Манолова и жители от "Обеля-2" блокираха "Ломско шосе"

Протестът е заради презастрояването в квартала
4 окт 2020 17:13, Анисия Иванова
173
Манолова и жители от "Обеля-2" блокираха "Ломско шосе"
Снимка: БГНЕС

Протестно шествие организираха жители на столичния квартал Обеля-2 и Мая Манолова днес в знак на недоволство срещу презастрояването на зелените площи в квартала. Те блокираха бул. "Ломско шосе". По време на протеста дойде и полиция, която отцепи движението на коли по булеварда.

Пряко потърпевши от издаденото разрешително за строеж в зелената площ, на която има детска площадка, са жителите на блоковете 260 и 262, които разказаха, че инвеститорът е заградил зеленото пространство. След като хората са организирали протест, оградата е била премахната, а днес те предупредиха, че протестите им ще продължат, докато Столичната община спре да издава разрешителни за строеж в зелените площи при блоковете около метростанция "Обеля", съобщи Bulgaria ON AIR.

Протестът започна в 11:00 ч. в зелената площ между блоковете 260 и 262. Той беше подкрепен и от представители на Инициативен комитет срещу презастрояването в кв. Младост.

В протеста се включи и председателя на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова, поканена от организаторите на протеста. По време на демонстрацията тя заяви, че една година след изборите за кмет нищо в София не се е променило.

Манолова припомни, че миналата година, непосредствено преди местните избори, отново е имало протести срещу застрояване на зелени площи в Обеля, като тогава е ставало въпрос за съседно каре.

"Столичният кмет Йорданка Фандъкова обещаваше, че няма да се строи върху зелени площи и няма да се развалят детски площадки. Тук обаче възнамеряват да направят точно това – върху зелената площ да построят седеметажен жилищен блок и да махнат площадката", каза председателят на "Изправи се.БГ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
10
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Типично за бантускота - хванал се за Манолова, а че го бетонираха и децата му дишат шлака - кой му пука, важното е Орлов да е отворен. Толкова gолно племе няма и в Африка
87
8
 
32
 
! Отговори
бай Танас преди 3 години
Бих се oлaбил върху тeлeшката й физиономия...
86
4
 
51
 
! Отговори
ддд преди 3 години
Майчето пак е бяла и добра и си прави безплатен PR.И никога, никога не е издигала Пеевски, нали...
85
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майче я кажи кой ти каза да предложиш Пеевски за шеф на ДАНС??По този въпрос си глуха и няма, но инъче устата ти е голяма и имаш отговор за всичко.
84
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо тая смръдла е в новините?
83
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво точно иска да направи общината тази овц а. Щото по закон тези имоти са частна собственост и общината няма право да забранява на частниците да строят на техния си имот. Иначе ще ни осъдят в Страсбург. Какво точно е решението на Манолова. Или няма решение. Иска само да си вдига рейтинга с пишман акции.
82
6
 
50
 
! Отговори
Коста Ликов преди 3 години
Гледаме 13-то преработено издание на пиесата " Гладна кокошка - просо сънува " В роля та на кокошката - заслужилата артистка Мая Костинбродска ...
81
6
 
60
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Тази жена от какво живее в момента ... с какви пари сковава платформите си ... неуспяла адвокатка известна като сестра Галева, провалена като политик, наредила се сред тези гласували за Пеевски, за шеф на ДАНС ... неосъществена кметица на София ... Назначиха я за Омбудсман, само за да се отърват от нея и от ляво и от дясно, а тя се самоназначи за кондуктор и превърна в офис, купето на влака София-Варна ... За такива като нея народът е казал: Луд умора няма, само се поти ... !!!
80
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тази госпожа не я ли гониха с пръти по улиците на София преди години?? По времето на едни други протести. Накрая се спаси с едно такси.А после се оплакваше в Европейския съд.
79
5
 
13
 
! Отговори
Пречи преди 3 години
на честните предприемачи да решат жилищния проблем в София.
78
63
 
6
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Мая Манолова е един истински боец и защитник на обикновения българин!!Не случайно Българите я обичат и подкрепят.Като обществен защитник (омбудсман) помогна на много бедни хора в борбата им с режима на Борисов. Помогна на майките на деца с увреждания..Истински, честен и добър човек е тя!!
77
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъжен поглед - тъжен!!!!!!!Това е истината!!!!!!
76
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като я гледам на снимката ,много изтормозена бре.Дали от мъка ,че не стана кмет или че Боко не я ...за слива!!!!?Не знам с какъв акъл трябва да си ,да си разтуриш семейството заради тази. Освен,ако не му е направила магия .
75
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като мутрите презастроиха Младост, сега мутрите искат и Обеля да презастроят. 15 години управление на мутрите в София, 15 години диво презастрояване.
74
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истинската причина за протеста е, че *** жители на тези два блока си празнуват сватбите в тая градинка. Един голям Х за тях и слугинчето на Галеви.
73
6
 
48
 
! Отговори
гост преди 3 години
Върви да ставаш кметица на Благоевград или Дупница или Кюстендил, че не те помня от де си родена и живяла. Кмет на София как пък не!
72
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Галева, Галеваааа... Изпя си песента, след като те подхлъзнаха, че можеш да станеш кмет на София.
71
4
 
45
 
! Отговори
Марш на село преди 3 години
Мая чушкопека скоро ще има и нов прякор - Мая синьото око. Много скоро някой изнервен водач на МПС ще в гримира.
70
5
 
40
 
! Отговори
Таз селянка преди 3 години
Да си оди на селоВ софето трябва да командване ние, софиянци!
69
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мая, НИЕ не те искаме!