САЩ достигна политическото си дъно след дебата Тръмп-Байдън

Иво Христов: Обществото им е дълбоко разделено
6 окт 2020 08:44, Ния Христова
102
САЩ достигна политическото си дъно след дебата Тръмп-Байдън
Снимка: БГНЕС
"Дебатът между Доналд Тръмп и Джо Байдън беше политическото дъно на САЩ. Все си мислех, че България го е ударила, но това, което видях в Америка, ме успокои. Още сме далече от най-добрите образци, а те дълбаят дъното. Такъв примитивизъм не очаквах".
 
Това каза в ефира на bTV социологът проф. Иво Христов. Той описа случилото се като "крайно неприятно и изключително напрегнато". 
 
"Там няма абсолютно никакъв дебат за политика. Това е едно дълбоко разделено общество - общество на ръба на гражданската война", каза още Христов.
 
"Големи играчи очакват САЩ да влезе във вътрешната разпра и да няма възможност да реагира адекватно на външни заплахи. Отчитайки неособената кондиция на ЕС, нещата стават крайно неприятни. Мисля, че 2020 г. ще бъде началото на взривни процеси в световен мащаб", коментира социологът. 
 
"Ако Байдън дойде на власт, това означава серия от войни в нашия регион. Ако остане Тръмп, означава, че ще продължи демонтажа на всички международни споразумения", смята Христов.
 
Относно ситуацията в Нагорни Карабах той сподели, че "крайно съм притеснен от конфликта в Нагорни Карабах. Смятам, че там нещата ще придобият все по-тежък характер. Очертават се блокове, в които за първи път Арабският свят, с изключение на Катар и плюс Иран, заставан зад Армения. От другата страна е тюркският свят плюс Пакистан, които застават зад Турция. Всичко това ще бъде решено от тежката дума на Русия,".
 
Иво Христов определи вчерашният дебат в Европейския парламент като "много пара в свирката".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Христов , винаги съм ви приемал като коректен човек ,въпреки загадъчното ви членство в тази партия, не ви е коректна позицията в този материал-вие си знаете защо ,но това ми дава повод да ви дам един съвет- Погрижете се ,все пак сте социолог ,обществена личност българското общество да се обедини , а пък американското го оставете да прави каквото си знае ..уточнявам - нямам симпатии към нито една от измислените партии в БГ
23
3
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Нашенските соро*соиди не могат място да си намерят-ако спечели Тръмп(най-вероятно) горят,парите свършват и трябва да се преквалифицират!Затуй скачат на И.Христов,който впрочем казва общи приказки в случая,нищо особено.И дежурното плюене по Русия,дето няма общо с темата.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...защото нашето е символ на единение. Не е ли по-благоразумно да се занимаваме с собствените си проблеми, а не с драмите на чуждата либерална аристокрация?
21
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИВО ХРИСТОВ ДОСТИГНА ПОЛИТИЧЕСКОТО ДЪНО И ТАМ СИ ЖИВЕЕ ЦЯЛ ЖИВОТ.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има още въздух надолу.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човечеството върви към морално *** и културна деградация. Масите затъват в блатото на консюмеризма, а елитът се е меркантилизирал и мутризирал.
18
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОФЕСОР1. ПЛОСКА МУТРА2. ПРЕДАТЕЛСКИ УМ3. КРАДЕЦ НА ЧУЖДИ РАЗРАБОТКИ
17
6
 
7
 
! Отговори
Животновъд преди 3 години
От кръстоска между пияна руска *** и червен български нерез се получават много интересни приплоди.
16
1
 
11
 
! Отговори
за 3 преди 3 години
До Анонимендруго си е дебата на Баце нали? Той е много интелигентен хахаха, българския премиер като говори все едно слушаш стихове на Яворов или не?
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия примерно не си губят времето да се карат по дебати, там мутрите от службите им превземат властта и тровят всеки който иска да бъде избран вместо тях.
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В РУСИЯ НЯМА ПРЕДИЗБОРЕН ДЕБАТ, ТАМ САМО ЕДИН МИЛИЦИОНЕР 20 ГОДИНИ СЪСИПВА ДЪРЖАВАТА И УБИВА ВСЕКИ КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН.
13
2
 
3
 
! Отговори
Не е точно преди 3 години
В америка обществото винаги и било тотално разделвно още от робството до сегаНай-много да се поступат малко и ще им минеСъщо и политиката никога не е имала много значение.Всичко си е норналнпо, трън и биден са си части от стстуквото, параноито също,Не виждм нищо кой знае какво вълнуващо нещо
12
3
 
10
 
! Отговори
Хм преди 3 години
На повърхността всичко изглежда точно така,както казва И.Христов,но в дълбочина е друго.Всъщност става въпрос за остър конфликт между два ев*ре*йски клана кой от тях да управлява Америка и Света съответно,какти и по какъв начин.За целта е впрегнат целия ресурс на САЩ и народът е разделен.Изглежда познато-всички да страдат заради амбициите на Богоизбраните.Но за пръв път имаме тежък вътрешен конфликт.Бъдете сигурни,че победи ли окончателно единия клан,разделението ще изчезне.
11
5
 
6
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Видяла червената жаба, че подковават коня и тя вдигнала крак!
10
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не беше русофил другаря Иво щеше да е яростен сторонник на еднополовите бракове...прилича на резултат от нещо такова.
9
12
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ УЧЕН преди 3 години
ЕТО ТАКА ИЗГЛЕЖДАТ И МИСЛЯТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРОФЕСОРИ!ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И НАУКА ГИ ВЪЛНУВА.
8
14
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Въх, комунистически другар бистри ситуацията в САЩ хахаха направоси припомних младините.. такова маймунско шоу отдавна не бе имало в България.. добре че сме на правилната страна този път иначе щеше да е страшно...
7
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А този cyльo не беше ли водача на ония 80 %
6
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предизборния дебат в САЩ интерпретиран от руска ***.
5
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С такива политически анализатори като Иво Христов България вечно ще стои на политическото дъно. От изказването му навсякъде по света цари невъобразим хаос и само на едно място в света цари ред спокойствие и благоденствие. Рассия, Рассия, Рассия.