Георг Георгиев: Силата на ГЕРБ произтича от българския народ вече 10 г.

Не можем да абдикираме от задълженията си, обяви зам.-министърът
205

Европейският парламент ще гласува днес следобед резолюцията за състоянието на правовата държава и основните права в България. Ще стане ясно и дали към предложения първоначално текст ще има изменения. Преди ден в европарламента отпаднаха част от предложените общо 49 поправки. Корекциите бяха внесени по-рано от евродепутата от Европейската народна партия Роберта Мецола и колегата ѝ от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки.

Още по темата

"Дебатът преди два дни протече балансирано. Не се получи опитът държавата да бъде поругана. Не мисля, че може да бъде предизвикван хаос. Няма как да очакваш да изнесеш проблеми на международен терен и да искаш някой вместо теб да ги реши, а ти тотално да абдикираш. Това показа несъстоятелността на хората, които отправят тези критики", заяви зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че никога представителите на ГЕРБ не са били безкритични. Винаги, когато сме наблюдавали недостатъци, сме имали силата да си признаем, отбеляза Георгиев.

"Няма как да бъде отричано вече направеното. Напредъкът е очевиден и се отбелязва в документи, които се очаква да бъдат силно критични към нас", посочи още зам.-министърът на външните работи. По думите му в студиото на "България сутрин", страната ни е сред първите, които доброволно са се включили в това да бъдат обект на мониторинг. България трябва да вземе своите смели решения, но не е изолиран случай, подчерта той.

"Политически сили в България, чиито представители в Европейския парламент бяха най-яростни дейци за това тази резолюция да се състои, сега дават заден, търсейки си оправдания. Трябва да признаят, че в някакъв момент процесът, който са инициирали, е станал неуправляем", каза още Георг Георгиев.

Той е на мнение, че искането на оставка и недоволството са изконни права на всеки български гражданин, които не бива и няма да бъдат накърнявани. Трябва да се опитваме да бъдем по-добри не заради Брюксел или някой евродепутат, настоя Георгиев.

"Силата на ГЕРБ произтича от българския народ, който в по-голямата си част е дал подкрепа за тази политическа сила и го прави нееднократно, а в продължение на повече от 10 години. Нашата отговорност пред българите е най-голяма и на първо място. Не можем по никакъв начин да абдикираме от задълженията си", заяви още политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
3
 
! Отговори
ЛИЧНО МНЕНИЕ преди 3 години
Забелязам, че нова звезда изгрява на политическия хоризонт - Георг Георгиев. Нямам никаква представа кой е, какъв е и за какво се бори. Но от биографията му виждам, че е все още под 30 годишен и там пише само за политически опит.Реднно би било НАРОДНИТЕ ПРЕДСТВИТЕЛИ да имат поне 5 годинини опит извън политиката. Все пак са НАРОДИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ и трябва да са видели поне малко как я кара народа, как си изкарва прехраната и от какво се вълнува. ЛИЧНО МНЕНИЕ. Инак да жив и здрав Георг
167
0
 
4
 
! Отговори
Леле до 160 преди 3 години
Със сини очи съм ;) ще "бачкам" смислена та си професия в България,когато мафията си тръгне и българите имат достоен живот.Който изключва неграмотни същ-е-ства,като теб, попили доволно от риториката на дебелак на име "Бац?".Не зная защо реши,че съм дала части от тялото си на французите -освен интелекта, засега друго не са ми поискали. Прозира и вродената ти омраза на дете на партизани към хората от София.Така и не разбрах защо всички мразите града ни, а после давате луди пари за панелки там :)
166
1
 
6
 
! Отговори
600 000 невалидни преди 3 години
Бюлетини са ви силата и други шашмалогйи .
165
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама че нагъл долен връзкар само в републиката на абсурдите и чалгата може да пуснат такъв наглец по телевизията
164
1
 
3
 
! Отговори
Тенгрианин преди 3 години
Разбира се. Семитче, наше момче. Ще мачка гоите както и Бокаса не може. Оня се е изчерпал вече, търсят му заместник. Има план да се изпълнява, до 2030г няма много време. Иначе Ротшилд ще им дърпа ушите ако има още България
163
2
 
6
 
! Отговори
Един преди 3 години
ГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП. Обществени поръчки, тлъсти комисионни, скапана работа, парите в офшорки. Те пречат на развитието на държавата.
162
1
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Този ли евентуално ще бъде наследникът на Бокаса ?
161
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво с аасвалтирали ГЕРБ бе,с тези пари които минаха през ръцете и можеха да асфалтират път до Меркурий.ОтХемус 10год крадат като за световно докъде са я докарали?Това с наши пари ,да не са на Цвета или вожда ти личните!
160
12
 
3
 
! Отговори
И преди 3 години
С кви очи коментирате ГЕРБ бе крадци. Цял живот една улица не сте асфалтирали. Крадоха ви БСП, СДС, ДПС, НДСВ биха ви мутрите. Как смеете да критикувате единствената партия от 30 г., която строи за крадливите ви мързеливи *зове. Това, което Бойко го прави никой не го е правил досега. Сега чума е подпалила целия свят а вие се дърлите като кучета! Срам!
159
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е завоалирана обида за влизо 80% от българите които не са гладували за герб
158
5
 
12
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Момчето 10 години герб крадат с гъ-- си целия народ ги разбра
157
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилските ненавистници на България - "другарко Иванчо ми дърпа плитката !"
156
3
 
10
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Значи този герберски "младеж" може просто да си бръкне в сополивия нос и да гледа тъпо без да говори...........от вътре му идва!:)
155
2
 
8
 
! Отговори
И... преди 3 години
...от тези където разнасят чувалите с бюлетини наместо бременни! Ай стига глупости - пускайте гласуването по интернет!!!
154
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека преброим гласовете отиващи за БСП . Затова , моля всички умопомрачени или с деменция в този сайтда праскат минуси . Все пак пилците се броят на есен . Благодаря предварително !
153
5
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Каква сила бе тараторчо само ОСТАВКА и нищо друго
152
8
 
22
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Да му се изссссерааа на тази мъжка калинка в грозната Устенцаа! Нещастен скопен кооопелдааак! Ако няма държавна работа ще умре от глад! Господ забавя, но не забравя! Рано или късно ще си платят за ВСИЧКО!
151
3
 
0
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
От 80% от българския народ, по-конкретно.
150
4
 
21
 
! Отговори
АНКЕТА преди 3 години
Познайте коя ще се появи в утрешен сутрешен блок да смени мокрите им памперси :1. Антоанета Бикова2. Румяна Коларова3. Тома Биков4. Стойчо Стойчев5. Друга санитарка
149
9
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
не са ли сладури гробарите?...Вижте какво е рекъл Гочката:-""Силата на ГЕРБ произтича от българския народ, който в по-голямата си част е дал подкрепа за тази политическа сила..""В ПО-ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ"....12 процента от избирателите били "по-голямата част от народа" ,според тоя корифей!....сладури бе,кък да ги не обикне чиляк?!.