ЕП не прие поправките за президента в резолюцията за България

Не беше приет и текстът за президентските съветници
8 окт 2020 14:21, Елка Василева
49
ЕП не прие поправките за президента в резолюцията за България
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският парламент отхвърли внесените поправки за президента в резолюцията за върховенството на закона, борбата с корупцията и свободата на медиите в България, която предстои да бъде окончателно гласувана днес след обед в пленарната зала в Брюксел, предаде БНТ.

В изменението, предложено от Европейската народна партия, се казваше, че президентът използва протестите като платформа за изразяване на собствените си позиции.

Не беше приет и текстът за връзките на президентски съветници с чужди разузнавателни служби и решението на правителството да изгони дипломати, за които се твърди, че са предавали на трети държави информация, която представлява държавна тайна.

Текстът за Васил Божков, чийто случай се описваше, без да се споменава името му и в който се твърдеше, че той финансира продължаващите протести, беше оттеглен от вносителката - евродепутатката от Малта Роберта Мезоца, още вчера преди гласуването.

Още по темата

В текста на резолюцията остава и Истанбулската конвенция, като се отбелязва, че Истанбулската конвенция не е в съответствие с Конституцията на България и отпада текст, който изразява загриженост за това.

В резолюцията е добавен текст, предложен от румънската евродепутатката от Обнови Европа Рамона Стругару, в който се призовава България да разследва разкритията в американската мрежа за борба с финансовите престъпления (FinCen), в които са замесени три банки и е “установена висока степен на риск от изпиране на пари и връзка с финансиране на организираната престъпност и тероризма”.

Предстои резолюцията да бъде окончателно гласувана днес следобед. Резултатите ще станат ясни след 17.30 часа българско време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
3
 
! Отговори
Грипен Гаменов Ветов преди 3 години
Настоявам,че изборите организирани от ГЕРБ са Фалшиви!!Сто процентовото доказателство съм аз!!И за да се повтори гаврата та да се трътне до мен и крушовската ми съпартийка,трябва изборите да се проведат от извънземни и машините за изборите да са с руски чипове путинтел ин,за да не може никой друг освен ФСБ да ги фалшифицира!За тези които не са наясно,това не е БГ рок групата,а е фирмата на джуджето чочарко,а дядо мраз се нарича дядо Решетников и той много харесва българските 85% мбецилчета!!
39
3
 
6
 
! Отговори
ИМПИЙЧМЪНТ! преди 3 години
Каквото и да се случва в Европейския парламент няма никакво значение за Евро-Атлантическа България, защото при Новия световен ред, който ще прочисти света от феодалните диктаторски режими и отрепките на крепостния комунизъм в България, всеки ще си получи заслуженото, а иначе руския избраник-резидента Радев също ще си получи заслуженото, когато му дойде времето. Бойко да не се ослушва, ами да инициира импийчмънт.
38
7
 
2
 
! Отговори
резолюция на Йончева преди 3 години
призoвaвa влacтитe дa cпрaт рeчтa нa oмрaзaтa и рacoвaтa диcкриминaция cрeщу хoрaтa oт рoмcкoтo мaлцинcтвo в oтгoвoр нa СОVID-19 и дa cпрe нacoчвaнeтo нa пoлицeйcкитe oпeрaции Рoмcки квaртaли пo врeмe нa пaндeмиятТова ме хАреса най много
37
7
 
2
 
! Отговори
резолюция на Йончева преди 3 години
16. Изрaзявa cъжaлeниe във врaждeбния климaт cрeщу хoрa oт рoмcки прoизхoд в някoи нaceлeни мecтa, ocoбeнo cрeщу oнeзи, кoитo трябвaшe дa нaпуcнaт дoмoвeтe cи cлeд митинги нa тeхнитe oбщнocти в някoлкo нaceлeни мecтa; изрaзявa cъжaлeниe зa изceлвaния нa рoми в рaйoнa нa Вoйвoдинoвo;призoвaвa влacтитe зa cпeшнo cпрaвянe cъc cитуaциятa нa зaceгнaтитe лицa; cчитa, чe рeшитeлнитe мeрки зa пoдoбрявaнe oбщoтo жилищнo пoлoжeниe нa хoрaтa oт рoмcки прoизхoд трябва да продължи
36
14
 
