ЕП гласува резолюция за правовата държава в България

На отделен вот ще се подложи дали ще се внесат изменения в текста
Обновена: 8 окт 2020 07:49 | 8 окт 2020 07:43, Елка Василева
72
ЕП гласува резолюция за правовата държава в България
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският парламент ще гласува днес резолюция за състоянието на правовата държава и основните права в България. В отделно гласуване ще бъде решено дали към предложения първоначално текст да бъдат внесени изменения.

Възможностите са ЕП да приеме резолюцията без промени; да я отхвърли; да подкрепи всички или някои от предложените промени, предаде БТА.

Проектът на резолюцията бе изготвен от председателя на парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи Хуан Агилар (социалисти и демократи, Испания). Текстът бе приет с 35 гласа "за", 30 "против" и един въздържал се.

В черновата на резолюцията се отправя призив за задълбочено разследване на съобщенията, свързани със съмнения за корупция в нашата страна.

Отчита се, че според оценки на международни организации състоянието на медиите у нас се влошава и се множат посегателствата срещу журналисти.
Предлага се ЕП да изрази съпричастност с протестите в България. Посочва се, че правосъдната система в нашата страна не е достатъчно независима и се отбелязват препоръките на Съвета на Европа за повишаване отчетността на главния прокурор. Изразява се загриженост от обсъждането на промени в изборните правила непосредствено преди следващите избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
8
 
13
 
! Отговори
... преди 3 години
Комунистите и ДБ са толкова алчни за власт и толкова мразят народа си, че в Европарламента се съюзиха с всякакви ЛБГ, ултразелени и леви анрхисти за да навредят на България.Те призовават да се спрат европарите за България!Ако се стигне до такова решение,то това няма да е наказание за сегашните управляващи,а за целокупния български народ... и то по време на икономическа и здравна криза.На следващите избори Българите ще накажат партиите,които работят срещу народа си,но вредата вече ще е сторена!
41
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАКО НЕ СА ЕС И НАТО БЪЛГАРИЯ ДОСЕГА ДА Е ИЗЧЕЗНАЛА.
40
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че е ЕС, поне да се опита да ви оправи мафиотската *** държава. Егати и народа, как можете да търпите мафиотска тоталитарна диктатура в 21-ви век? По-загубен робски народ няма на света
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До noFreeman"Добре че половината ми живот мина в социалистическата гадна България..."Която Тодор Живков предложи за 16та република.Кой лъжеш, че ти дреме дали сме независими?
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ф.С.В.Значи десетките професионалисти в различни области, инженери, лекари, счетоводители, програмисти, мениджъри и т.н. които развиват успешни кариери и имат собствени фирми и бизнеси, са така благодарение на "политическа и властова протекция"?Интересно, защото сред въпросните мои познати изключително рядко има някой, който се занимава с политика под каквато и да било форма. Дума не може да става за "убити", камо ли "с вестник". Дали убитите не са тия, дето имат нужда от протекции?
37
8
 
8
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
хаха независима България... някъде индивиди от трети и четвърти пол взимат решения за нашата съдба. Добре че половината ми живот мина в социалистическата гадна България... да ви плюя на евр..е--йските ценности и индивиди от всички полове на света!
36
8
 
3
 
! Отговори
гост преди 3 години
Толкоз с калинките и корумпета . Тия от ЕНП са си *** дето се месят в работите на държавата и се мъчат да изкарват мутрата невинен. *** дето са забравили , че са за малко в ЕП.
35
12
 
11
 
! Отговори
БОГ е казъл... преди 3 години
Борисов е праведник. Почита Господ и той му отвръща с добро.Чинно спазва Божиите заповеди.Господ е казъл,, Ако имаш две чекмеджета с евра,дай едното на приятел" и Боко дава! ЕНП се облажи и Боцко намаза! Ако бъдем коректни,европейския съюз е във вреда за България. Такова дране на обикновения човечец даже и при соца нямаше. Истината е че няма справедливост,а българиъе живеем зле!!!
34
4
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Бойко, голем си! Ето европейците на крака ти дойдоха и резолюция ти гласуват, цял евро парламент само с теб се занимава. Да живей! Обичам народняшките партии.
33
4
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Отговорих Ти) Бизнеса в БГ е пряко свързан с Политическа и Властова протекция-Дребният Бизнес направо го убиха както "муха с вестник" ))
32
0
 
1
 
! Отговори
от 29 преди 3 години
До Ф.С.В.Защо продължаваш да избягваш въпроса ми?
31
7
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Имаше един "кадърен и можещ" -Човека който правеше стени за катерене и бе учуден че имало заплати под 900лв в БГ -Той беше толкова нахален и арогантен -позволи си да даде 200 апарата за обдишване за Ковид с идеята само той и неговите работници да са специално обгрижени-Накрая хората го прокълнаха и падна със самолетчето си ))) Сега вече не говори Глупости и си мълчи-хахахахахахаах
30
0
 
1
 
! Отговори
от 29 преди 3 години
До Ф.С.В.Защо избегна въпроса ми?
29
6
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
до 29--Калина Илиева която имаше фалшива диплома от Германия -нито бе осъдена за фалшифициране -нито върна парите които е взела неправомерно като шеф на Фонд Земеделие- -че за тези ли викаш кадърни и можещи?? Ти ще не си фалшифицираш дипломата? Нормалните хора спазват законите! А хората в ГЕРБ се смеят на Законите !
28
2
 
10
 
! Отговори
Франкфурт ам Майн преди 3 години
До Анонимен 30"Европа е отредила на - бьлгарите да имат правото да мият чинии и да бьршат задниците на западняците"Интересно, тук в Германия познавам доста хора с нормални професии, да не кажа, че има и доста с престижни. Има и миячи на чинии, разбира се, както и продавачи в супермаркети, шофьори и всякакви други.Всъщност, има всякакви, каквито има и в България и наявсякъде по света.Не става ясно как такива като теб решиха, че "Европа им е отредила" ролята за която говориш.
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 24"Независима е Турция, която отказа поръчката на F-35."Турция не е "отказала" Ф-35. Тях ги изгониха от програмата.
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа е отредила на - бьлгарите да имат правото да мият чинии и да бьршат задниците на западняцитеЗа правова дьржава вьобще няма как да се говори , елементарен пример - има няколко саита които рекламират проституцията у нас - уж забранена сьс закон , никои не ги раследва , никои не закача жриците на любовта и още безброи примериЗнаем как в дьржавните служби започва работа чичото като шеф , освобождават се старите кадри и започва работа вьв ведомството цялата му рода , още примери
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ф.С.В.Интересно защо се концентрирате върху негативните случаи и главно на държавна работа?Вие само така ли виждате просперитета си: чрез държавни назначения?
24
4
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
До23 -Кои кадърни и грамотни-близките на Шуробаджанаците ли?? Бременните Калинки без дипломи ли?
23
3
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Става ли задължително с декларацията носенето на каскети на обществено място?