Цветанов с прогноза за изборите: Водещите партии – до 500 000 гласа

"Републиканци за България" ще влязат в следващото НС, вярва бившият втори в ГЕРБ
Обновена: 4 окт 2020 12:15 | 4 окт 2020 12:05, Красимир Ангелов
87
Цветанов с прогноза за изборите: Водещите партии – до 500 000 гласа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В предстоящите избори няма да има политическа формация, която в тази конфронтация и загуба на електорална подкрепа, да получи 1 млн. гласа. Тази прогноза даде пред БНТ лидерът на "Републиканци за България" и бивш втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Всички партии ще получат някъде около 500 000 гласа, поне водещите, и ще има едно многообразие в следващия парламент, въпросът е дали всеки ще може да загърби егото си“, посочи Цветанов.

Още по темата
По думите му през дните на протестите Борисов и кръгът около него много умело са успели  да разделят протеста и българското общество на две – едни, които подкрепят протеста и други, които не го подкрепят.

"Зарядът на хората, които протестираха в самото начало, са хора, които ще бъдат активни гласоподаватели. Ако имаме висока избирателна активност, всичко, което говорихме за опорочаване на изборния процес, може да бъде неутрализирано", каза още бившият МВР шеф.

Цветанов изрази увереност, че неговата нова формация "Републиканция за България" ще влезе в следващия парламент.

"Въпросът е колко ще бъде групата, с която ще представляваме нашите избиратели и е много важно да се очертае един сериозен, реален хоризонт за страната ни и това ще бъде политическата риторика, която ще изповядваме в предстоящите няколко седмици и месеци", каза още той. По думите на бившият втори в ГЕРБ неговата партия ще гони около 400-500 хиляди гласа.

Попитан за отношението му към президента Радев, Цветанов каза, че "Републиканци за България" застават зад президентската институция, а не зад Румен Радев.

По думите му страната ни вече е в една международна изолация и "това за всички е ясно.

"Самият факт, че държавният секретар Майк Помпео в рамките на някъде около 5-6 месеца направи няколко обиколки в Югоизточна Европа е много ясен знак, че той не посети страната ни, а знаем, че посети Гърция два пъти", коментира Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
23
 
! Отговори
Bfd преди 3 години
Само в България - човек който бе отстранен от една партия заради корупция да създаде нова партия и тя да претендира за евентуално водещо място. Любопитно е хората които му се доверяват с какъв коефициент на интелигентност са или пак ще гласуват за 50лв и после ще протестират на дневна надница. То си е да си като на работа :)
9
1
 
19
 
! Отговори
цвъки преди 3 години
Ако минеш 1% си супермен. Ще направиш от нищо нещо.
8
1
 
28
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Няма да вземе нищо. Той се държи сякаш вчера се е появил и не носи никаква отговорност за настоящото управление, което е доста нахално. Гласовете за него ще бъдат колкото успее да си купи и нито глас повече. И ще си купи нещо, все пак доскоро купуваше гласове за ГЕРБ
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цветанов се отличава със това че много обича да лъже,той ще приложи всички възможни трикове за да се добере до парламента.Пожелавам успех на тези който му се хванат на игричките.
6
3
 
9
 
! Отговори
ми не се връзвайте преди 3 години
До Анонимен 1Всеки си заслужава управлението!
5
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ще гласувам за Цветанов -един достоен и честен политик,откраднал едва пари за 6 апартамента.
4
9
 
11
 
! Отговори
шанса на цвъки преди 3 години
е да открадне част от продалите се на герб които са разбрали , че герб потъва. и за да запазят облагите си тези продажници ще се присламчат към друг субек за който знаят , че е също тлкова корумпиран като боко и който ще може да им предложи да продължат да живеят както при герб...с бържавни посотве, облаги, подставени обществени поръчки...тоест само адна смяна на абревиатурата...не герб а републиканци. а пост 1 е прав , че обикалят държавните служители на които ще обещаят продължаващо безгрижие
3
2
 
30
 
! Отговори
Не го ли е срам преди 3 години
Този, него ли е срам?Една камара прос-тотии и гафове сътвори. Типичен милиционерчик. Нащрая го изритаха, щото стана нетърпимо и той сега тръгнал на бял кон да се връща.Хората нямат толкова къса памет.
2
8
 
22
 
! Отговори
първо преди 3 години
общетсвото не е разделено за и против протеста както не може да е разделено за и против корупцията и мафиотското управление на държавата ! тези които са против протеста са тези облагодетелствани от корупционното и престъпно управление на герб но тях не ги броя за общество а за съучастници. второ господин 6 апартамента не знам кои ще са тези 500 000 които ще гласуват занего .....на които тъща му купува 6 апартамента с незнайнио как придобити доходи и неплатени данъци върху тях .
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Главното при Цветанов е рекламата, рекламата и на неговите сътрудници по училища, бокници, МВР и далеч не е безвредна както изглежда на пръв поглед.