6
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Опитите на ГЕРБ да дискредитират Президента, съветниците му и Божков претърпяха пълен крах !!!
35
4
 
3
 
! Отговори
Елена Йончева и преди 3 години
Не бълзайте да се радвате от наште хора! Двамата с Радан такава каша е забъркахме, че поколения след нас и вас ще страдат!Но имаше си причина, трябваше тъпкано да го върна на Нинова където ме предаде, а и защо изгони Сергей Станишев. Спрямо мен мога и да го простя, но спрямо моят любим Серго -НЕ
34
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвратителна и гнусна е цялата кампания срещу Бг в ЕП !Шпиончева, И..ан Куйрук, Дълбоката Р. и пр. ще изпитат сурово възмездие.....
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Наблюдател - метаморфоза ги обзе Бабикяновците !винаги подозирам, че умишлено е изопачил фамилията си. Със сигурност е бабЕк-ян.
32
4
 
8
 
! Отговори
Ама че съм гУМЕН преди 3 години
Европейският парламент отхвърли внесените поправки за президента в резолюцията за върховенството на закона.Ами след като не го познават Радев в Европарламента и Европа ще я отхвърлят.Сещам се онзи виц- Кой е този до Бай Иван?
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32"След цирка в ЕС евроскептиците в България се увеличиха със сигурност с още един."И защо така?
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След цирка в ЕС евроскептиците в България се увеличиха със сигурност с още един.
29
12
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
"В изменението, предложено от Европейската народна партия, се казваше, че президентът използва протестите като платформа за изразяване на собствените си позиции."Естенствено, че така формулирана поправката ще бъде отхвърлена.Фигурантът не изразява собствените си позиции а тези на Москва. Европейците обичат точността на гласуваното!
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво е тази голяма радотст от ляво?Натресоха ни ОМО Илинден и Югозападна България я я има я не.Натресоха ни турците да агитират на турски и Родопите и Добруджа също са под въпрос. Натресоха ни Истанбулската конвенцияНатресоха ни да спазваме правата на ромите, щото не сме ги биле спазвали.Всичко това не ги интересува.Важното е Боко да падне.Преди1300 години ключа за Царевец беше предаден на турците от българин.Историята се повтаря. От комунисти да чакаш файда. Честито!
27
3
 
11
 
! Отговори
Майките с увреждане. преди 3 години
Така. След изборите ако загубят ГЕРБ, те са на ход. Явно е приемливо за нашите евродепутати в Брюксел да се плюе по България. И в Франция бият жълтите жилетки, които искат оставка на Макрон. Ама френските евродепутати са хора с достойнство. Нашите са мишоци
26
9
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Забелязвам невиждан ентусиазъм у шепата метежници днес !?До преди два дни ЕК беше най-анатемосваната институция.Днес виждам, че много я харесват пак.Итересна метаморфоза ги обзе Бабикяновците !
25
6
 
5
 
! Отговори
Европейската преди 3 години
народна П***тка няма мнозинство в ЕП. И те си действат по партийна линия, лошо куче е Борисов, но тяхно куче. Нали германците си го създадоха с помощта на нашите от ДС.
24
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепчетата пищят.:))))
23
4
 
9
 
! Отговори
6i6i преди 3 години
като ти казвах да не си държиш джобните в нощното шкафче, не ме послуша сега ще ядеш пуканки
22
5
 
3
 
! Отговори
До 11 Наблюдател преди 3 години
Фигуранте, услужливо забраваш и бТВ !
21
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че няма да приеме! Корупцията е в правителството. То управлява държавата.