Манфред Вебер: Правителството на България е напреднало по много теми

Председателят на групата на ЕНП застана зад Бойко Борисов
5 окт 2020 19:41, Нели Христова
204
Манфред Вебер:  Правителството на България е напреднало по много теми
Снимка: БГНЕС

"Проведохме добър разговор с Бойко Борисов за България". Това написа в Twitter председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.

"Оценката на Еврокомисията за върховенството на закона в България беше справедлива, показвайки, че има нужда от подобрения. Въпреки това правителството е напреднало по много теми, което го доближава до еврото и Шенген", написа още той.

Вебер изрази уважение към протестиращите в страната, но е на мнение, че изборите през март трябва да решат съдбата на страната.

Подкрепата от страна на ЕНП обаче не попречи на представители на различни протестни групи да организират демонстрации пред сградата на Европейския парламент, в чиято парламентарна зала тази вечер ще се състоят дебатите по резолюцията за върховенството на закона и основните права в България.

Протестираща представители на "Да, България", начело с партийния лидер Христо Иванов, изразиха недоволството си в Брюксел още в обедните часове. Пред сградата на парламента там бе е и евродепутатът Радан Кънев, който съобщи в официалния си профил в социалната мрежа, че ръководството на групата на ЕНП не му е дало право на изказване в днешния дебат.

"Намирам това за дълбоко погрешно, от гледна точка на дългосрочния интерес на ЕНП и вечните ценности, които партията защитава. На днешното заседание на групата на ЕНП, непосредствено преди дебата, ще направя последен опит да убедя ръководството на групата, че пасивната и защитна позиция вреди и на ЕНП, и на интереса на българските граждани и европейските данъкоплатци", написа Кънев, който уточни, че ще се възползва от правото си на писмено изказване в подкрепа на протестите с искане за оставка на правителството.

Очаква се пред сградата на Европарламента де се присъединят и други организатори на протестите в България - "Отровното трио". Има информация, че по-късно ще се съберат и подкрепящи протестите български граждани от Белгия и Нидерландия.

Дебатът в Европарламента днес ще започне около 20 часа българско време, като ще могат да се изказват само предварително определените от своите парламентарни групи депутати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Този го е отнесъл с 200 и от кеф не знае какво да каже
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
kvo kazal weber, zaev, macron, erevan, kevorkian, babikian, halvadjian, mehmed ili kurz mi e se taia...kakvo kazvat zakonnite bg trudovi izbirateli i danakoplatci s politicheski aktivni prava v rbg, tova e vajno i cenno. a tesi hora sa ogromno demokratichno mnozinstvo v rbg...bojkov, bobokov, arabadjiev, banev, cvetanov, volen, dogan sa patnici...
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
igraite si sokak futbol ili sokak basketbol...ama sokak polit izbori...iok...
126
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краставите кучета се надушват отдалече Herr Weber, нещо да сте се чували с посолството ви в София напоследък, дано те да ви информират непредубедено
125
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе напреднало е в кражбите я питайте как е схемата около ремонта на Тракия ... Дават го на държавната автомагистрали за да избегнат търга после тя го дава на посочен който се знаеше от две години
124
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напреднало в пълненето на шкафчета.
123
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво значи напреднало ? Тройната коалиция ни вкара в нато и евросъюза
122
14
 
15
 
! Отговори
ВадимЧуждиКестени преди 3 години
500 човека на жълтите павета няма да свалят правителство, което има подкрепа в Европарламента.И 5 000 няма да го свалят!И 50 000 няма да го свалят!Изботите са през Март! Гответе си партиите и коалициите за избори и не си губете времето с непродуктивни глупости,.... че БКП(и крилца) винаги са 3 крачки напред организационно за бързи избори. Т.е. такива не ви трябват, защото ще ви ги откраднат!
121
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избори ,разбира се ще има.Март 2021 година.Кой разбрал,разбрал.Който не, да (прави като вятъра) супата.
120
13
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Правителството е напреднало преди всичко в краденето. А сега иска да си купи гласовете на пенсионерите с по 350 лв. на калпак. От Манфред Вебер и кол за ограда не става.
119
18
 
13
 
! Отговори
Мъпет шоу преди 3 години
Вижте какво, протеста свърши и е неуспешен, но организаторите се правят, че не са разбрали. Ако им се плаща на ден протест, е разбираемо да искат да го продължат. Който и да питам - "Ти, как как ги усещаш Триото, честни хора ли са? Може ли да им се вярва, че са искрени и вярват в нещата, които говорят!"Отговорът неизменно е - "От 100 км. им личи, че това са безпардонни лъжци, които сами не си вярват на изречените красиви думи! Протеста е опорочен и подменен от "неизвестен" поръчител!"
118
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Манфред Вебер е като плейметка на Шишкото.
117
6
 
18
 
! Отговори
Lina преди 3 години
Скъпи jender_и от ЕНП , подаряваме ви го бойко , в комплект със шишо и цар Плъх сарайски. Мерси
116
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У бре кравари от ЕНП, съединявайте се
115
2
 
12
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Ние за Брюксел ли живеем или за себе си!??Да го ***** евроджендърите!
114
7
 
9
 
! Отговори
Наистина жалко преди 3 години
Правителството на България е напреднало по много теми, особено по темата как да дразни населението. Хъм чакаме протести и срещу продажните общинари, социални служби и въобще срещу системната антибългарска политика тип "поклон пред падишаха".
113
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАРТ БОРИСОВ-4!!!!!!! МА4КАИ *** !!!!!!!!!!!!! КОИ НЕ МУ ХАРЕСВА ДА ХОДИ В РУСИЯ ИЛИ СЕВЕРНА КОРЕЯ !!!!!!!!!!
112
5
 
8
 
! Отговори
Ало Манфред? преди 3 години
"Ало Ваньо...?"
111
3
 
1
 
! Отговори
Мда, жалко преди 3 години
Децата ми не са българи.
110
16
 
12
 
! Отговори
Ината безсмислен преди 3 години
Ало, "Днес",защо не цитирате най-важното изречение в изказването на Вебер- "Уважавам протестите,но решението ще е на редовните избори през Март."Точка!Никакви оставки не се предвиждат и насърчават! Който има време за губене, нека се шляе по жълтите павета, да събира вируси и да си ги носи вкъщи!То,за това много акъл не се иска, даже никакъв- доказателство са протестърите!Минимално количество акъл се иска за да осъзнаеш,че след 90 дни безрезултатни и умиращи протести,бива да спреш да се излагаш!