цветанов с прогноза за изборите: Водещите партии – до 500 000 гласа

"Републиканци за България" ще влязат в следващото НС, вярва бившият втори в ГЕРБ
Обновена: 4 окт 2020 12:15 | 4 окт 2020 12:05, Красимир Ангелов
87
Цветанов с прогноза за изборите: Водещите партии – до 500 000 гласа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В предстоящите избори няма да има политическа формация, която в тази конфронтация и загуба на електорална подкрепа, да получи 1 млн. гласа. Тази прогноза даде пред БНТ лидерът на "Републиканци за България" и бивш втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Всички партии ще получат някъде около 500 000 гласа, поне водещите, и ще има едно многообразие в следващия парламент, въпросът е дали всеки ще може да загърби егото си“, посочи Цветанов.

Още по темата
По думите му през дните на протестите Борисов и кръгът около него много умело са успели  да разделят протеста и българското общество на две – едни, които подкрепят протеста и други, които не го подкрепят.

"Зарядът на хората, които протестираха в самото начало, са хора, които ще бъдат активни гласоподаватели. Ако имаме висока избирателна активност, всичко, което говорихме за опорочаване на изборния процес, може да бъде неутрализирано", каза още бившият МВР шеф.

Цветанов изрази увереност, че неговата нова формация "Републиканция за България" ще влезе в следващия парламент.

"Въпросът е колко ще бъде групата, с която ще представляваме нашите избиратели и е много важно да се очертае един сериозен, реален хоризонт за страната ни и това ще бъде политическата риторика, която ще изповядваме в предстоящите няколко седмици и месеци", каза още той. По думите на бившият втори в ГЕРБ неговата партия ще гони около 400-500 хиляди гласа.

Попитан за отношението му към президента Радев, Цветанов каза, че "Републиканци за България" застават зад президентската институция, а не зад Румен Радев.

По думите му страната ни вече е в една международна изолация и "това за всички е ясно.

"Самият факт, че държавният секретар Майк Помпео в рамките на някъде около 5-6 месеца направи няколко обиколки в Югоизточна Европа е много ясен знак, че той не посети страната ни, а знаем, че посети Гърция два пъти", коментира Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Цветанов!Вече 30 години си имаме демократични партии, но никой не се беше сетил да направи и републиканска. Без нея огромна част от българите нямаха своите представители във власта и политиката.
29
8
 
7
 
! Отговори
Едуард Петров-Едо преди 3 години
Няма как, да подкрепяме Избори по ТАЗИ ПРОДЪНЕНА ОТ ВСЯКЪДЕ СИСТЕМА, КОЯТО ЩЕ ВЪЗПРОИЗВЕДЕ СЪЩИТЕ БЕЗБОЖНИ КРАДЦИ, РАЗБОЙНИЦИ, *** И ***, СВИКНАЛА НА НАРОДНАТА ХРАНИЛКА! Нуждаем се като Въздуха от Друга Политическа Система, а не от Мимикрията на ГЕРБ, И не само на ГЕРБ! Вчера прочетохме изказването на тази Духовно много проста женища вицепрезидентка Илияна Йотова, която в своето Духовно невежество, изтъква, видите ли, че Президентската Република била по- лоша Система от Сегашната! КОЕТО, РАЗ
28
2
 
33
 
! Отговори
Цецо 1% преди 3 години
Посредствен човек, без харизма като Цветанов е без шанс да вземе повече от 1% !
27
3
 
35
 
! Отговори
Цвъки аутсадера ! преди 3 години
Бойко излезе много прозорлив с изгонването на тази змия от ГЕРБ , за което заслужава адмирации !
26
1
 
22
 
! Отговори
Тоа три волтовия преди 3 години
не знае ли ко викат публиката на съдията на мач
25
1
 
12
 
! Отговори
Без Думи преди 3 години
Това, което имаме като тема, която ще бъде дискутирана, и тема, която ме питате, тогава мисля, че ще може вече да имаме яснота по темите, които не смятам, че трябва да превръщаме в едно свободно говорене в публичното пространство, защото виждате какво се случва, но все пак се придържаме към едни нормални теми, които не биха могли да провокират някакъв дискомфорт или напрежение по подобни теми в тези конкретни сектори.Нали разбирате, че това, което не е, това не е същото. В това всичко, което се случва, тези работи са, които са важни, и не са това, което се твърдиЦветан Цветанов
24
1
 
21
 
! Отговори
Апартаменти преди 3 години
И От кога новоизлюпена партийка като тази на Цветанов е от водещите ? Малко скромност няма да му навреди на господин до вчерашния изпраща ме Борисов !!
23
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хем крадлив, хем много грозен. Що е то ?
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тази ситуация ролята на медиите, особено на телевизиите, трябва да е да поощряват говоренето за политики, не за кирливи ризи. Личните нападки няма нито да съберат гласоподаватели, нито да ги ориентират или привлекат.
21
2
 
20
 
! Отговори
Малко поезия преди 3 години
Цецова молитваНа молитвена закускаЦецо кокалчета хруска.Там българия продаваи на нещо се надява.ще получи май апартаментот Държавния департамент!Папка-слушка,папка-слушкатъй напълни свойта гушка!Туй не е от вчерада предава наш'та вера!Той и мама би продалза имот в добър квартал!
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борбата е между Вашингтон и Берлин.Вашингтон иска да победи Берлин и неговите проекти в политиката, енергетиката.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
доверяват му се хора дето искат да се облажат и не ги е еня за българиия нали и той е американско *** - тотален антибългарин
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана с морските сараи на Доган? Фронтоваците на Хр. Ив. нали се бориха за правда - да нямало беззаконие? Отдавна мина срокът за събаряне. Ама май и христоивановци се изказаха, че не били искали да се събаря голямата китна сграда?
17
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвък знае всичко за гербавите и вече си е направил сметката. Знае колко гербави са станали ренегати и от там му е увереността баце и пуделите му само ронят сълзи, че не било честно.
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яйцевидната глава има тяло на асансьор и краката му са като тераса.
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дясното пространство ражда луковици след луковици. Социологическите проучвания манипулативно задават въпроси, така че да съберат всички десни и пак процентите не надхвърлят 6-7 . В тях се побира целият им потенциал. Колко вождове ще се регистрират, ще се види по-късно. В деня на създаването на партията Джема Грозданова каза, че съжалявали, че НС не ратифицирало договора за свободна търговия с Канада. Ето им политиката - да се пусне едрия задокеански капитал да опоска дребните фирми в България.
14
2
 
23
 
! Отговори
А , 6 апртамента преди 3 години
Цвинокио от де изпълзя ,бе слуга на ЦРУ.
13
2
 
28
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
абсурд е Цвъки да вземе 1 %,предателите навсякъде са АУТ,навремето са ги изправяли до стената
12
2
 
20
 
! Отговори
Сега пък преди 3 години
Републиканци за България... Нали бяха за североатлантическите ценности. Не може така рязко да си сменят ориентацията.
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цв. Цв. от много години използва хора и пари само да погуби Борисов. Гаден алчен хищник, но със светски маниери като Симеон сакубургитски. Тази играе против България се играе от десетки години, за да печелят само създателите и поставените лица.