Манолова и жители от "Обеля-2" блокираха "Ломско шосе"

Протестът е заради презастрояването в квартала
4 окт 2020 17:13, Анисия Иванова
173
Манолова и жители от "Обеля-2" блокираха "Ломско шосе"
Снимка: БГНЕС

Протестно шествие организираха жители на столичния квартал Обеля-2 и Мая Манолова днес в знак на недоволство срещу презастрояването на зелените площи в квартала. Те блокираха бул. "Ломско шосе". По време на протеста дойде и полиция, която отцепи движението на коли по булеварда.

Пряко потърпевши от издаденото разрешително за строеж в зелената площ, на която има детска площадка, са жителите на блоковете 260 и 262, които разказаха, че инвеститорът е заградил зеленото пространство. След като хората са организирали протест, оградата е била премахната, а днес те предупредиха, че протестите им ще продължат, докато Столичната община спре да издава разрешителни за строеж в зелените площи при блоковете около метростанция "Обеля", съобщи Bulgaria ON AIR.

Протестът започна в 11:00 ч. в зелената площ между блоковете 260 и 262. Той беше подкрепен и от представители на Инициативен комитет срещу презастрояването в кв. Младост.

В протеста се включи и председателя на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова, поканена от организаторите на протеста. По време на демонстрацията тя заяви, че една година след изборите за кмет нищо в София не се е променило.

Манолова припомни, че миналата година, непосредствено преди местните избори, отново е имало протести срещу застрояване на зелени площи в Обеля, като тогава е ставало въпрос за съседно каре.

"Столичният кмет Йорданка Фандъкова обещаваше, че няма да се строи върху зелени площи и няма да се развалят детски площадки. Тук обаче възнамеряват да направят точно това – върху зелената площ да построят седеметажен жилищен блок и да махнат площадката", каза председателят на "Изправи се.БГ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде пак се почна.Много бок.луци в и около БСП.Няма изриване.
7
5
 
30
 
! Отговори
столичани в повече преди 3 години
Презастроено е от такива като Мая ,Румен Петков ,Цвъки дошли от село граждании политици да станат.
6
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая е чиста Радевка
5
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая без пари не работи---------ЗА ПАРИ----------ЗАЩОТО ИМ СЕ ПЛАЩА-------- МНОГО ПАРИЧКИще каже каквото искате
4
3
 
35
 
! Отговори
отвратен преди 3 години
Тази неуспяла кандидат кметица е като муха зеленица ,налита и се вре къде ли не ,как не разбра ,че стана за посмешище това грачетало противно ,сега видяла ,че е презастроено и тя е излишна в София но хората и търпят простащината . ?
3
9
 
45
 
! Отговори
Видев преди 3 години
Мая Манилова и другатаБабикянХаджи Генчо и другияИСКАТ ДА СЪБОРЯТ ДОБРЕ РАБОТЕЩО ПРАВИТЕЛСТВОЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ВИ МРАЗИкрай на вашето политическо бъдеще
2
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле тая *** и еколожка ли стана ?
1
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая и другата Две жени, подстрекателки и пиратската тройка събрали, овце,крави и кокошкида замерят държавните сгради на България с яйцаЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ВИ МРАЗИ